Spávate s deťmi v posteli počas denného spánku?
mam na mysli spolocne spanie na manzelskej posteli spolu s dietatom. pytam sa preto, pretoze nas maly (1 rok) zacal zle spavat cez den. ani predtym to nebolo bohvieco, ale teraz je to este horsie. prvu polhodinu pospi, ale potom sa preberie, posadi v postielke a uz nezaspi. predtym ked som ostala pri nom v izbe a on ma uvidel tak zaspal. avsak to uz neplati. skusila som ho aj vziat na ruky, znova uspat a vratit do postielky. no hned sa zobudil. jediny sposob, ako to spravit aby spal dlhsie ako polhodinu je dat ho k sebe do postele a ostat tam s nim. bojim sa vsak, ze si nato zvykne a neskor tu budem zakladat inu diskusiu - ako ho odnaucit od spolocneho spania v manz. posteli pocas denneho spanku? :D
doteraz spavame a aj zaspavame spolu 😎
mozno ho nieco trapi, boli, alebo idu zubky, skus ist von najlepsie sa detom spi pri vozeni.
my sme sa vozili do cca 1,5 r. potom som bola rada ze som si s nim poobede pospala (aspon som nacerpala energiu)
@aknaj
ano viem, ze su take deti,ktorym staci spat aj polhodinu denne. lenze ja mam z neho stale pocit ze potrebuje viac. prvy spanok este ok, ale druhy urcite dlhsie. este predtyzdnom sme to mali tak, ze ked som ostala pri nom v izbe, ale on bol v postielke a ja na nasej posteli, ked sa po polhodke prebral, videl ma a zaspal dalej. to mi pride cudne, ze to uz nefunguje. ale ked ho teraz po tej polhodke vezmem a dam k sebe tak este spi dalej. to je pre mna tiez signal, ze potrebuje este pospat. a to iste plati v noci. ked sa zobudi okolo tej druhej, uz nie a nie ist do postielky. aj ked ho uspim, dam do postielky, o 10 min. je zase hore. cize tiez konci pri nas v posteli.
jeden denny spanok vyskusame, len este chvilu skusim pockat, ci sa nieco nezmeni
No u nas to funguje tak ze aj my dospely si po obede pospime.spavaju s nami v posteli najmladsi a stredny.a je fakt ze ked mi vstaneme za chvilu za nami stredny docupka a po chvili najmladsi.kym spime a ze sa nahodou prebudia pozru na nas ze sme s nimi a spia dalej.takze u nas sa spi tak od 12 do 15.niekedy aj dlsie.

@norika84
ten prechod na jeden spánok denne by som určite skúsila
po roku je to už úplne v pohode a možno aj tam bude problém
a ten nočný spánok ... takéto obdobie mala aj moja dcéra, tiež sa istú dobu budila po hodine spánku
nepamätám si ako dlho to trvalo, ale prešlo to a potom spala zas normálne
možno aj ten nočný spánok by som posunula na 20tu hodinu
ranné vstávanie je v pohode, nebudete mať problém do škôlky a školy, toto by som zas veľmi nemenila
no a zo skúseností /nie vlastnej/ ... moja mamina spomína, že jej neter /moja sesternica/ spávala nejako takto podobne zle
večer neskoro zaspala, ráno už bola pred šiestou hore a ak cez deň spala pol hodinu, bol to zázrak
a nikdy sa lepšie spať nenaučila
😝 😝 😝