Spánok 6 mesačného dieťaťa

lucretia7
29. okt 2013

Ahojte,
potrebovala by som poradit ohladom spanku nasho polrocneho syna. Od narodenia velmi zle zaspaval, museli sme ho nosit cele hodiny na rukach kym zaspal a mohli sme ho polozit do postele. Ked zt vsak zaspal, vedel spat v prvej faze aj 5-6 hodin. Samozrejme potom sa budil casto, niekedy aj kazdu hodinu.
Okolo 2 mesiacov mal fazu, kedy sa budieval iba 2-3 krat na papanie (je plne dojceny).
Potom vsak za dva-tri tyzdne prisli horucavy a odvtedy sa nam spanok uplne rozbil, budi sa kazdu 1-2 hodiny celu noc. Cez den vie spat iba v kociku, aj to sa musi hybat. Inak pospi iba pol hodinu.
Rozmyslala som uz aj, ci to nemoze byt hladom, pretoze aj pomalsie pribera. Lekarka kazala skusit dokrmovat Nutrilonom, ale nechce ho, ani z flase (tu vseobecne odmieta) ani striekackou.
Po ryzovej kasi mu byvalo tazko, takze to bolo este horsie. (kasu sme mu chvilu davali na odporucenie gastroebterologicky, kedze mal/ma reflux, teraz uz vsak takmer vobec negrcka)
Mate s tym niekto skusenost? Co pomaha?
Je zvyknuty zaspavat s cumlikom, ale to aj vela deti, ktore sa nebudia. Urcite ho nechcem nechat vyplakat.
Mne by ani nevadilo dojcit v noci, keby sa budil tak 2-3 krat, ale toto je uz naozaj narocne, pol roka som poriadne nespala a cez den tiez nie je kedy si oddychnut, kedze spi iba vonku.
Inak je to zlate a velmi aktivne babo.
Este mi napadlo, ci za tym nemoze byt porod, kedze sme ho mali velmi narocny....

cinkatko
29. okt 2013

ahoj, zkousela jsi spise nastrouhat jablicko, mrkev, dat s tim trosku banan (pozor s mrkvi a bananem, davej jen po troskach, muzou ve velkem mnozstvi zpusobit zacpu, tak stejne i brambory). Moje dcera nebyla nikdy na ty vselijake kasicky, ale ovoce ma moc rada, take jogurty... Davas mu cajik? Treba mu namoc piskot do cajicku a dej mu ho spapat. Jsou vselijake alternativy 😉 Prave po techto prikrmech mi mala fajne pribrala i kdyz je na UM 🙂 A take dobre spinka, protoze je dobre napapkana a tak v noci jenom davame mlicko.
Jinak hermankovy cajik fakt dobre uklidnuje a po nem mi mala dobre usina 🙂

sedmokraskadl
29. okt 2013

Naša malá má 7.mesiacov.mali sme podobný problém.skúsila som preložiť postielku na iné miesto a začala som jej dávať fakúlt pre celkovú pohodu,ukladame sa späť okolo 22hod,až ked je veľmi unavená...ked sme sa ukladali spať skôr,nemalo to význam-hajkanie aj 2hod-uft.ale teraz už pospíšil v noci aj 5-6 hod.

sedmokraskadl
29. okt 2013

Opravujem čaj pre celkovú pohodu🙂

evik4
29. okt 2013

@lucretia7
ja tiez plne dojcim, no niekedy je take obdobie, ze
mi proste vyhladuje a ja davam, na obed po kojeni prikrm, zeleninovy alebo ovocny a na veceru po kojeni, do flasky riedku kasu ryzovu nestle do ha mlieka, alebo hotovy prikrm mlecko s kasou od nestle, potom spinka celu noc, niekedy sem tam dam aj rano riedku kasu. Inak mlieko same z flase
nechce, ale ked citi ze je huste tak ano. Medzi tym samozrejme kojim a niekedy aj raz max dva krat za noc a to sa da vydrzat.Bude mat 6 mesiacov o 11 dni.

zara13
29. okt 2013

@lucretia7 trochu mi to pripomina nasu. v noci spi celkom ok, i ked bolo uz aj lepsie, ale cez den je to katastrofa. zrovna dnes som nevedela co snou, spala asi hodinku. moja cumel vypluva, takze to nam nepomaha. a vyplakavanie tiez nie je alternativa nad ktorou by som uvazovala, takze dnes som bola takmer s nervami vkoncoch.
porodom to asi nebude, lebo my sme mali celkom rychly......
momentalne sa snazim zaviest rezim a verim ze to pomoze, lebo uz inak neviem co...... takze tiez sa hlasim o radu ak niekto ma .....

marisk
30. okt 2013

@zara13 Aku staru mas dcerku? To akoby si o mojej pisala 🙂 cumel nechce, vyplakat ju v ziadnom pripade nenecham a cez den mi oka nezazmuri. Vyskusala som vsetko, nic nezabralo. Tak som rezignovala. Ked zaspi som rada, ked nie, tak sa ju aspon snazim nechat trochu v klude, ked vidim, ze uz je unavena. Aspon v noci pekne spinka. Vacsinou.

nikola99
30. okt 2013

ahojte ja mám tiež 6 mesačnú, papá každé dve hodiny či svieti mesiac alebo slnko, a ja sa jej prispôsobujem. Cez den spáva asi 3 razy po 30 minút, občas sa podarí hodinu a to chodím pozerať čo sa s nou deje, lebo je to nezvyk 🙂 .Mám aj staršiu dcéru má 3 a presne tak isto fungovala aj ona, len s tým rozdielom že zaspávala v kočiati alebo som ju musela hojdať na fit lopte a to do 9 mesaicov, táto mladšia zvládne zaspať aj sama v postielke čo je pre mna neskutočná pomoc. Na staršej som robila všetky možné pokusy(načítala som množstvo príspevkov, knižiek rad) -nakrmit pred spaním, režim dna, uspávanky, hladkania, nosenia, no hoc čo, okrem vyplakania na to som nemala srdce, nič nezabralo išla si podľa seba...takže moja rada je len vydržať ako si praje dieťa, jasné že ste uštvaté, unavené, nervy na prasknutie, potom 2 horalky, zas nervy že sa nezmestí zadok do riflý, ale oplatilo sa mi to. staršia je šikovné a spokojné dieťa, alekým nemala rok tak to bola katastrofa, potom sa to zlepšilo so spaním, - na obed poslala aj 2 hodky. Takže ja si teraz tú 6 mesačnú užívam a idem podľa naj, ked nechce spať tak sa hráme, ked chcem nosiť tak nosíme, občas ked nevládzem šmatím do kočiara a našťastie tam vydrží pozerať a spať - 30minut či sú hrbolce lebo rovná cesta 🙂 , je ako hodinky ani o minútu dlhšie. Tak podľa mna musíte len vydržať

babulka82
30. okt 2013

@lucretia7 ja mam toto iste a tiež by som uvitala rady,prikrmi nejak nechce a vyžaduje si prsnik aj v noci na ukludnenie.

marisk
30. okt 2013

@nikola99 Drzim 🙂 Vdaka za povzbudenie. Horalka je dobry tip, ja ficim na bebe keksoch s jogurtovou plnkou, ale teraz mam pocit, ze horalka bude ucinnejsia! Pekny den 🙂

ichbinich
30. okt 2013

@lucretia7:
Ja som mala to iste cez kopir...
Okolo 6 mesiacov konec, predtym sa budil zhruba kazde 4 hodiny. Najprv som tiez myslela, ze horucavy, potom zuby (ale prvy vysiel, ked mal 11 mesiacov!!!), no a potom som sa nemala na co vyhovarat 😉

Skusala som aj cranio-sakralnu terapiu, aj kvoli tomu, ze bol cisarskym, vraj to vela detom pomoze. U nas nist, nada, niente ☹ Medovkovy caj nic, globuli nic, nic,nic,nic.

Pomohlo zmierit sa s tym, nelahat si s myslienkou, ze ako zle sa zase vyspim, ale proste, ako bude, tak bude. Zase zacal so mnou spavat (a to som ho predtym pekne pomaly naucila konecne na postielku...), aby som ho mohla v polospanku nakojit.
Z casti pomohla metod z knihy The no-cry sleep solution od Elizabeth Pantley, ze nezaspaval domrtva na prsniku. Uplne odkojit sa mi ho podarilo aj ked mal 2,5 roka a ja uz som bola tehotna, nemala som mliecko, resp. som dopomohla salviou 😉
Od kedy ma vlastnu velku postel vo svojej izbe (od 3,25 roka), tak sa budi trochu menej casto a prespanie celej noci je pomaly pravidlo a nie vynimka.
Takze asi som ta moc nepovzbudila 😅 Ale tak je to u nas. Nemalo vplyv, co a kedy zjedol, ci mal nudny alebo akcny den, vzdy spal zle...
Mozes skusit tu cranio-sacralnu metodu, ak niekoho najdes, mne ju odporucala kamatka-lekarka, ze na to vela nepokojnych babatiek dobre reaguje. Ale moj syn nereaguje na rozne veci tak, ako vela deti 😉 😀 Takze mozno vam to pomoze.
Pevne nervy a vsetko dobre!

nikola99
30. okt 2013

@ichbinich asi sme tie mamičky moc nepovzbudili a neporadili, ale niekedy to asi nejde a platí staré dobre ,,všetko chce svoj čas,,, Ako čítam máme také deti, jednoducho sa v noci budia - budili, ale inak som si sťažovaž na dcérku nemohla, vo všetkom super len spanie zle, ale malo to aj jednu výhodu. Ked sa narodila druhá, už som to kojenie ako záťaž v noci nepociťovala, pretože telo bolo už zvyknuté, ked tak rozmýšlam, tak za posledné 3 roky, som viac ako 4 hodiny v kuse nespala. 🙂

zara13
30. okt 2013

@marisk No moja ma 5 mesiacov. a je celkovo velmi akcna, zvedava, nic jej nemoze ujst 🙂 dnes opat spala asi pol hodinu doobeda, polhodinu poobede. Mne ani nevadi ze je hore, keby nebola z toho nervozna a vidim ze je unavena, ale uspat sa neda. teraz mam najnovsie nadej, ze ked sa zacne viacej hybat, tak snad bude viac aj fyzicky unavena, a snad zaspi.
Ak nie, tak neviem - asi jej zacnem varit makovy odvar 😀

marisk
30. okt 2013

@zara13 Aj moj mm ten makovy odvar odporuca. Ze jeho dedovy ho dali vypit, ked bol decko a spal tri dni :D To presne aj moja, oci ako sova, len aby jej nic neuslo a poobede od stvrtej uz je kaput. Ale vydrzime, raz sa to uz len zlepsi. Dobru noc.

ursulienka1
30. okt 2013

@zara13
@marisk
pri mojej starsej dcere stacilo zjest makovy kolac a spinkala...samozrejme som ju kojila....
moja mladsia ma 5 mesiacov a denne da 3krat 30minut, co je podla mna velmi malo

maminka267
30. okt 2013

Ahoj, my mame dvojvajecne dvojicky 8mesacne. Chlapcek a dievca. Dievcatko je poklad, spinka hocikedy a hocikde, spinkava 4 krat za den a noc prespinkaa celu.. Chlapec uplny opak. Cez den max.2 krat spinka po pol hodinke. Dllho ho uspavame..v noci je to lepsie ale aj tak este neprespinka celu noc..jedine ak ho veceeer poriadne nakrmime kasou, ale zobudit sa zobudi🙂 musimee to s nimi len vydrzat aj ked si viem predstavit aka si unavena...som natom podobne, lebo mam este takeho neposednika dvojrocneho s vrtulou v zadku 😀

lucretia7
autor
30. okt 2013

Dakujem baby za rady. Hladom to nebude, lebo uz zavadzame prikrmy a skusali sme aj nutrilon pred spanim, ake budi sa tak ci tak. Zaspi, ked si trochu pocucka, ale niekedy nevypije vobec vela.
Asi fakt nezostava nic ine ako vydrzat ☹, pokial ho nechcem nechat plakat.
Ja len dufam, ze to nebude trvat dva roky. 🙂)

lucianakoniku
30. okt 2013

moj 7mesacny syn sa v noci tiez dost casto budi. ja som zo vstavania k nemu bola tiez dost vycerpana, vyberat ho z postielky, potom posediacky kojit, rano som vzdy bola totalne rozbita...pred par mesiacmi som to vyriesila tak, ze som ho zacala uspavat pri kojeni poleziacky v manzelskej posteli. Ked zaspi, uz ho do jeho postielky neprekladam, spi celu noc so mnou. Vyhodu to ma v tom, ze v noci k nemu nevstavam, ked sa preberie, ja mu dam prso, on si cucne a spi dalej. Ja sa takto ovela lepsie vyspim a tiez mam tie chvile ked je moje babo vedla mna velmi rada...frekvencia budeni sice neklesla, ale ja som menej unavena...
Niekto spanie s babatkom neuznava, napr. mojej mame sa to nepozdava, vraj si zo mna syn spravi cumel, a ze spat by mal sam vo svojej postielke...ale kaslem na to, takto nam to vyhovuje, a nejak cez den potrebujem fungovat. Cez den zatial spava iba v kociku, presne ako tvoj syn, ale verim ze casom sa to zlepsi. Asi musime byt trpezlive a nejak to vydrzat. Drzim palce 🙂

lucretia7
autor
31. okt 2013

@lucianakoniku To som skusala aj ja, ale mne nejde velmi kojit po leziacky, tazko sa mi v noci narocit tak, aby sa mi pohodlne lezalo a maly mohol cucat. Ale inak je to asi to najlepsie v tejto situacii, vstavat a vzdy vydrzat sediet pri kojeni, to je celkom makacka. 🙂