icon

Spánok bez maminy. Ako na to?

evicaveverica
4. mar 2016

Ahojte, potrebujem radu. Nasa mala nevie zadpat bez toho aby nebola nacucnuta na didu. Je plne dojcena. Sposob akym zaspava mi nevadi, horsi je fakt ze s nou musim spat aj cez den, ak chcem aby sa vyspala. Ak sa totiz od nej dvihnem po tom co zaspala (hoc aj po polhodine) okamzite je hore. A o tom ze zaspi a ja ju s laskou prenesiem do postielky pricom sa nezobudi si mozem dat snivat. Mame aj nosic... Ten vyuzivam hlavne cez den ked idem vencit psika, zaspi v nom okamzite..lenze niekedy sa mi neda byt 3h vonku .. psik je trosku chorlavejsi, s nim max tak hodku. Prideme domov, nosic musim zlozit aby som psikovi umyla nohy. Mala este chvilu spi a potom je hore. Vyzleciem ju supnem na prsnik a spi dalej..ale opat somnou. Ma niekto nejaky trik ako ju uspat? Este podotknem ze ma tichy reflux, musi byt kolmo aby bola v pohode, vyvysenie hej nefunguje. No a potom sa zvykne dost aj pucit.... Cize ten prsnik ju ukludnuje. Dudel nechce a inu chemiu do nej pchat nechcem ja zas (okrem espumisanu). Dakujem za akukolvek radu.

Strana
z2
kittykat22
5. mar 2016

@snoffy vysvetlujem synovi ze by mal spat v postelke sam, ze sa lepsie vyspime, ze deticky maju vlaste postielky. Syn mi hovori ze on so mnou spi rad, ze nechce spat sam a ze ma maminku rad. Pytal sa ma nechapavo preco by mal spat sam v postielke ked jemu sa so mnou spi dobre. Nemala som na to ani relevantny argument. Vnima to ze ho nemam rada alebo ze ho chcem odlozit od seba 😕 Mamicky ktore mi pisali, ze ked raz dieta pustis do postele, tak sa ho tak lahko nezbavis - ak vobec mali pravdu 🙂

evicaveverica
autor
5. mar 2016

@snoffy a aspon ked ti zaspala zostala spat pitom, ci sa hned zobudila?

monikaparson
5. mar 2016

@kittykat22 Páči sa mi ako behom dvoch príspevkov, ktoré idú hneď po sebe si schopná tak rapídne zmeniť "tón" akým ho píšeš. Možno ti vadí farba mojich vlasov, kto vie. A ver, či nie, on raz z tej postele odíde a možno to bude skôr ako si myslíš a isto si spravila viac ako keby si ho z nej vysáčkovala práve preto, lebo ti to nie je vždy po vôli.
Tu ani nejde o to, či poznám alebo nepoznám rozdiel, len som si to poplietla, verím že sa to môže stať každému a možno aj nie. Koliku sme mali a ani svätý nevie, prečo som si to splietla s refluxom a automaticky som odpovedala práve na koliku, pri ktorej nám to, čo som písala pomohlo. Čo už. 😀

monikaparson
5. mar 2016

@evicaveverica teraz mi ešte napadlo haku (závesnú kolísku) si zvažovala? Tá nám teda veľmi pomohla a často na nej fičíme aj teraz. Zo začiatku v nej byť nechcela, ale neskôr sa jej tam začalo páčiť. Teraz ju aj muž vie uspať v nej, aj večer, či v noci sa tam často vypýta, keď už na prsníku zaspať nevie.

evicaveverica
autor
5. mar 2016

Baby nevadte sa .... Urcite ste skvele namky, kazda viete co vasim dietkam je po voli.. 🙂 a ja som aj na zaciatku pisala ze mame aj koliky a aj reflux .. Takze klidek.

evicaveverica
autor
5. mar 2016

@monikaparson vies co nie, nad tym som nepremyslala. Kamoska mi vrabela ze v 3mesiacoch reflux pojde do prcic 😀 a se aj koliky prejdu...tak cakam kedy to pride. Ona ma 3 deti a pri vsetkych hej to preslo takmer na den 3mesiaca presne 😀
Ja sa dnes vytesuhem lebo mala mi zacala dzavotat...tak sa smejem na nej aka je zlata.
Inak mam aj dalsi termin... Cca 6mesiac.. Moment kedy uz mala bude mat prikrmy a uz bude sediet.. Hadam uz v tejto dobe vyuzijeme sportovy kocik, a ze uz aj mala mi bude v zahrade "napomocna" pri sadeni a pleni :D

evicaveverica
autor
5. mar 2016

Pisem ako tatar tak mi to odpustite..klavesnica na mobile je smrrrrt :D

sardinka335
5. mar 2016

Na dudel sa treba tiež naučiť - niektore deti potrebuju viac času kym ho prijmu. Kupila som ten najmenši pre novorodencov v DMke a nukala, nukala, pridržala....a chytila sa...pri druhom dieťati som neviem prečo tolko trpezlivosti nemala a uz si ani nepamätám ako sme to bez dudla zvladli nakolko dcery mam dost orevane...
Ked som niečo robila, hocičo, mala som malu v kresielku a videla ma. S dieťaťom na rukách toho človek vela neurobí - samozrejme nehovorim ze nebrat na ruky, brať prečo nie...len ja som jej ,,vysvetila,, ze teraz bude v kresielku kym porobime a potom ju ponosim. Ja som velmi na vyber nemala...ostatne deti chceli tiež jest, chodiť čiste atd. Uspavali sme vzdy v postielke nech si od začiatku navyknu, tam som hladkala az zaspala. Treba si hladat ten system ako komu vyhovuje, tak aby si mamička aj to dieťatko uzila, ale zaroven aby nebola 100% otrokom...len takým polovičným...

evicaveverica
autor
5. mar 2016

@sardinka335 ja by som tiez uspavala, len placuce dieta v krci velmi neuchlacholis. Poznad ten plac kedy vies ze to nieje "z rozmaru" ale ze je to z bolesti.. Takze toto u nas preto nejde. Inak do 2 tyzdnov prespala v postielke...az potom dosli koliky a ten debilny reflux..no a bolo po spani. Cize som volila aj po debate s laktacnou poradkynou sposob uspania na prsniku. To bol totiz jediny moment kedy mala bola v pohode. Zase beriem ohlad aj na to ze sla von cisarom, cize som ju takmer 2 dni nevidela. Mlieko sa mi tiez spustalo tazsie, trvalo mi dost dlho kym sa to upravilo a kym som pochopila situaciu aka bola. No a v dalsom rade som mala stres vdaka mojim rodicom ktory boli mudry ako televizor, davali mi nezaplatitelne rady o vychove deti, spochybnovali vedomosti ktore mi dali sestricky v porodnici a chovali sa ku mne akokeby som presla operaciou mozgu... Moc mi to na pohode nepridalo..a toto je asi aj fakt ze aj mala zacala byt neuro...kedze ja dom tiez bola neuro. Esteze na moj drahy manzel podrzal. S tym dudlom som neni stotoznena, zatial tvrdim ze dieta dudel nepotrebuje. Lebo ak place ma na to dovod, nieje to z rozmaru. Ine by to bolo pri vacsom dietatku ale pri takom malom ako mame my...ten jrik ma vzdy dovod, a tisit ho dudlom mi nepride ako riesenie. Cim samozrejme pouzitie dudla u druhych nespochybnujem... Len ja zatial zasrancom nuesom... Ktovie co nam cas donesie.

evicaveverica
autor
5. mar 2016

@sardinka335 a ano to sedenie v kresielku skusam aj ja... Zvacsa rano v kupelke diskurujeme takto a potom pri ranajkach vydrzi chvilu...kym hej nezacne kyselina vybiehat... Cize skusam ked sa da aspon do sedacky davat... Ta postielka mi moc nejde. Ale ja stale dufam ze sa to podda casom. Ak nie tak nie.. Tak bude len velka posrel no 🙂

vejula
5. mar 2016

@evicaveverica podla mna je šatka skutočne pohodlnejšia ako nosič, možno by sa ti s nou lepšie aj porobilo aj oddýchlo. Moja do cca 10 mesiacoch spavala len na mne... Potom už začala byť citlivejšia na hluk, tak som ju začala po zaspatí zo šatky skladať do postele, ale dovtedy teda takmer výlučene počas dna len na mne spala. Ak ma tvoja mala reflux o to dôvod navyše, ulaviš jej tak, lebo vodorovna poloha jej teda nerobi isto dobre.

mirkaaa80
5. mar 2016

@evicaveverica ja som mala to iste...cisarak, reflux, koliky...a maly sa mi sam naucil na pri kojeni zaspat, a my sme teda dudlik mali a poviem ti ze k nezaplateniu. Skus Avent alebo Mam, nic tym nepokazis. Dudlik som vyuzivala ako nahradu za prsnik...dieta sa pri prsniku ukludni a ten dudlik mozes prave na to vyuzit. Ja som malemu nan kvapkala sab simplex a naucil sa nan. No neviem si predstavit, ze by sme ho nemali...a to moj maly bol teda poriadny vrestak...

sardinka335
5. mar 2016

@evicaveverica niektore deti maju vyrazny saci reflex ....proste dudlovanie ich ukludnuje. Ja mozem mat malu aj na rukách - ak nema dudel vrieska...a mozem nosiť do omdletia to nepomaha. Samozrejme ak ma reflux - s tym skusenost nemam chvala bohu..to vraj treba len prečkať - čo viem ze sa mi lahko hovori. Lebo podla mna prsnik nie je nahrada za dudel...ako ja chapem, je to pekne, mile, neopakovatelne...ale...to uz kazdy si musi sam rozhodnut či mu to vyhovuje a či nie.

evicaveverica
autor
5. mar 2016

@sardinka335 sak hej . Dida nieje dudel..ani moja tak nefunguje.. Ona sa nacucne zaspi a pusti. ..ja sa akurat od nej nemozem vzdialit potom. Cize si s nou polezim, niekedy pol hodku inokedy dve a pol...
@mirkaaa80 a dokedy ste mali problem? Kedy vam to asi tak ustalo?
Dnes sa mi rozculovaka akurat ze si nevedela prdnut chuda, vresky najvacsie..tatinko sa z toho "zrutil" 😀 chlapi nic nevydrzia..pritom ju stacilo podchytit tak aby bola v pase zlomena s visiacim zadockom a do 10minut bol mokry prd na svete.

mirkaaa80
5. mar 2016

@evicaveverica nam to trvalo tak 4-5 mesiacov nez sa to upravilo, ale hned nam isli zubky takze sme pokracovali 🙂, my sme pri tych kolikach mali dobreho pomocnika- rektalnu rurku 🙂

evicaveverica
autor
5. mar 2016

@mirkaaa80 tolko vydrzim... Momenralbe mam naozaj svetlo na konci tunela aby aspon chvili vedela sa pohrat alebo posedkat sama.. Hoc aj primne v kuchyni alebo na dvore. Uz nech je teplo, ze clovek nemusi byt dona furt zavrety.
Rurku som skusala ale daky extea efekt tam som nevidela

chmurkaxy
5. mar 2016

@evicaveverica možno to tu už niekto radil,ale daj si tričko na hole telo a chvíľku ho nos,deň,dva. Potom ho neper a namiesto seba supni k malej, keď budeš chcieť zmiznúť z postele.

evicaveverica
autor
5. mar 2016

@chmurkaxy to som skusala...nefunguje..prekukla to 😀 je to betarka

snoffy
6. mar 2016

@evicaveverica prve mesiace ano, musela som pockat iba kym tvrdo zaspala, potom som mohla odist. Ale v byte muselo byt ticho. To jej nevadilo ked niekde vrtali, ale ani telefonovat som nemohla, ani navsteva nemohla prist, pocula hlasy hned bola hore 😄Dudlik tiež odmietala, zobrala iba keď mala 9 mesiacov, ked isli prve zubky a uz ani potom nie. No predtym ako uplne prestala spat na obed uz sme spali iba spolu, presne tak ako si pisala, ani trosicku som sa nemohla pohnut, hned mala oci otvorene. Joj a musela som ju drzat za rucicku kym zaspala. Potom ked zacala vyvadzat v noci som pochopila, ze sa boji sama.

evicaveverica
autor
7. mar 2016

@snoffy no som zvedava ako sa to bude vyvijat u nas. Vcera chuda mala taku koliku aku si u nej nepametam.. Nevedeli sme ju nijak utisit chuda, nic nezaberalo..kupel, tepla plienka, masaz, cvicenie nozkami, nosenie na holo na mne... Ani odbalenie z plienky... Chuda, nakoniec mi zaspala asi unavou po 2-och hodinach, ale budila sa. Aj noc bola taka ochkacia . Uvidime aky bude den. Taketo koliky nikdy nemavala. Posledne dni su takmer na minutu presne. Zeby sme finisovali a preto sa to deje?

mily7
7. mar 2016

@evicaveverica Koľko ma mesiacov? Môj prvý syn bol týždeň dobrý ako anjel! Spal najedol sa spal! To aby som ho nenechala v nemocnici! Tomu verím! Došli sme domov, prešiel týždeň a začalo peklo. Malý vrieskal cez deň. Žiadne bude ti vonku spat v kociku na vzduchu nefungovalo. Vrieskal z celých pľúc. Utekala som domov dať do perinky na ruky a cicikat. Cez deň to ešte šlo! Zaspat nechcel, bol daždivé dieťa, vďaka kolike som nevedela vystihnúť čas spania a vyrábala som si tým ďalšie problémy keďže sme ho nemohli uspat. So spánkom sa bil, v kociku na rady všetkých kričal. Na konikovi ma mali poniektore za blazna. Hlavne tie super matky ktoré mali deti, ktoré položili dieťa do postielky a ono im spalo. Ja som zatiaľ skúšala všetky kvapky, obmedzený jedálny lístok, všetko. Večer pravidelne o 20.00 zacal vreskot,ktorý trval tri hodiny,tri mesiace. Nepomahalo nič. Ja som plakala od zúfalstva. Čerstvá mama žiadna pomoc babiek,kricuce dieťa,neschopná utisit ho,manžel v práci. Plakala som keď šiel do práce lebo bábätko som musela ešte tri x uspat a on kričal. Googlila som,boli sme novopristahvany, nikde nik mladé maminy, nikto nenosil dieta. Náhodou malý jeden večer prestal kričať keď išla práčka. Našli sme biely sum,harveyho karpa a to nám pomohlo ukľudnit maleho. Kúpili sme šatku,manducu a nosili sme. Každý zas rozprával ako je to zlé,zvykne si,ja som sa bála priznať mamke že malý sa nosí v satke. Po troch mesiacoch sa ukludnil pomaly to prechádzalo,zaspavanie na rukách ostalo. Naučiť ho zaspavat podľa kníh samého som skúšala od šiestich mesiacov,asi tri x s odstupom času. Dieťa ziapalo,zistila som že kričať nesmie.namáhať sa kvôli selestu a sekla som s tým. Naucila som hp zaspavat vedla mňa.neskôr som odisla keď spal. Prvý x sa naučil už len s plačom zaspavat sám ako 3rocny. Kvoli jeho sestre som si nemohla ísť ľahnúť s ním a keď boli spolu vystrajala mala. Odstupom času ľutujem len to že som počúvala ako treba naučiť samého spat, nenosit dlho a pod. Môj syn je povahovo citlivý a potrebuje blízkosť viac ako jeho sestra. Tá je úplne iná a nie je to našou vychovou. Proste sa taká narodila. Všetci sme individuálni čo funguje pri jednom nemusí pri druhom. Treba počúvať aj svoje vnútro, instinkty. A ignorovať tie super matky ktoré vedia všetko najlepšie, pretože to u nich tak funguje tak to musí byť vždy a všade tiež tak. Žiaľ tým chyba cit, pochopenie pre iných, že ten druhý nemusí byť tak silny, zvládať ťažkú situáciu ako ony a potrebuje podporu,radu,nie odsúdenie. Týmto taktiež dakujem vsetkym ktorí pri mne vtedy stali. Vy sa no ste,pustajte biely sum,skúste karpa. Snáď niečo pomôže. Nebude to na vždy, dieťatko sa zmení k lepšiemu. Tieto deti bývajú veľmi vnímave,mudre tak tým ukľudnuj 😊

b

blazna
bil
bil
Zistili sme že zaspi

evicaveverica
autor
7. mar 2016

@mily7 mala mala 3mesiace akurat... Inak pises ako by si nasu mala.. Mam to podobne, kocik mozem zabudnut, co samozrejme trapi celu rodinu lebo je to predsa zle ked ti dieta nespi na povel ani v kociku. Tiez malu nosim v nosici, tam zaspi hned .. Aktualne sa zamyslam nad tym ako ist na navstevu k svokrovcom gratulovat. Presne viem ze ako to tam bude prebiehat. Prideme a malu budu chciet nosit vsetci na rukach..z coho po chvili bude samozrejme na prasky, cize ju budem musiet potom nakojit aby sa trosku ukludnila a tym asi aj skonci nasa navsteva, lebo spat tam nebude. Zaspi najskor vycerpanim v aute. Manzel ma nechape preco nechcem chodit na mavstevy, mne to ale pride skoro, hlavne ked viem co to s nou urobi. On s nou nieje cely den doma. Viem ze to mysli dobre, chce ma vytrhnut z izolacie, ale pre mba toto cesta nieje.

mily7
7. mar 2016

@evicaveverica čas, treba dať malej čas. Ja som v troch mes cestovala na východ k našim. Des.viac nie s tak malym kolikovym. Len v satke na sebe nedavat iným. Ešte môžeš skúsiť vajíčko nakliknut do kocika. Nám to zafungovalo. Inak mala mala tichý reflux trochu a koliky ale už o polovicu lepšie bolo. A až pri nej má napadlo či syn tiež netrpel refluxom.

evicaveverica
autor
7. mar 2016

@mily7 my detto to iste..tiez tichy reflux. Kedy vam to asi tak preslo, ze si mohla v klude medzi ludi?

mily7
7. mar 2016

@evicaveverica Ja s ním chodila von a tak v satke, manduce, do tesca vo vajci. Ja som bola zle na tom psychicky on vrieskal ak nebol na rukách že som ho nenechala na sebe. Tak sme chodili tak. Lebo my sme mali celý rok prvý veľmi náročný slušne povedané 😄od ôsmich separacnu úzkosť. Ale ja som sa vtedy dala na vodičák nevedela som že bude separacna ale to bolo super že som chodila preč sama na pár hodín.super psychohygiena. S malým muž bol. To najhoršie po troch mesiacoch koliky presli.

Strana
z2