Spinkanie v noci bez plienky

lady511
12. júl 2014

Ahojte,,chcela by som vediet ako zvládali vaši drobci spánok v noci bez plienky..či ste sa na to niako špecialne pripravovali(napr že ste dietatku povedali pred spaním že nebude mat plienočku aby ked sa zobudí povedalo maminke že ideme cikat) ..lebo u nás to zaberalo na obedný spanok,,pred spaním na obed sme sa išli vycikať a kým zaspí( lebo sa chvílku ešte v postielke hrá) tak nech na mna zakričí že jej treba čuru čuru 🙂 ..máme 2 r a 8m pekne ciká do záchoda ak kakame do zachoda,,na obed nemáme plienku a aj ked sme niekde von alebo na návšteve pekne sa vypýta takže sa vobec nepociká ...tak preto ma zaujímal ten nočný spánok bez plienky či už máme ten vek alebo to mám nechat na nu? dakujem

kokorunecka
12. júl 2014

Presne ako si napísala.. V jeden večer som dcérke povedala, že skúsime spinkať bez plienky a povedala dobre. Mali sme síce pár nehôd, že sa nezobudila, keď jej bolo treba, ale do cca dvoch týždňov sa naučila v noci zobudiť a vypýtať sa.
Teraz sa tak raz do mesiaca stane, že sa pociká, ale to je, myslím, vzhľadom na jej vek, v pohode.
Popr., keď sa nezobudí sama, tak ju jemne preberiem ja a dám ju na wcko.

bosoriak
12. júl 2014

@lady511 Skusala som vsetko na starsej. Vysvetlit, vycikat pred spanim, budit v noci na cikanie a JEDINE, co pomohlo bolo pockat. Nosila plienku na noc do 4,5 roka (s mojimi "pokusnymi" zbytocnymi prestavkami, ktore ju akurat stresovali a robili jej kvalitnu traumu) a potom si raz povedala, ze uz ju nechce a bolo vybavene. Rovnako to robim pri mladsej a mam ovela menej stresu 🙂
Na kazde dieta zabera nieco ine, len si myslim, ze sa nie je vobec kam ponahlat, takze ak to nepojde, nic hrozneho sa nedeje. A mne by sa nechcelo dieta budit na cikanie v noci, podla mna sa ma naucit sa na to nutkanie zobudit same.
Ale drzim palce, nech sa podari. 🙂

lady511
autor
12. júl 2014

@kokorunecka
@bosoriak dakujem dievčatá,,asi je to naozaj individuálne a každe dietatko je iné,, 😉

kokorunecka
12. júl 2014

@lady511 A ešte som zabudla napísať, že pred spaním ide maličká aj 4krát na wcko 😀 Po mlieku, po umytí zubov, po rozprávke a ešte "len tak".

lady511
autor
12. júl 2014

@kokorunecka to máme aj my na obed..len aby nemusela spat tak die vytisnúť aspon 3 kvapky 😀 😀

kokorunecka
12. júl 2014

@lady511 Presne 😀 😀

lady511
autor
12. júl 2014

@kokorunecka 😀 😉

mawka
12. júl 2014

@bosoriak dieta sa do 5 rokov moze fyziologicky pocikavat. po 5. roku sa to riesi liekami a moze ist o to, ze moc nie je odstatocne husty na to, aby ho dieta zadrzalo. u niekoho sa zahusti skor, u niekoho neskor. ak je to vsak po 5. roku a su vylucene ostatne veci, tak s anejaky cas riesi toto liekami.
uplne zbytocne je dieta stresovat a budit, naco. moja mala mi byvala protivna, ked som ju budila a bolo to vsetko este horsie. a odplienkovala sa v noci zo dna na den. hotofka.
mimochodom, mohla by som sa vyprdnut na to, vstavat v noci. jednak komu sa chce a nasilu budit dieta? radsej som kupila nepremokave plachty.

lady511
autor
12. júl 2014

@mawka inak to mam aj ja tu plachtu a je to super vec 😉 ked mi niekedy na obed cikne že to neprejde na matrac 😉

siska53
12. júl 2014

@lady511 nepripravovali,malehosme najskor odplienkovali cez den,to zvladol az v 2,5r.,ale do 3dni. A ked mal 3r.a,2 mesiace,sam sa rozhodol,ze uz plienki na noc nechce. Hoci ju mal vzdy plnu,dali sme,mu doveru a on,mal len 5 nocnych nehod,z toho 2pocas prechladnutia a 2take,ze sme,mu zabudli pripomenut vycikanie pred spanim.a ta jedna bola daka,nahoda,asi viac pil.

siska53
12. júl 2014

@siska53 oprava pre seba:nie plienki,ale plienku som,chcela napisat.

januliku
13. júl 2014

@lady511 Keď mala dcérka 5 nocí po sebe suchú plienku, tak sme nočné plienky zrušili. Spinká pekne celú noc bez nehody, niekedy sa nad ránom o 5-tej zobudí, že chce cikať.

miku1
13. júl 2014

@lady511 Akonáhle som zistila, že je raňajšia plienka niekoľko dní po sebe suchá, kúpila som nepremokavé plachty a malá išla spinkať bez plienky. Jasné, občas sa stalo, že sa pocikala, ale najpr to bolo tak raz do týždňa, potom raz za mesiac a už asi 5 mesiacov nič. Na obed spala bez plienky od 2 rokov, a na noc od 2 rokov a 3 mesiacov.

dejka77
13. júl 2014

Kazde dieta je v tomto ine. Ak je pripravena tak to zvladne ak nie je tak nic z toho. Ved vyskusaj ci to pojde a podla toho sa zariad. Netreba to silit, ja nie som ani za nocne budenie. Mna keby niekto zobudil uprostred noci tak ho poslem kade lahsie.
Dcera sa oducila sama od seba pred niekolkymi dnami. Prv sa stalo to, ze mala plienku, ale este isla na zachod a naspat si ju uz nedala. Prisla som na to az ked uz spala a nechcela som ju budit. Ziadna nehoda sa nestala. Potom som jej dala tu "gatkovu" plienku, co ma ine zapinanie a stiahne sa ako gatky aby si to mohla dat sama naspat keby sla nahodou na wc. Na druhykrat ju uz nechcela lebo ju zevraj tlacila. Tak som jej nedala ziadnu. Nehoda zatial nebola, ale ratam s tym, ze sa to moze z casu na cas stat.
Co sa tyka nocnej plienky, neda sa tym riadit na 100% lebo doteraz ju mala roznu - suchu, trocha opisanu, dokonca aj totalne plnu.