Spánok 13 mesačného dieťaťa

lenkasalayova
9. jan 2013

Mile mamicky,
viem, ze kazde dietatko je ine a ze tato tema sa tu rozoberala uz viac krat, ale aj tak ...
Ako casto a ako dlho spavaju 1 rocne deti cez den? Moj maly ma 13 mesiacov a aj po celej prespatej noci ked sa rano zobudi, po 3 hodinkach sa pyta spinkat znovu. Rano vstava okolo 06:00 , 3 hodinky vydrzi byt hore a uz chce spinkat. Spi cca. 1 hodinku a znova sa to po 3 hodinach opakujem. Viac krat sa uz stalo, ze sa poobede cca. O medzi 16 a 17 hod. sa sam pyta spinkat, ocicka ma unavene, vyzera ako angora ...a mrnkoce,place , vrti sa v postielke 30 minut az 1 hodinu kym zaspi, pritom je vidno aky je moc unaveny, ze chce spinkat. Vzdy ma v izbe vyvetrane, je prebaleny, v suchom obleceni tak aby mu nebola zima ani moc teplo, najedeny.
Inokedy ho ulozim do postielky a do 15 min. zaspi. Ked zaspi o 17:00 tak obcas spi az do rana. Neviem, ci je to zdrave, ale nechcem ho budit. Potom je mrzuty a uplakany.

michaelamaranesi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janahoub
9. jan 2013

Mladší syn má nyní rok a 2 měsíce, spával přes den dvakrát po hodině a půl-od půl 11 do 12 a pak od 15 do půl páté, tento týden přešel na jeden spánek-3 hodiny denně od půl 12 do půl 3, ráno vstáváme po 7.hodině, večer již v 8 spí.

januliku
9. jan 2013

@lenkasalayova Mam 13m dcerku. Do vianoc spavala 2x denne po 1h (doobeda a poobede). Teraz uz asi 2 tyzdne spi len 1x za den, ale rozne dlhy cas, niekedy 1h a niekedy az 3h. Rano vstavame medzi 7-8h a vecer zaspava o 20h. Celu noc zatial prespala len 1x, inak sa v noci budime 1-3x.

veruska007
9. jan 2013

Náš malý spí snad od půl roku jen jednou denně, po obědě (první rok byl doma s bráškou, takže dopolední spaní bojkotoval, byl na to moc zvědavý).
Vstává mezi 6-7 (občas v 5 😠 ), jde spát kolem 19.30 (ale ještě dlouho povykuje). Spí celou noc. Po obědě spí půl až dvě hodiny (průměrně hodinu).

lenkasalayova
autor
9. jan 2013

Vsetkym mamickam dakujem za prispevky. Aspon viem, ze ten moj anjelik nie je jediny co tak spava.
Niekedy je to na porazenie...z maleho zaspavanim. Dnes sa pytal uz o 13 hod. spinkat. Tak som mu dala papat, odgrgol si, prebalila, prezliekla a dala o 13:15 hod. do postielky. Myslite ze spi? Ale kdeze, stale mrnci, place a cape rucickami po skrini co ma blizko postielky. Coskoro bude 15:00 a este nespi. Pritom je na nom vidno, ze je unaveny. Ocka ma az cervene z toho ako si ich neustale pretiera. Medzicasom je 3 x prebaleny, 2 x prezleceny lebo sa ocikal. V izbe je vyvetrane.
Kedysi na neho platilo, ze som ho uhladkala a ucicikala , no teraz to na neho uz neplati. Za tu dobu co sa snazi teraz zaspat som ho uz ix krat dala do polohy lezmo. Skusala som aj ostat v izbe ci sa neukludni, ale nepomohlo. A takto to je skoro vzdy pokial nezaspi, dakedy aj vyse hodiny.