Spavé 14-mesačné dieťa
Nema teplotu, soplik ci kaslik. Papa ako stale.
Mavala 1 spanok. Teraz po hodine co sa zobudi, vezme mojkaca, vypyta si dudel, lahne na mna a takto lezi aj hodinu, pripadne zaspi. Potom sa to cele opakuje aj poobede, vcera na mne lezala 1,5 h 🫣
Zacinam rozmyslat co to moze byt, lebo sa mi to proste nezda, robi to od minuleho tyzdna.
Inak je cula, hra sa, pochodi, povymysla, len akosi z 5-6 hodinoveho bdeleho okna mame 2-3 hodinove 🤔
Je to normalne ci sa nieco deje?
@dzulli1980 tento mesiac jej brali krv a vsetko bolo ok. Ak sa to nezlepsi asi jej dam znova skontrolovat 🤷♀️
Takto sa zacala prejavovat cukrovka u dietatka v podobnom veku - ihriskovej kamaratky mojej mladsej dcery. Tiez zrazu stale unavena a spava.
@simsalabim och joj to snad nie 😢
Nasa Dr. ma dovolenku, tak teraz rozmyslam ci ju vziat k zastupujucej, alebo pockat 🤔
Ja by som zavolala aj zastupujucej a poradila sa, či to počká. Môže na ňu niečo liezť, mat anemiu (ale napr ja keď som mala ako 10mes silnú anemiu, tak som večer mávala teploty).
Do roku a pol sú 2 denné spánky úplne normálne takže je aj možnosť že jej 1 nestačí.
Nám tak zistili cukrovku. Syn mal 18 mesiacov. Zober moč na kontrolu.
@gabika128 ja viem, ani mne by nevadili dva, nechavam to na nej, netlacim. Sama presla na jeden. Ale ona sa strasne vela mojka na mne teraz a "oddychuje" akokeby. To nikdy nerobila. A zaspi na mne takto hocikde.
Aj teraz po hodine co je hore uz ziva a len na ruky. A to spala 2 h v postielke.
Radsej zavolam dr. a uvidim co povie 🤔
A neciká ti viacej v noci? Koľko plienok meníš? Pije veľa vody ( čaju)?
@katie253 nevsimla som si, ze by cikala v noci viac, plienky normalne menim cca kazde 2-3 h, ak samozrejme medzitym nekakala.
Vodu skor odmieta, to ja za nou vzdy lietam s flasou aby co to vypila, ak by som jej cely den nedala, ani nezavadi o flasu, ktoru ma dostupnu.
A nemôžu ju trápiť zúbky?
@54tinka54 stolicky jej uz lezu asi 2 tyzdne, spodne su uz skoro vonku a horne este asi 2 tyzdne pojdu. + spodne dvojky jej vysli minuly tyzden. Samozrejme zubky ma napadli, ale to by uz skor zacal tento mojkaco-spaci ritual. Tiez ma napadla separacna uzkost, ale s tou unavou mi to moc nejde dokopy 🤔
Tak to jej ide vcelku dosť zúbkov naraz, možno je už z toho unavená. Ale tak pre istotu zanes k dr ten moč na kontrolu.
Choď s tým močom a uvidíš, aspoň budeš mať pokoj na duši. Moja malá je celkovo umojkaná a bola by schopná ísť doobeda spať aj po dvoch hodinách, ale ona to tak má stále.

Je možné, že čosi na ňu lezie ... a železo má v poriadku?