Spánok novorodenca

andrejka1992
30. sep 2014

Ahojte mamicky, chcela by som sa opytat ci aj vam vase babatko je kayde dve hodiny hore...mam 2tyzdne viem ze je malicke a resim este len pride nomna nete pisu ze by malo take male babo spat 20hodin preboha to t moje nespinka ani nahodou...a ze v noci 4hodiny to sa mi tiey este nestalo uz som nestastna ze co robim zle..dakujem vam vopred za rady a skusenosti.

mirkava
30. sep 2014

@andrejka1992 koniš? myslím že to normálne je... naše ale spávalo v noci pekne a dlho, ale paplo z flašky tak sa asi najedol viac ako ked by som ho kojila....... skús si odsať a na noc dať mliečko z flaštičky napapá sa tak viac....

grundia
30. sep 2014

@andrejka1992 nic si z toho nerob.U nas to dllho bol boj so spanim.Keď konecne zaspala,spala pol hodinu.To,ze tebe spi 2 je podla mna dobre.Nepises ako dlho je potom hore ale pokial potom na 2hodky zaspi,tak staci.Po case to moze byt aj na dlhsie,aj na kratsie 🙂 .
V noci tiez nemusi dlho spat,dieta ta potrebuje citit, a ak este aj kojis,tak aj to je dovod,ze sa castejsie budi.
Hlavne nestresuj,bud v pohode a bude aj tvoje male 😉

zitaje
30. sep 2014

@andrejka1992 hlavne pokoj, babo sa ledva narodilo, daj mu cas 😉 Ono to chvilu trva, kym sa veci ustalia a zabehnu. Neries, co pisu na nete. 20 hodin spanku? Najdi si iny zdroj, inde pisu 16-20hodin 😀 Nic nerobis zle, pozoruj si dieta a jeho potreby, tes sa z neho, ked si unavena po porode, kasli na domacnost a spi spolu s nim, ono sa to vsetko casom upravi.
Nevravim, ze o dva mesiace ti babo prespi noc - i ked aj take sa stava - ale cas hra pre teba 😉

esterba
30. sep 2014

@andrejka1992 Samozrejme, máš normálne dieťa, ak vstáva každé dve hodiny. A vôbec to neznamená, že musíš nebodaj dokrmovať fľaškou, akurát si môžeš pokaziť kojenie. Spánok sa mu aj tak bude každú chvíľu meniť. Skús sa hlavne ty upokojiť. Teraz nad tým priveľa premýšľaš. Hlavne oddychuj keď práve spí, buď s ním keď je hore, koj ako sa ti dá a kvalitne sa stravuj. Na všetko ostatné sa vykašli, vrátane toho, či ti normálne spí.
Ak si to chceš v noci uľahčiť, spi s ním a keď sa začne budiť nerozsvecuj a hýb s ním iba toľko, čo je nevyhnutné na to, aby si mu podstrčila prsník 🙂 Najlepšie by bolo, keby sa ti podarilo dať mu prsník ešte skôr, ako sa úplne zobudí.

andrejka1992
autor
30. sep 2014

Dakujem pekne za odpovede. Skusim si mliecko teda na noc odsat.....ked sa zobudi je hore ako kedy niekedy sa prebali napapa a hned spi dalej a niekedy je aj zo hodku hiore lebo sa mu stale stikuta....no musim sa veru ssi ukludnit lenbo stale len rozmyslam co robim zle a od kedy som doma z porodnice si dost sj poplacem. Ja uz som nestastna aj z toho ci ho spravne prebalujem lebo pri tom mi len place.

majusqa77
30. sep 2014

@andrejka1992 nas ma pol roka, v noci je niekedy hore aj 10krat a obliekanie neznasa 🙂 takze hlavne klud a pohodka ;)

zuzi0110
30. sep 2014

@andrejka1992 mam tri deti a ani jedno nespalo cez den 20 hodin. Flaskou si mozes sposobit problemy s dojcenim.

andrejka1992
autor
30. sep 2014

Dakujem pekne baby ste ma troska upokojili ja uz som bola naozaj v tom ze je volaco zle...som sa zasmiala ze vas neznasa obliekanie moj prebalovanie najradsej by si cikal a kakal do perinky 🙂

bajana
30. sep 2014

@andrejka1992 a prečo si chceš na noc mlieko odsavat? 😨 Hlavne ho neuc na flasu, moze ti to pokaziť kojenie. A kedy prebalujes? Pred ci po jedeni? Skus vymeniť poradie. Inak kojit kazde 2 hodiny také malinke babo je úplne OK. Skus nebyť nervozna, nepochybuj o sebe a vzchop sa, dietatko citi tvoju nervozitu. Drzim palce.

zitaje
30. sep 2014

@andrejka1992 neodsavaj, radsej castejsie prikladaj. Ked ma babo stikutku, to moze byt aj z plneho bruska 😉 odsleduj si, aby si odgrglo.
A to, ze si poplaces - laktacia ide ruka v ruke s obrovskymi hormonalnymi zmenami v tele matky. Nielen babo si zvyka na svet mimo maternice, aj tvoje telo (a psychika) si musi zvyyknut na ulohu matky. Daj cas sebe aj babatku, ak sa da, poziadaj o pomoc (mama, sestra, kamoska), nie nadarmo existuje pojem sestonedelie, ono to ozaj par tyzdnov trva, kym sa veci ustalia 🙂

andrejka1992
autor
30. sep 2014

@bajana najprv som prebalovsla pred lebo na prsniku mi vzdy zaspi...no teraz skusam v priebehu alebo po lebo strasne place ked sa zobudi a nestiham ho prebalit pred lebk place ako keby som ho bila 🙂 a on stale len kaka ja nestiham plienky menit este sa mi ani raz nestalo ze by plienka bols bez hovienka 🙂

tana2278
30. sep 2014

Hlavne sa zmier s tym, ze malokedy (nikdy) su veci tak ako je pisane a ze vzdy moze byt este horsie ( dieta moze este menej spinkat, este byt dlhsie v noci hore, este viac a silnejsie plakat...). A hlavne necakaj, ze sa to zlepsi najblizsich 6 mesiacov. Znie to kruto, ale je to tak. Mam 2 deti, obe koliky, syn do 6 mesiacov spolu s refluxom, reval niekolko hodin denne.

ivetlo
30. sep 2014

Ahojky. si neber všetky rady tu úplne k srdcu a doslovne. Keby som ti napísala ako spávali moje deti, a hlavne tá druhá, krpaňa naša, tak padneš do ťažkej depresie. Si uvedom, že bábo je tvoje a teš sa z toho že je tvoje.
Keď plače pri prebaľovaní, mám otázku: prebaľuješ pred alebo po kojení? Ja som prebaľovala pred kojení a neplakali. Ono pokiaľ ti nekaká do plienky pri každom kojení, prebaľ bábo pred tým.
Nechaj ho potom krásne odgrgnúť a pekne polož do postieľky, po boky, zhasni a spi. Len ho prosím neuspávaj pokiaľ neplače. A ak sa začne štorčovať, tak poškrabkaj po chrbátiku,pobúchaj ho po ritke, len ho hneď neber na ruky.
Alebo sa zmier s tým, že nie všetky deti spia cenú noc a zrovna to tvoje patrí medzi ne. A cez deň tiež nemusí veľa spať, hlavne ak spáva v pravidelných intervaloch. Moji spávali v noci dobre, ale cez deň po kojení tak 30min a potom 3h nič. Im sa to upravilo po 4mesiaci až. Tvoje je ešte veľmi malinké.
Pevné nervy a veľa spánku prajem

bonaqa2013
30. sep 2014

maminka viem že sa ti nato ťažko navyká, ale ver mi - sú aj horšie prípady. Moj prvý syn sa v noci budil tiež každé 2 hod. a ráno som išla do školy. ale keď už budeš veľmi unavená, skús si mliečko odsať a nech malého v noci nakŕmi ocinko, popr. tvoja mama. Aspoň jedno kŕmenie prespiš. je to náročné obdobie,ale raz aj to prejde.

kiwi82
1. okt 2014

ahoj, baby už písali nejaké rady.... ja ti k tomu poviem len tolko, ked malinké spí, pospi si aj ty. lebo aj vyčerpanosť robí svoje, potom si nervozna a už to ide. hovorím z vlastnej skúsenosti. malá má 4 tyždne a dnes som hore od druhej, lebo stále mrnčí.

evka_evka
1. okt 2014

@andrejka1992 ahoj.je to uplne normalne.moja dcerka bola kazde tri hodiny hore a to bola na flaske.potom hodina uspavania a zase dokola.casom sa to upravi. Je este velmi malicke.

moni244
1. okt 2014

moja je januarova, odkedy sme chodili von, spala len vkociku a len za jazdy, nesmela som zastavit a to pospala 3 hodiny a prechadzat sa 3 hldiny v snehu, mraze bol iny zazitok, doma pospala max. pol hodinu a aj to na prse, v noci spala 3 hodiny, potom sa posrala, najedla a dalsie 2 hodiny bola hore, vtedy manzel spaval v inej izbe, lebo by sa nevyspal, nam sa to zacalo upravovat okolo pol roka a na clankochbze 16-20 hodin spanku som sa len a len smiala, pri prebalovani tiez plakala, lebo jej vyhovoala pokakana plienka

natalka_123
1. okt 2014

Ja si myslim ze ked decko place o narodenia tak to bude robit do 4,5 rokach moja mala tak mi plakala od narodenia do teras sa nevispim. ani neviem kedy som spala celu noc a to ma už 4,a pol ročka ale si mysli ze si nato zviknes mne to uz nerobi nic. 🙂