icon

Sme naspäť v plienkach

uradnikova
13. nov 2020

Ahojte. Prosim o radu. Dcera bude mat 2roky. V lete sme sa krasne rychlo odplienkovali. Dcera je vsak tvrda hlava a postupne ju prestalo bavit chodit na nocnik/zachod. Prestala sa najskor pytat cikat. Nestacila som po nej upratovat, tak som opat nasadila plienky. Na nocnik som ju musela davat ked tak preventivne, aj tak odmietala, nechcela, utekala,, vrieskala. Postupne som ju nedokazala uz nijako namotivovat. Tento tyzden sa mi zacala dokonca aj pokakavat. Mam z toho nervy, kricim na nu, ked to urobi, lebo chcem, aby si uvedomila, ze to je nespravne. Len neviem, ci je to dobry pristup. Ci tym nieco docielim. Vyjednavat sa s nou neda, nie je recovo velmi zdatna, povie len par slovicok. Nemali ste podobny problem?

viestta
Odpoveď bola odstránená
sigridka
13. nov 2020

Dcera nema ani dva roky,co by si od nej chcela?pocitat nasobilku??tym krikom sposobis jedine blok,moze ti prestať kakat,len potom budes mat problemy.byt tebou neriesim to,necham jej plienky,kym sa zacne pytat sama

larovnik
13. nov 2020

@uradnikova mala keď sa mi vycika kde nemá tak na ňu pokricim ale zároveň jej pekne potom vysvetlím že to sa nemá .. a keď sa už vycika do nocnika tak jej všetci tieskame a ona to zbožňuje

majamat
13. nov 2020

deti toto mavaju, tiez som bola v soku, ked mi toto dcera urobila. v 2r odplienkovana a krasne chodila na nocnik a za par mesiacov bola zrazu niekolkokrat za den pocikana. tiez mi ine mamicky napisali, ze sa to stava, ze mam vydrzat. tak sme nasadili lienky naspat a asi po 2-3m odplienjovali 2x. no mala som vyhodu, lebo vtedy bola jar a pomaly islo leto, cize som ju nechala behat holu a naucila sa znovu an nocnik. vy to teraz mate tazsie.

h_petra
13. nov 2020

panebože ☹ nie, krikom na ani nie dvojročné dieťa nič nevyriešiš. Ani len netušíš, na aké problémy jej zarábaš... nájdi si nejaké odborné vedenie, ktoré ti vysvetlí, ako postupovať.

miadi
14. nov 2020

Prepac tvrda hlava si skor ty. Este ste sa naozaj neodplienkovali. ( ked uz použivame ten pluralizmus 😂) Naco robis stres vam obom? Nekric na nu za Toto niektore deti si vyrobia blok a zadrziavaju co je ovela horsie . Tak jej kludne daj plienky a vyskusas na jar zas. Ak ju mas doma nechodi do skolky mà cas aj do 3r + aby sa odplienkovala. Nechaj ju nekric casom to pride same ked bude na to zrelà. Nerob problem tam kde nie je.

olino17
14. nov 2020

To, ze sa sa dietata stale pyta rodic ci mu netreba cikat/kakat neznamena, ze je realne odplienkovane. Odplienkovane je vtedy, ked same od seba dieta vie, ze mu treba ist na wc/nocnik a ide alebo zavola rodica...len na margo.

tata1401
14. nov 2020

...ku mne sa dostal názor-vraj keď má dieťa opozdený vývoj reči,tak aj k odplienkovaniu dochádza neskôr-u nás to tak ozaj bolo...počkala som bez nervov kým dcérka začala spolupracovať a potom behom 3 dní cez deň úplne bez plienky a po týždni som jej už ani na noc nedávala,lebo sa zobudila a pýtala cikať aj v noci...takže hlavne kľud, všetko má svoj čas🙂

marvin1234
14. nov 2020

@uradnikova jasne, ze tym nieco docielis. Traumu z nocnika a kakania a plienky do 3,5 roka. Si normalna vrieskat na ani nie 2 rocne dieta lebo sa pokaka?

petka_3
14. nov 2020

Ja by som neriešila. Tak jej daj plienky a oddychni si. Keď budeš mať silu a nervy, tak začnite od znova. Neboj v plienkach neostane. 🙂 hlavne aby si tynmala kľud a mohla byť v pohode a tým pádom aj ona bude cítiť väčší kľud.

sense
14. nov 2020

Najhirsie co mozes spravit je kricat na nu...a tiez nie je dobre davat dieta cikat preventivne... alebo aj ty chodis preventivne na wc?

moonlight1210
14. nov 2020

Daj jej naspat plienky, prestan to silit, prestan kricat.

Daj tomu par mesiacov teraz a na jar skus zas. V 2,5 roku bude mat vacsiu sancu, ze sa to nauci uz natrvalo.
Aj to bude jednoduchsie aj pre teba, lebo nebude taka naobliekana. Takze pri pocikani nebude tolko mokrych veci.

Teraz akurat vyrabas sebe nervy, zbytocnu pracu a jej traumu.

h_petra
14. nov 2020

Ja nerozumiem, prečo niektoré potrebuju odplienkovat pomaly pol rocne deti. Ked tu čítam o 9 mesačných deťoch posadzanych na nočník, fakt ma hlava z toho boli. Trosku so treba zistiť o tom informácie, ze ako to funguje.

lucia147852
14. nov 2020

Jemine. Veď to je ešte malé dieťa. A veru odplienkovane je vtedy keď si to samé uvedomuje. Moja sa odplienkovala tento rok na jar. Mala 3 roky a 3 mes. Sama zahodila plienku a sama sa aj obslúži. Už viem len vtedy keď mi to povie. Žiadne nehody, nervy, nič. Dieťa sa odplienkuje vtedy keď mu na to dozreje nervový systém.