icon

Som zlá matka, keď som išla do roboty od malého dieťaťa?

maca2020
18. okt 2021

Ahojte baby chcem počuť názor iných..mala ma rok aj tri mesiace ..ja som začala chodiť do práce ...robím dvanástky dva dni ráno dva dni voľno a potom dve nočné a voľno...mala je s mamou ..vôbec mala neplače už si zvykla ... máme menej peniažkov tak som šla do práce aby som jej mohla dať viac ...som sama na ňu.ked som doma naplno sa jej venujem . Veľmi ju milujem ona je to najlepšie čo má v živote stretlo Som zlá matka že som šla do roboty od malého dieťaťa? V robote mi to jeden vykrical 😏a strašne mi je stoho zle ..ďakujem za všetky názory

Strana
z3
jana_eyre_2
18. okt 2021

@maca2020 najmúdrejší sú vždy ti, čo ani deti z ďaleka nemajú.. netráp sa pre ten incident.. dcéru máš u mamy, kde inde by mohlo byť o ňu lepšie postarané a ty robíš všetko preto aby sa vám dobre žilo, to si skôr zaslúži obdiv ako hlúpe obviňovanie bezdetného kolegu..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
miadi
18. okt 2021

Si uzasna mama lebo si sa vzdala vlastneho potesenia uzivat si malicku kazdy den pre seba. lebo chces pre nu mat aj realne hmotne veci ktore potrebuje. Chces jej zabezpecit najlepsi zivot aky mozes. Je to len tvoja obeta a v tvojom pripade rozumne riesenie.Z nazoru kolegu alebo inych ludi si nic nerob. Mas to stastie ze mala je s mamou nie cudzou osobou. Je jej dobre. Kolega ma problem sam so sebou ked nevie iny argument vytiahnut Taky luxus ako na svk byt 3r doma nie je vsade. V usa niektore mami musia ist spet do prace od 3-4m babatiek. V kanade je materska rok. Ty vo svojom srdci nie si uplne stotoznena stouto situaciou inak by sa ta jeho kecy nedotkli. Ale ver tomu ze si sa v dlhodobom dosledku rozhodla spravne.Mozes byt na seba hrda. Malickej si aj mama aj otec. Staras sa najlepsie ako vies. A kazdy co neplati tvoje ucty ti moze vyskocit na hrb.

maximilie
18. okt 2021

@elizabet173 och tak takto to je samozrejme pochopiteľne. Práve preto slúžia jasle. Samozrejme nesudim. Mam kamarátku ktorá musela dat dieta do jaslí, lebo by to psychicky nedala. A tak bola spokojnejsia ona, aj dieta. Ja hovorím o sebe, môj postoj k tomu, môj názor. Keby to bol extrém, ako píšeš, pravdepodobne by som nemala na výber.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lujza123
19. okt 2021

@maca2020 na Slovensku je každá zla co nekoji a nieje doma povinne 3 roky. 🥴
Dotklo sa ta to pretože sama niesi s tým vyrovnaná, áno chvíľu to trvá zmieriť sa s tým ze odchádzaš od batoľata, hlavne keď sa vždy nájde niekto múdri kto ti do toho pinda, alebo ti porozpráva nejaké svoje teórie ako z dieťaťa v jasliach rastie duševný kripel. Nauč sa to ignorovať.

Ja som tiež ostala s malou dcérkou ako slobodná matka a naozaj keď si na dieťa sama inú možnosť proste nemáš.

juliasb
22. okt 2021

@anita6666 fuuuuuu silné slová. Partner môže zomrieť, vážne ochorieť, alebo ta proste len opustit a byť nezamestnaný (pracovať na cierno- teda minimálne výživné). Úprimne ti to neprajem zažiť ale také sprosté slova, že ty určite nebudeš samozivitelka, si strč. Nekric hop, kým nepreskociš

vanda323
22. okt 2021

@maca2020 Ja som šla so práce po pol roku od pôrodu, prečo by sme mali byť zle za to?

rebeka7501
22. okt 2021

@maca2020 dcéra mala 7 mesiacov keď začala navštevovať jasle. Prečo by si mala byť zlá matka? Na chleba ti bude prispievať ten/tá, ktorý ti to povedal? V čase voľna si môžete užiť spoločné chvíle a možno budete spolu i častejšie ako matky, ktoré sú doma 3,4 roky

rebeka7501
22. okt 2021

@lubi40 presne tak, a fungovalo to i v ČSSR, a nemám pocit, že by to bolo zlé.

nic_ol
22. okt 2021

Zlá matka len kvôli tomu že si išla od vyše ročného dieťaťa do roboty? 😂😂 Nikde vo svete nesedia 3 roky doma s deťmi , niekde utekajú do roboty už po šestonedelí a teda nemyslím si že by kvôli tomu boli zle matky 🤷

ingridaaa
22. okt 2021

Pro hlupáka každý hloupý (Forrest Gump) ...také drísty... nech sa stará o seba pán kolega - nieje na tom nič zlé dieťatko je predsa s babkou to prináša mnoho výhod nielen financie aj pre dieťa učí sa aj iné spôsoby hry rôzne podnety a takto si aj skôr zvykne že mamka s ním vždy nebude veď aj iné deti chodia do jasličiek nie len vaše. Pracujem od malého 2 rokov teraz má 4 je prispôsobivý nerobí divadlo keď má ostať s babkou lebo ja idem k lekárovi alebo do práce na rozdiel od iných detí nastúpil do škôlky bez problémov... mimochodom kedysi sme všetci boli bez mamiek od pol roka lebo to tak bolo že sa vracali do práce a v zahraničí to takto funguje dodnes

jahodka11
22. okt 2021

podla mna si najlepsia mamina.... isla si do prace,lebo si musela... krasne to zvladate,dcerka nema problem, tvoja mamina tiez... tak to neries... a tes sa z toho,ako vam to funguje... ja som 14rokov doma a som preto dobra matka? to je blbost, je to tazke,ale takych ludi si nevsimaj 🙂

9gabi9
14. máj 2022

@maca2020
Nie, nie si. Ty si matka a najlepšie vieš či to dieťa zvládne.
Z kolegu si nič nerob. Ja som šla od dvojročného a výčitky a osočovanie som zažila od blízkej rodiny. Aj napriek tomu som to nikdy neoľutovala

adaale
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3