icon

Som zlá matka, keď som išla do roboty od malého dieťaťa?

maca2020
18. okt 2021

Ahojte baby chcem počuť názor iných..mala ma rok aj tri mesiace ..ja som začala chodiť do práce ...robím dvanástky dva dni ráno dva dni voľno a potom dve nočné a voľno...mala je s mamou ..vôbec mala neplače už si zvykla ... máme menej peniažkov tak som šla do práce aby som jej mohla dať viac ...som sama na ňu.ked som doma naplno sa jej venujem . Veľmi ju milujem ona je to najlepšie čo má v živote stretlo Som zlá matka že som šla do roboty od malého dieťaťa? V robote mi to jeden vykrical 😏a strašne mi je stoho zle ..ďakujem za všetky názory

lesana25
18. okt 2021

Nedaj sa rozhodiť nejakým primitívom.
Je super, že sa snažíš a k problému si sa postavila čelom.

luccija
18. okt 2021

@maca2020 nie si zlá matka určite, mala je s mamou vieš, že sa môžeš 100% spoľahnúť.pre teba to musí byť náročné nočné smeny, nevyspatie, malička ..na kolegu sa vyser raz, keď bude mať dieťa, výdavky pochopí.Ale jednu vec sprav ešte raz sa do teba obuje, tak ho treba schladiť, lebo si bude dovoľovať viac a viac.
Je tvoje dieťa zanedbané, nemá čo jesť?robíš čo môžeš a vybrala si si dobre.Ludia sú hlúpi a neempaticki

annamalaga
18. okt 2021

@luccija a hlavne sa radi starajú do života iných.

viestta
Odpoveď bola odstránená
lindous
18. okt 2021

Ja som tak vyrástla, bez otca, mamina musela ísť do práce, keď som mala pol roka, starala sa o mňa babička... A aj tak považujem moju maminu za tú najlepšiu na svete a máme pekný vzťah ❤️

salome123
18. okt 2021

Rozhodla si sa spravne. drzim palce.

1katus1
18. okt 2021

@maca2020 tak ho daj na súd nech platí keď je sprostý. Aspoň vieš že treba lepšie vyberať a poriadne chlapa spoznať skôr ako budete čakať dieťa.

luccija
18. okt 2021

@1katus1 ty si tiež okolo empatie nesla.A čo, keď ho dobre poznala?nikto nevie ako sa druhý zachova..

acrobaleno
18. okt 2021

Kto ti toto povedal, nech si dá po držke. Akože príchodom dieťaťa sa život nezastaví, nežiješ v vzduchoprázdne. Musela si ísť do roboty, tak si išla. A aj keby si nemusela a išla by si, to neznamená, že to dieťa neľúbiš.

heidy222
18. okt 2021

Ani nech ta nenapadne za to mat pocit viny! A aj keby Ste nepotrebovali peniaze: vsak tvoja dcera je s babkou a Ma sa dobre.

danusa63
18. okt 2021

@maca2020 si super mama. Ja mam aj manžel a napriek tomu som išla po roku do práce. 🙂

tulipanicek
18. okt 2021

Nie, nie di zlá matka. Mnohé idu v tomto veku dieťaťa do roboty len preto že chcú. A tiež nie sú zle matky. Ty si išla aby ste sa mali lepšie. Navyše je dieťa s niekym z rodiny čo je super a ak to zvláda, tak uplna paráda 🙃 Si skvelá mamina

livka283
18. okt 2021

@maca2020 kopa známych dala deti do jaslí od roka a nemuseli, neboli odkázaní....ty to máš super zorganizované aj s malou si buduješ vzťah, až niekto prežije to čo ty, nech sa do teba obúva... kolegu do tvojho súkromia nič, ozbroj sa sarkazmom, úsmevom a pekne ho odpinkaj hulváta nevychovaného, že nech sa určite nemnoží 😁

maximilie
18. okt 2021

@maca2020 12tky denne je pri tak malom dietati dosť. Nemáš možnosť nájsť prácu aspoň na 8 hod?
Neviem akú máš situáciu, či žiješ sama, či ti otec dieťaťa platí.... ale môj názor je, že nikto a nič by ma neprinutilo ísť od dieťaťa do práce. Napriek tomu by som si nedovolila za to nikoho súdiť.

ivetz
18. okt 2021

@maca2020 Nečítala som komenty, ale určite nie si zlá matka. Ja som dala môjho syna do jaslí keď mal 17 mesiacov. Dôvodom neboli peniaze ani hrozba straty zamestnania. Jednoducho som to tak chcela a bolo to to najlepšie, čo som mohla urobiť. Moje dieťa bolo v kolektíve seberovných (doma a v rodine iba dospeláci), sestričky boli úžasné - venovali sa deťom na 100 % (nebudem sa s nikým sporiť, ale určite to nedokáže matka na materskej, ktorá chce okrem starostlivosti o dieťa navariť, poupratovať...) a syn po zdravotnej stránke zvládol úplne vynikajúco. A platí, že spokojná matka = spokojné dieťa. Teraz má môj syn 17 rokov a teda žiadne následky to na ňom nezanechalo 🙂. BTW - môj manžo chodil do jaslí od 9 mesiacov a má úžasný vzťah k svojej mame a tiež je OK 🙂

jaskolka
18. okt 2021

Kašli na niekoho, kto ani nemá tušenie, čo hovorí. To, či pracuješ, alebo si 24 hodín doma, z teba nerobí lepšiu ani horšiu matku. Akože tetaz napríklad môj muž pracuje, aby nás zabezpečil a je teda horší otec?
Dieťaťu dávaš to, čo potrebuje a ono potrebuje aj jest, obliekať sa, obuvat a podobne. Je o neho postarané, je s milujúcou babkou. Hotovo, nerieš, čo si myslí okolie, ktoré nepozná tvoju situáciu

timi247
18. okt 2021

@maca2020 ty sa vôbec netráp, čo si ľudia myslia a co nataraju. Ja som išla pracovať keď mala dcéra 8 mesiacov a to som ani nemusela a bolo mi srdečne jedno co si kto myslí. So synom som potom bola doma 3 roky, tiež som neriešila, že som s nim dlho

basska_b
18. okt 2021

Toto sú úžasné slová na toho neznámeho, že "tupec, debil, nech si dá po držke". To je teda super povzbudenie. Kolega si neuvedomil, že autorka k tomu bola donútena z finančných dôvodov. Stáva sa často, najmä tuto na koníkovi tiež, že niekto odsúdi a nevie všetky okolnosti. Nič si nemusíš vyčítať. Nešla si do práce z lenivosti, nudy alebo čoho. Dcérka sa ti raz poďakuje a babka sa o ňu určite dobre stará. Ale mam kamarátku, ktorá nieco podobne urobila a ľutuje to spätne

vler
18. okt 2021

@basska_b a keby aj sla do prace z "lenivosti alebo nudy", je to len jej a jej vec...a ziadny kolega do jej rozhodnutia nema co pindat-ze si vobec dovolil si nieco povedat

jazula
18. okt 2021

@maca2020 Vôbec nie si zlá matka, popasovala si sa so situáciou veľmi dobre, malá je s tvojou maminou a budete mať z čoho žiť 👍… Ja tiež plánujem ísť do práce, keď bude mať malá tak 1-1,5 roka a doma ostane partner. Holt zarábam viac a hypotéku platiť treba 🤷🏼‍♀️. A nemám preto žiadne výčitky, veď sa o ňu bude s láskou starať blízky človek, rovnako ako je to u teba 🙂.

lienka.7
18. okt 2021

@maca2020 nepocuvat idiotov a ani "precitlivene" matky vonku aka si pomaly hyena ze nie si doma s dietatom do 3 rokov.
Ja som sla do prace hned po MD, svet sa nezrutil... mala je doma s tatinom, plus nie je na mne zavesena 24/7 ze sa nikde nemozem pohnut. Detto strazia babka a dedko a uplne normalne... tesi sa ked je s nimi ci uz na ihrisku alebo sme u nich na navsteve. Teraz ma 1.5 roka a vsetko ok👌👌👌

kikus7
18. okt 2021

@lubi40 Súhlasím. Aj u nás to tu bolo bežné kedysi. Aspoň moja mama šla po materskej už do práce a ja do jaslí. A teda neubudlo zo mňa. A dokonca nie každá žena chce byť tri roky na MD a RD s dieťaťom, ale ide do práce, aj keby tak nutne nemusela.
@maca2020 Ja dieťa nemám, ale keby som aj mala, zrejme by som nevydržala byť na materskej a rodičovskej tri roky. A teda rozhodne som starostlivý človek. Jedna známa mi raz povedal, že kto má mať raz dieťa, ak nie taká osoba ako ja..

zuzanockamt
18. okt 2021

@maca2020 nerieš druhých, ži si po svojom. Išla som do práce, keď malo doeťa 13 mesiacov a niesom povinná sa nikomu spovedať, že prečo. To len na SR je taký zvyk, že žena musí byť pri dieťati do 3 rokov.

ninka1991
18. okt 2021

@maca2020 by som sa ho spytala ze kolko ma deti on ked si dovoli ti nieco take povedat. Niesi v tom sama 😉 tiez som zacala pracovat. Malá mala rok a 5 mesiacov ked som si nasla pracu stavala som o 3:40 aby som bola o 6tej v praci. A o 16tej som chodila domov. Na 2 zmeny. 12:40 bus a o pol noci doma. 5 dni v tyzdni a niekedy aj soboty. Nechapem niekedy ludi to ze mas dieta ti ma branit naist si pracu? Pokial je dieta stastne a spokojne tak bud aj ty😉

1katus1
18. okt 2021

@luccija jasné treba ľutovať každého ľútosť nikomu nepomohla

miadi
18. okt 2021

@basska_b to je uplne jedno ci si neuvedomil ze je k tomu nutena z financnych dovodou, nema na to pravo ani keby len chcela ist do prace. Z inych dovodou. Su zeny ktorym nerobi dobre na psychiku byt doma. Citia sa neuzitocne ubija ich byt stale s dietatom potrebuju inu rutinu. Pre mna je to najkrajsie obdobie v zivote ale neodsudzujem zeny ktore to tak necitia. Kolega nema ziadne pravo riesit jej sukromny zivot na pracovisku. Bytvara pre nu toxicke prostredie. Podme ho este lutovat. 🤮

ritta86
18. okt 2021

si uzasna matka, ze to zvladas, je to velka odvaha ist takto robit, mala je s tvojou mamou, nie v jasliach, neries co povedia druhi, nikdy nenosili tvoje topanky. Mozes byt na seba hrda. Dolezita je kvalita a nie len kvantita straveneho casu s dietatom. Robis co mozes. Mozno jedine by som si radsej nasla pracu na 8 h nech niesi prec az 12 lebo to musi byt podla mna strasne vycerpavajuce najma pre teba. Alebo si najst pracovny pomer na 6 h denne, ale predpokladam, ze si sa vratila do svojej predoslej prace. V zahranici sa zeny vracaju do prace, po 6 tyzdnoch alebo troch mesiacoch, deti su v jasliach alebo s opatrovatelkami. Nemas si co vycitat. Hlavne s tym musis byt aj ty vyrovnana. Ak to zvladas ty aj mala, tak neviem preco to nezvlada nejaky kolega, ktoreho sa to netyka :D

zuzanockamt
18. okt 2021

@basska_b Kolega si nemal čo uvedomovať a starať sa jej do života. A áno, je to od neho totálna drzosť. Keď chce ostať žena doma, nech je doma, keď chce a musí pracovať, nech pracuje. Prečo nikto nerieši to, že kopec žien je x rokov doma a matky, ktoré stíhajú aj právu, aj deti si berie do úst toľko ľudí a hlavne takí, čo ich do toho nič nie je. Takže premúdrelého a nevychovaného kolegu ľutovať netreba.

chiara189
18. okt 2021

@maca2020 aj ja som isla a robila som normalne cely tyzden a maly bol v jasliach. A vsetko je ok uz ma 6 a myslim si ze to nikomu neublizilo

tenerifka
18. okt 2021

@maca2020 ako zena a matka mas "gule", ze si zobrala situaciu do svojich ruk a zacala si budovat buducnost pre seba a dieta, a najma na tak konzervativnom mieste, ako je Slovensko. Z rodicovskej sa vyzit neda, ak nemas manzela, ktory to utiahne sam.
Ja som v zahranici, isla somdo prace, ked mali deti 12 mesiacov, a to som si podla mnohych valala dlho doma sunky, kedze tu je materska 4 mesiace