Stále plačúce 3,5-ročné dieťa

1. apr 2023

Dobrý večer. Neviem či to nazvať problém, mám 3,5 ročnú dcéru a neustále plače, pre všetko plače, pozornosti má viac než dosť, kreslíme, hráme sa, aj rozprávky pozerame.. spinká celú noc, aj cez den 45minut, ale inak stále plače, ked sa jej spýtam, ci ju niečo bolí, povie nie .. vydobija si vsetko plakaním .. ale vie byť aj protivná, jeduje sa, jazyk vyplazuje, papuluje a zo škôlky prichadza s novými "vybranými slovami" .. v škôlke je anjelikom, nie su s ňou tam ziadne problémy, ale ja už som z nej psychicky vyčerpaná, keď je doma je to katastrofa..
Inak vsetko vie, vyzliect sa obliect, papá sama.. chce veľa veci robit sama je šikovná .. rozprava, vie počítať.. mali ste také dieta? Preslo to samé, ci je treba navštíviť psychologa ? Dakujem

kabinka11
1. apr 2023

Áno, mladšia dcéra bola taká, dala mi riadne zabrať. Postupom času to prešlo. Teraz ma 14,sak bolo by to divné také správanie už.

slavomira236
1. apr 2023

Moja mala teraz 6a place stale uz sa bojim skoly

beata_k
1. apr 2023

Skusila si jej povedat, ze ked chce plakat tam ma izbu a tam sa moze vyrevat?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dzulli1980
1. apr 2023

Vie ako na vás, je to taká malá "manipulátorka" ... pokiaľ ju nič nebolí, nie je chorá, nemá nejaký emocionálny resp. iný problém, ignorovala by som to ... ja dcéru pohladím, vysvetlím, no pokiaľ si ďalej takto vydobýja, ignorujem.

nikdenikto
1. apr 2023

Keď plače pre nejakú blbosť napríklad že mu nechcem dat sladkosť, alebo že on chcel byt ešte na ihrisku a podobne tak ho vypoklonkujem do svojej izby. Ak plače keď spadne a podobne tak to samozrejme utešujem, pofúkam.

terry658
1. apr 2023

Mne toto robili deti to isté. Je to taký vek. Pomohlo trošku, keď chodili len na pol dňa do škôlky. Úplne chápem to zúfalstvo. Myslela som, že ten vreskot mi vysáva všetky mozgové bunky. Prejde to ako voda. Je to iba ďalšie krásne obdobie.

sasitimi17
1. apr 2023

ja to mám s o rok staršou, fakt divné tieto obdobia detí 😅 myslela som si že 4,5 ročné decko už bude múdrejšie, bude sa s ňou dať už lepšie komunikovať ale je to katastrofa, neviem kedy už bude konečne normálne obdobie 😀

andreatytler
2. apr 2023

Cize place vtedy ked jej nieco nedovolis, alebo zakazes. Proste spolu bojujete, alebo jej nieco nejde a frustruje ju to. Ci aj inokedy?
Opis konktretne situacie kedy place.

autor
2. apr 2023

No xy razi som ju poslala do izby, bud sa od placu pocikala, alebo ju začne natahovat na vracanie..
No ked jej nieco nedovolím plače, keď jej nieco nejde napr babike obliect saty zacne plakat, zlomi sa jej pastelka začne plakat, ked niečo neoposlúchne tak jej vezmem a zacne plakat .. v obchode som jej nedovolila zjest pokym to nie je zaplatene take scény mi tam spustila, ale zas sa mi o zem nikdy nehodila 🫣 to by som sa od hanby prepadla .. takze dáva mi zabrat riadne

lenkakravcova
2. apr 2023

Tak ju nechaj. Nech sa pocika, povracia.. Pekne jej to potom nechaj samú vyzliecť, popratat a umyť. Urobí to raz, druhý krat a prejde ju to. V škôlke sa s deťmi nepiplaju, - urobia niečo zlé, musia si to s pratať sami, pripadne dostanú riadne nakricane. Ak sa hádže v obchode ako 3,5rocna, asi nemá úplne správne nastavene hranice a autoritu rodič-dieťa.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andreatytler
2. apr 2023

Ked sa jej nieco nedari, to je normalne ze zcne plakat. Iba ponukni pomoc, ak odmietne, nechaj vyplakat. Ked skonci, vysvetli ze to co skusala bolo take a ze je nomalne ze sa jej to nepodarilo, Treba skusit znovu a znovu a ked sa neda, nechat tak.

Ked jej nieco zakazes, vzdy udaj dovod a daj do toho dovodu seba: Lebo nechcem aby sa to rozbilo, Lebo sa bojim ze sa udries.

Ked neposluchne, neber veci hned. Urci jej pravida a ked to pravidlo s dosledkom. Ak este raz kopnes do toho vlacika zoberiem ho lebo nechcem aby sa pokazil".
Vlacik zober az vtedy ak do neho znovu kopne. Tym jej davas na vyber aby ona rozhodla a nedavas jej trest ale vyvodzujes logicke dosledky.

dannieja
2. apr 2023

Môže byť, že potrebuje vypustiť paru po škôlke, to je pomerne bežné, že deti sú po príchode zo škôlky ako zdivené, možno je hladná ak v škôlke málo je alebo unavená ak potrebuje dlhšie spať cez deň. Môže byť aj to, že potrebuje viac fyzického kontaktu, len tak sa pritúliť a upokojiť.