Starostlivosť o zúbky, 19m

marlenkac
30. sep 2018

Chcela by som sa opytat ako sa starate o zubky svojim 19 mesacnym ratolestiam a ci ste uz navstivili aj prvykrat zubara.dakujem.

romiada
30. sep 2018

@marlenkac starame, kazdy vecer mu umyvame pastou pre deti od 1r. Navyky musia byť. Keď vidi nás už si aj sám pýta kefku. Niekedy sa to nezaobíde bez plaču a odporu. Ale ja som za to, že radšej umyť zubky nasilu a s plačom ako riešiť pokazene. Mame kamarata zubara, rada od neho bola taka ista. Na kontrole sme boli ("zviezol" sa popri svojej sestre 😉), bol si omrknúť ako to tam vyzerá. Smrdelo mu z pusinky tak sme ho dali pozrieť. Vysvetlenie: keď je zmena dojčenského mlieka, alebo keď rastú nové zúbky.

kika831
30. sep 2018

@marlenkac mam 20 mesacneho chlapca. Pytala som sa zubara a povedal, ze zatial nema vyznam chodit k zubarovi s nim, ze je lepsie, ak ho zoberiem zo sebou, ked ja a manzel pojdeme na prehliadku, aby sa zoznamil s tym ako to u zubara chodi. Zubky mu umyvam- snazim sa 2x denne, ale nie nasilu. Nepouzivame ani pastu, len jemnucko detskou kefkou cistime. Niekedy si aj v priebehu dna vypyta kefku, tak si do nej kuska a tiez tak troska cisti zubky. 😉

mamkapatka
30. sep 2018

Nie, neverím týmto pohanom ktorí uctievajú satana. Každý jeden zub poctivo vybijem kladivom a moje malé deti používaju protézu od Babky. Mám len jednu takže sa musia deliť.