Strihanie nechtov bábätku

lucylliana
30. júl 2020

Ahoj chcem sa spýtať ako často bábätku treba strihať nechty? A kedy mu je najlepšie ich strihať ?

tomcimka
30. júl 2020

@lucylliana najlepšie keď spí 😴: dvíhnem ručku (abo nôžku) a pomaly dávam naspäť. Keď sa nezobudí,tak stríham jedná radosť 😁

smejko25
30. júl 2020

@lucylliana najlepsie ked zaspi 🙂 vtedy sa nevrti 🙂 a podla potreby uvidis led bude mat dlhsie 😁

3petka
30. júl 2020

@lucylliana tiež som tak strihala keď spinkal. Mala som to za chvíľočku... Na rukách strihačom aj teraz častejšie a na nožičkach keď vidím že už sú dlhšie tak smiknem.

hennyinnsbruck
30. júl 2020

Ako často???? No keď vidíš ze su dlhé.
A kedy? Jak je tebe najlepšie. Keď spi, keď je hore.....

evamea
30. júl 2020

Ja strihám podľa potreby a vždy keď je prebalený a napapaný, lebo vždy mi pri tom zaspí. 😄

bavlnka92
30. júl 2020

ja strihám po kúpaní, vtedy idú ľahšie.

andreatytler
31. júl 2020

Nechty na rukach od druheho tyzdna striham 1x za tyzden v sobotu ked rano zaspi. Asi od 7 mesiaca som si vsimla ze mu rastu pomalsie albo sa nejako obrusia kedze lozi ale nie su take dlhe ako pred tym ale stale striham 1x do tyzdna. Od 7 mesiaca musim aj opilnikovat, lebo su ostre aj po ostrihani
Nechty na nohach - za prvych 5 mesiacov som strihala dokopi asi len 4x. Rastli velmi pomaly a on vkuse buchal nozickami do zeme ked bol na bruchu. Nechty na palcoch mal skoro vzdy zlomene v polke nechtu... hrozne. Myslela som ze si ich uplne znivoci. Teraz uz nebucha a tak mu rastu normalne a strihame asi 2x za mesiac. Neda si ostrihat v spanku a tak je to praca pre dvoch. Ja drzim nohu a manzel striha.

iskrickaa
31. júl 2020

@lucylliana babatku som pilnikovala malickym pilnikom urcenym pre deticky, neskor som zacala strihat. Robievam to kazde 4 dni, inak ma drapy. Uz sa narodil s dlhymi nechtikmi, hned ako sme prisli za 3 dni z porodnice domov, pilnikovala som.