Spinkanie 16 mesačného synčeka

eliska1309
3. mar 2015

Ahojte maminky. Chcela by som sa opytat kedy sa naucili vase deticky zaspavat same. Moj maly ma 16 mesiacov a niekedy ho uspavam pol hodinu a niekedy aj hodinu (hlavne cez den tu hodinu). Vacsinou len pri nom lezim kym nezaspi. Ked od neho odidem nahodou skor ako uplne chrapka (doslova pili drevo) a on to zaciti hned je hore a mrnci. Kedy je cas aby uz zaspaval sam? A ako ho to naucit? Dakujem za vsetky odpovede. A este som zabudla ze v postielke spi tak ze je jedna strana dole a pri nasej posteli lebo mu je uz postielka uzka takze vie lahko zdrhnut.

sophie32
3. mar 2015

@eliska1309 No ja Ta asi velmi nepotesim. Ja mam dvojicky. Dcerka mi zaspava sama uz od mala da sa povedat, ale so synom mam to iste ako ty...a to uz ma 25 mesiacov 🙂

lanah
3. mar 2015

Žiaľ my máme tento problém odkedy malému začali rásť (6-7 mesiac) zuby :( . Keď ho uspával môj muž (zatiaľ čo som bola mesiac v nemocnici) tak to trvalo aj 60-90 min. On bol z toho na prášky.
Teraz keď ho uspávam ja, tak zaspí podľa toho aký mal deň a vyťaženie počas neho. Takže od 10-45 min ☹ .
Ostáva nám tiež len dúfať, že keď vylezú posledné zuby tak sa to dá doporiadku. Kým neboli zuby krásne spinkal sám v postieľke 😖 .
Po novom roku už ani v postieľke nechce spávať má veľkú posteľ a zábrany :( . Čítali sme kade aké múdre knihy o uspávaní, ale je to len strata času :/
Zabudla som napísať, že keby sme nemali toho málo, tak náš malý pýta jesť 1-2x v noci mlieko. 🙄

Dúfam, že Vám niekto poradí, lepšie ako ja, len som Vám chcela napísať, že s týmto problémom nie ste sama.

Prajem Vám Eliška1309 veľa šťastia pri uspávaní dúfam, že sa to čoskoro upraví.

safranca15
3. mar 2015

Moja ma 18mes a spava tak isto ako vas

jamelia
3. mar 2015

U nas je to spanie tiez teraz take blbe, syn ma 25 mesiacov, predtym zaspaval len pri kojeni aj cez den aj v noci. Ako som ho pred dvoma mesiacmi odstavila, cez obed zaspi len malokedy. V posteli nevydrzi len tak lezkat. Bud nespi vobec, alebo ho zacne lamat poobede od unavy, to ho necham max. hodinku zdriemnut a budim, lebo by sme boli do noci hore. A vecer si tiez nevie lazkat, proste sa hra, az kym nezaspi. Tiez neviem ako ho naucit pekne spat. Starsia dcerka si lazka a sama zaspi. Ale ona spinkavala takto aj ked bola mladsia. A tiez uz od dvoch rokov cez den nespava. Kazde dieta je ine 🙂 snad sa to aj u nas casom zlepsi 🙂

eliska1309
autor
3. mar 2015

No snad sa to veru zlepsi. Ono v podstate to nie je az take zle od dvoch mesiacov sa mi budil len raz na mliecko a od nejakeho 7-8 mesiaca vobec. Len casom by sme chceli este jedno mimi a neviem si to predstavit ako to bude s uspavanim. Manzel vravi ze uz by sa mal pomaly naucit sam zaspavat no len neviem ako nato. Nechat ho vyplakat alebo take daco nerobim rada a ani to nezabera.

jankastubka
3. mar 2015

Nasa tak spava od narodenia. Teda ze zaspi sama bez knisania, alebo cohokolvek. Ma len cumel.
ale podla mna, si deti co to vedia, a co nie asi. Len neviem, ci sa to vie samo od seba zmenit.

michaela1711
4. mar 2015

My máme len jednoizbový byt tak spávame zatiaľ všetci spolu ale dávame syna vždy na svoju posteľ. On si niekedy sám prelezie v noci za nami a inokedy prespí celú noc vo svojej posteli. Určite keď budeme mať niečo väčšie tak sa ho budem snažiť naučiť zaspať vo svojej izbičke.