icon

Spavé 14-mesačné dieťa

27. dec 2022

Nema teplotu, soplik ci kaslik. Papa ako stale.
Mavala 1 spanok. Teraz po hodine co sa zobudi, vezme mojkaca, vypyta si dudel, lahne na mna a takto lezi aj hodinu, pripadne zaspi. Potom sa to cele opakuje aj poobede, vcera na mne lezala 1,5 h 🫣
Zacinam rozmyslat co to moze byt, lebo sa mi to proste nezda, robi to od minuleho tyzdna.
Inak je cula, hra sa, pochodi, povymysla, len akosi z 5-6 hodinoveho bdeleho okna mame 2-3 hodinove 🤔
Je to normalne ci sa nieco deje?

dzulli1980
27. dec 2022

Je možné, že čosi na ňu lezie ... a železo má v poriadku?

autor
27. dec 2022

@dzulli1980 tento mesiac jej brali krv a vsetko bolo ok. Ak sa to nezlepsi asi jej dam znova skontrolovat 🤷‍♀️

simsalabim
27. dec 2022

Takto sa zacala prejavovat cukrovka u dietatka v podobnom veku - ihriskovej kamaratky mojej mladsej dcery. Tiez zrazu stale unavena a spava.

autor
27. dec 2022

@simsalabim och joj to snad nie 😢
Nasa Dr. ma dovolenku, tak teraz rozmyslam ci ju vziat k zastupujucej, alebo pockat 🤔

snehulak77
27. dec 2022

Ja by som zavolala aj zastupujucej a poradila sa, či to počká. Môže na ňu niečo liezť, mat anemiu (ale napr ja keď som mala ako 10mes silnú anemiu, tak som večer mávala teploty).

gabika128
27. dec 2022

Do roku a pol sú 2 denné spánky úplne normálne takže je aj možnosť že jej 1 nestačí.

katie253
27. dec 2022

Nám tak zistili cukrovku. Syn mal 18 mesiacov. Zober moč na kontrolu.

autor
27. dec 2022

@gabika128 ja viem, ani mne by nevadili dva, nechavam to na nej, netlacim. Sama presla na jeden. Ale ona sa strasne vela mojka na mne teraz a "oddychuje" akokeby. To nikdy nerobila. A zaspi na mne takto hocikde.
Aj teraz po hodine co je hore uz ziva a len na ruky. A to spala 2 h v postielke.
Radsej zavolam dr. a uvidim co povie 🤔

katie253
27. dec 2022

A neciká ti viacej v noci? Koľko plienok meníš? Pije veľa vody ( čaju)?

autor
27. dec 2022

@katie253 nevsimla som si, ze by cikala v noci viac, plienky normalne menim cca kazde 2-3 h, ak samozrejme medzitym nekakala.
Vodu skor odmieta, to ja za nou vzdy lietam s flasou aby co to vypila, ak by som jej cely den nedala, ani nezavadi o flasu, ktoru ma dostupnu.

54tinka54
27. dec 2022

A nemôžu ju trápiť zúbky?

autor
27. dec 2022

@54tinka54 stolicky jej uz lezu asi 2 tyzdne, spodne su uz skoro vonku a horne este asi 2 tyzdne pojdu. + spodne dvojky jej vysli minuly tyzden. Samozrejme zubky ma napadli, ale to by uz skor zacal tento mojkaco-spaci ritual. Tiez ma napadla separacna uzkost, ale s tou unavou mi to moc nejde dokopy 🤔

54tinka54
27. dec 2022

Tak to jej ide vcelku dosť zúbkov naraz, možno je už z toho unavená. Ale tak pre istotu zanes k dr ten moč na kontrolu.

gabika128
27. dec 2022

Choď s tým močom a uvidíš, aspoň budeš mať pokoj na duši. Moja malá je celkovo umojkaná a bola by schopná ísť doobeda spať aj po dvoch hodinách, ale ona to tak má stále.