Starí rodičia chcú vnuka nosiť stále na rukách
Caute. Chcem sa vas spytat,ci je podla vas normalne, ze chcu stary rodicia (svokrovci) nosit mojho syna stale na rukach.aj ked neplace.aj ked sa sam hra vo vajicku,deke, ci v postielke, pridu, vyrusia ho a beru ho na ruky.zijeme s nimi v jednej domacnosti,este ked som bola tehotna,som im hovorila, ze si nezelam,aby sa maly stale nosil. Vsetci potom zmiznu prec z domu a ja si neviem rady. Povedali, ze ale maly potrebuje osobny kontakt... Mimochodom kojim... Ja si malinkeho beriem,mojkam,hram sa s nim,ale davam mu najavo,ze ked ho polozim,musi byt aj troska samostatny. Ma uz 4 mes.Je tazsi a tazsi, velmi ma bolia ruky,vedia o tom,ale aj tak ma ignoruju. Je to stale dokola to iste,ta ista pesnicka... Uz fakt nechapem co je na tom take tazke to respektovat. Ked pridem s malym cez vikend k nasim, maleho si popestuju,ale nasledne ide do vajicka a pekne sa s nim hraju. Svokrovci su s malym kazdy den ( takze im to vzacne uz nie je)a stale maju potrebu ho mat na rukach... Svokra chce dokonca maleho stale kupat ked je muz v praci. Automaticky hovori ze dnes kupeme,zobere maleho,vyzlecie, okupe a mne ho da potom na kojenie a uspavanie. Lezie mi to na nervy.som rada ked mi pomahaju, ale vtedy ked ich o to poziadam... Asi sa zblaznim 😤
@babu88 ale ved aj ja ta chapem. skratka sa za teba musi postavit manzel. vezmi hraciu deku, poloz babo na nu a ked pride svokra, ze na ruky, tak povedat, ze teraz je na brusku a cvici si svala, ze to dieta potrebuje a ma cvicit. alebo jej ho nechaj a o 10 minut vezmi, ze ide na deku cvicit. a s kupanim? povedz, ze vcera ste kupali vy, dnes budem ja. neustupit. nedvihat hlas, len povedat a hotovo. ked bude protestovat, tak skratka ze aj ty ho chces kupat. ze ak chce, donesies jej babo na odgrgnutie ...
ty si medze nestanovila, len si povedala nieco a oni to nerespektuju.
ako som pisala, urcite to nemyslia zle. no aj prilisna pomoc skodi.
.. co sa tyka incidentu s kojenim - no jednoducho prepacte, kojim, chcem byt sama, je mi to neprijemne. ja sa ba vas v sprche nepozeram. a chytat mi prsnik? dajte, omakam vas, ci vam uz visi ....
@evittam ja to nedovolim.oni si to dovolia sami. Uz im aj manzel resp. syn hovoril a nic. Len co odidem od maleho a vratim sa,uz je na rukach... Najhorsie je, ze ked nieco poviem, hned sa oduju...ako male deti 😒 Ale ok.uz to nejako dame.budem sa opakovat stale a stat si za svojim...alebo neviem
@babu88 máš doma klasický scenár, nič čo sa neudialo a ešte neudeje, keď bývajú spolu rodičia a deti a rodičia nie sú zvyknutí rešpektovať a počúvať niekoho iného okrem seba....onedlho bude starká vedieť ako sa najlepšie prikrmuje, odúča od plienok, vyslovujú slová, ..... lízatko po 2-roku života? zabudni, starká dala svojmu synovi keď mal 10 mesiacov a tu je a je normálny.... mama zakázala? starká dovolí a ešte pošepká, ale mame nepovedz .... a nie v zlom, proste oni už vychovali, majú čo to za sebou, takže to "automaticky" vedia lepšie ako "vy mladí" 😎
Ja vravím, že sloboda je drahá záležitosť, ale úžasná a na nezaplatenie 😉
Môj názor je, že rešpektovať tvoj štýl výchovy zrejme nebudú.
Ak máš na to nervy a trpezlivosť (a asi áno, ak je pre teba zbytočné odísť na rok preč a mať kľud), tak sa treba modliť, aby stavba vášho domu prebiehala ideálne, nemala sklz a rok dokola opakovať starkým, ako si neželáš to a ono (bola by som ale realista a nečakala by som nič burácajúce). Ale možno, ktovie, občas aj motyka vystrelí.
Ja osobne by som odišla aj na pol roka, mne môj pokoj a duševná vyrovnanosť vždy za to stáli.
p.s. spokojná mama=spokojná rodina
@babu88 no teraz ho nosia a ked bude uz pre nich tazky, tak to bude na tebe ☹....ak to nechapu, ked im to vysvetlujes, tak to musis opakovat znova...deti su velmi vnimave a ked si na to nosenie dieta zvykne, tak si len tazko odvyka....a ked bude mat 15 kg, tak prides o chrbat....a tiez dieta aj potrebuje lezkat, aby sa naucilo tocit za hrackami a same sa snazilo pohybovat, pripadne otacat a pokusat sa dostat sa na styri 🙂...drzim palce nech to okolie pochopi
stari rodicia su jednoducho taki.. niekedy je to s nimi za tazko a niekedy si zas clovek pove, ze je rad, ze mu obcas pomozu, ono ja by som povedala tak, ze aj ich zaujem postupne ustane a nebude to take citelne, verim ze ta to moc vytaca, ale pokial si to tvoj muz so svojimi rodicmi nevybavi, bude to stale takto☹
@lubina ved toto. Ja som im to vravela este ked bol mly v brusku. Kamoska ma syna, prvorodeny, tiez stale na rukach a povedala ze uz nikdy viac. Prisla som k nej,maly mal 4 mes. a vyvadzal.dovtedy, pokym ho niekto nezobral na ruky.lenze co, ani tak nie dobre, museli chodit, ale nie k sebe maly, od seba aby vsetko videl a nue stat ale chodit. Ked sa narodil mal 4300 g. Kolko mal v 4 mes.? A toto ked som videla,tak som povedala ze urcite nie takto! Ja im predsa nezakazujem sa ho chytat, no naco ho stale v kuse vlacit? Som rada ze sa nasiel dalsi clovek, kt. chape co tu pisem 😉😗
@babu88 je tu toho vela popisaneho tak som necitala vsetko 🙂 drzim palce aby ste ti nejak vydrzali kym budete vo vlastnom.
myslim ze hlavne by ta mal aj manzel podrzat - dohodnite sa ake pravidla ohladom nosenia kupania ( a postupne dalsich veci co pridu) svokrovcom nastavite a vo vhodnej chvili sa o tom vsetci vazne porozpravajte. tak ze to bude platit raz a navzdy ( inac co sa kojenia tyka ja napr. nedovolim svokre sa pozerat ako kojim nie este ze by ma pritom napominala - no vsak co ona ma moze napominat ked nekojila ani tyzden). vy mate vysostne pravo rozhodovat kto a ako sa bude o vase dieta starat resp. s nim manipulovat. okrem ineho je to kontraproduktivne ak sa dieta venuje hre a niekto ho pritom rusi a prenasa hore dole. aj na 4m dietati sa predsa da odsledovat - chcem sa hrat sam dajte mi pokoj alebo teraz sa so mnou zabavajte. Aj sa im cudujem ze ho chcu tolko nosit. ja na rukach nosim minimalne prisla by som o chrbat ale v satke a ergonosici to je super - a je pritom krasny fyzicky kontakt 🙂
co sa tyka autosedacky najlepsie je ju pouzivat len na cestovanie. je to pasivna poloha a maly potrebuje volny pohyb a cvicit chrbatik brusko a skumat okolie 🙂 ver si v tom ze vies co je pre tvoje babo najlepsie a nenechaj sa komandovat inymi aj ked to nemyslia zle
Ja som.maleho zacal nosit ked mal 2 m. Od vtedy potreby inych tahat ho na ruky vymyzli,lebo bud sa hral na zemi spal v posteli alebo som ho strcila do nosica, kde si kukal.... a aj ked chceli mali smolu,malemu soms trcila prso do usta a s vyrazom hnusnej vyhry som zbytku sveta oznamila ze teraz nie papa 😂 teraz ma 10m na rukach byt nechce uz chodi ked ho aj svokrovci dvihnu posle ich do prec, odtlaci sa a driape sa dole 😂 takze maju smolu
@babu88 presne toto poznam, starsia dcera uspavat len na rukach, do 17 mes. Isla som prist o chrbat...pri mladsej som to zakazala, aby ju nosili, pekne vsetko zvladala sama a aj zaspinkala sama...so starsou to bol udel, nervy na prasknutie, nic som nestihala a chrbat -doteraz mam problemy...nedopust to pre seba, lebo ty budes trpiet, nikto iny...drzim palce
Necitam diskusiu, nech niesom ovplyvnena nazormi inych.. Nie je podla mna normalne, ak niekto po par upozorneniach nerespektuje tvoje zelanie ohladom vychovy..
Ale myslim, ze vacsina takych veci by sa vyriesila ak by ste byvali vo vlastnom.. Podla mna ludia, co si zalozia rodinu maju byvat jednoducho sami.. Generacne domy v tomto case uz nemaju ziadnu funkciu, kedysi to mozno bolo fajn, ked sa cela velka rodina starala o statok, teraz to akurat narusa sukromie ludom na oboch stranach.. Radsej byt zadlzeny na 30rokov ako toto..
@jana_eyre Plne s vami suhlasim. Momentalne ideme po novom roku stavat,toto je len docasne riesene. Samozrejme sa zadlzime, ved inak sa neda.. 😒 Byvame na dedine,tu su bytovky obsadene a ine riesenie nemame. Keby aj bol nejaky podnajom, neviem si predstavit platit z mojej materskej a muzovho platu nejaku hypoteku ci uver, k tomu najom a kde su este ostatne veci... To je nemyslitelne si myslim. Ako oni su fajn, vychadzame spolu,ale co sa tyka veci okolo maleho, fakt akoze my vieme najlepsie,sak my uz sme vychovali... 🙃
Nečítal som čo ti písali baby.
Ale je fajn že ti okolo malej/maleho niekto behá a hrá sa s ním, možno to oceníš neskor, teraz to však nevidíš, zbytočne urážať @deti95060810 , osobne viem ake to je, ked ste na vsetko len sami dvaja.
A na druhej strane, bývate u rodičov/svokrovocv, takže si si mohla stanoviť hranice aké chceš, platia pravidlá domácich, bez ohladu na to čo si myslíš alebo čo chceš.
Žiadne hranice nie su, čo si si ty vytýčila. Hranice určujú páni domu.
Ja mám 35 a som chlap, a 2,5 ročné dieťa. A beriem to ako to je.
Ak chceš mať pokoj a súkromie, odsťahuj sa, tak budeš mocť regulovať rodičov a svokrovcov, ale bude ťa to čosi stáť.
Ale tá daň bude s pribúdajúcim vekom a kilogramami dieťaťa vyššia a vyššia.
ak ti ešte krpec priberie 3-4 kila a budeš ho kojiť, ešte ich budeš prosiť aby si ho niekto zobral.
Pekný deň
@magmolatus
Precitajte si prispevky a potom komentujte... Ano? Dakujem.
Inak s tym co ste napisal vobec ale vooobec nesuhlasim 🙊
Pekny den
@babu88 svokrovci maju ocividne nekonecnu radost z babatka 🙂 Ale uplne ta chapem, nemali by zasahovat tak,ako si nezelas. Na druhej strane je dobre dieta nosit, buduje sa tak vzajomna vazba a blizkost, ale samozrejme medzi matkou a malym, na svokru nemusi byt naviazany. Skus im to vysvetlit, alebo si to treba aj s muzom vyjasnit,mozno on ako ich syn im to bude vediet povedat a oni to od neho aj vziat. A ked pises, ze ta bolia ruky z nosenia, vyskusaj detsky nosic 🙂
@ivetkamaminka Nosic mam, pouzivam... Dakujem krasne Ivetka 😉 Budem vysvetlovat az kym nepochopia 😊
@magmolatus Inak presne na vas a vase mudre rady som tu cakala... 😂😂 Hlavne ked maly priberie a ja ho budem kojit... 😂😂😂Vy viete ako sa koji?? Viete o tom ze sa da kojit na milionsto sposobov?? Kde vaha dietata nehra rolu???????
Pekny vecer vam prajem 🙊🙊🙊

@babu88 Ja som nemyslela Vaše výbuchy. Ženy v diskusii písali, ze často krát sa to konci výbuchom zo strany nevesty. Ani som nemyslela, ze nestíhate mat cas pre seba a tak. Len som tak rozmýšľala, ako to vyriešiť, aby aj vlk bol sýty aj koza cela. Lebo niekedy sa neda niečo úplne až tak vyriešiť, resp. aby úplne prestali. Su totiž ľudia chápaví a ľudia takí, co si myslia, ze len oni majú pravdu.