icon

Stužková a 11 mesačné dieťa

1. okt 2021

Pekný deň prajem. Mám malú dilemu a rada by som vedela aký máte názor poprípade skúsenosť. Budúci mesiac ideme synovi na stužkovú, bude to vlastne iba večera spojená s odovzdaním stužiek, rátam tak do 21 - 22 hodiny. Problém je, že mám ešte malú 11mes. dcérku a nemám nikoho komu by som ju nechala, moji rodičia sú už v pokročilom veku a svokrovci sa moc nezaujímajú. A malá zas nechce byť s hocikým. Otázka znie - Mám ju vziať so sebou? Boli ste niektorá s babatkom na stužkovej ?

foxyfox
1. okt 2021

@evamarek77 mali spolužiaci a bolo to v poriadku

danielahamar
1. okt 2021

ja to budem riešiť bud. rok s tým, že malý bude mať skoro 2, ale isto neberiem, ked aj len hodku tam budem, ale to je deň staršieho a nechcem, aby mu ten deň niekto narušil, že bude na seba strhávať pozornosť, aj ked je to jeho brať

matabb73
1. okt 2021

Myslím, že to nie je dobrý nápad. Na stužkovej majú byť stredobodom pozornosti maturanti a nie malé plačúce dieťa. Je to iné ako svadba. Na svadbe je rodina a býva tam viac detí, toto je niečo ako ples, spoločenská udalosť pre maturantov a ich rodiny. Tam by som vzala len staršie dieťa, ktoré sa už vie správať v spoločnosti a nebude rušiť. Nájdi si nejakú opatrovateľku, ktorá môže nejaký čas byť vonku s dieťaťom, aby si mohla ísť za nimi a potom s ním ísť domov, keď bude veľa hodím. Môžete ju vyskúšať už skôr, aby ste videli ako to bude zvládať.

foxyfox
1. okt 2021

@mondolina nevidela som ešte stužkovú kde by sa sedelo 3 hodiny priklincovaný o stoličku

loginexistuje
1. okt 2021

@foxyfox pockaj ale mali ste tam rocne batolata na stuzkovej ???? je rozdiel mat tam surodenca (vacsina maturantov nemava surodencov o 17 -18 rokov mladsich

danielahamar
1. okt 2021

@loginexistuje presne, je to rarita, aj my sme taký prípad

loginexistuje
1. okt 2021

@foxyfox tak to si asi na vela stuzkovych nebola ved su prihovory triedna rieitel zastupca ziakov odivov stuzkovanie program maturantov

kathhii
1. okt 2021

Ideálne by bolo, keby bolo zvyknuté byť s niekym okrem teba... Vezmi si, že niekde od roka berú aj do jaslí na celý deň. Ja som moju malú od malička zvykala byť so strarými rodičmi, dieťa malo 2 mesiace a ja som bola celý deň preč... Takže sem tak sme si s mužom spravili nejakých pár hodín pre seba... Keď mala moja malá 1 rok a 2 mesiace tak som bola na stretávke od 17:00 do 3 rána a dieťa vysmiate spokojné, nič mu nechýbalo...Do jaslí mi nastúpilo 1,5 ročné uplne bez problémov a veľkého revu... Ak máš ešte čas, skús ho pripravovať na odlúčenie s niekym na koho si zvykne, kto s ním vtedy bude keď ty budeš na stužkovej.Ja by som osobne s dieťatom nešla, nič s toho nebudeš mať. Svoju dcéru milujem, ale zase odtaľ potiaľ, viem, že keď ju aj niekde zoberiem, tak s toho nemám nič, lebo musím dávať pozor stále...

mondolina
1. okt 2021

@foxyfox
evidentne nerozumieš.

loginexistuje
1. okt 2021

ako aby to nevyznelo tak ze ja som proti detom na svadbu rodinne oslavy uplne v pohode ja som bravala si novorodenca vo vajci aj na prednasky (spavala super ) ale stuzkova proste nie pozornost ma byt smerovana na maturanta

mondolina
1. okt 2021

@foxyfox
vtip je v tom, že také malé dieťa NEVIE kedy má byť priklincované na stoličke a byť ticho.

marcellka32
1. okt 2021

@foxyfox mám pocit, že si veľmi naviazaná na syna a nebola si ešte od neho na pár hodín preč..ale ver, že to bude pre neho aj pre teba lepšie, keď s tým čím skôr začneš

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
foxyfox
1. okt 2021

No zožerte ma len preto že mám iný názor 😂 MK nesklamal.

loginexistuje
1. okt 2021

@foxyfox ani klasicka vyhovorka vsetci su mimo len ja som lietadlo

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
foxyfox
1. okt 2021

@evamarek77
@loginexistuje vy ste lietadla, ved ja nehovorím že je tu niekto blázon, len mam proste iny názor a už ste sa zhrkli na mňa ako osy 😁

danielahamar
1. okt 2021

@foxyfox ja tomu hovorím opičia láska😀 novodobých mamičiek, možno aj ja taká budem, ktovie, ešte je malý😂

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
luccija
1. okt 2021

Nie, nezobrala.Nechce sa mi veriť, že nemáš jednu susedu, známu, ktorá by uložila či postrážila spiace dieťa.Alebo rodičia veď ich neposielam na ihrisko...dieťa bude unavené, medzi veľa ľuďmi, hluk, večera ..vôbec si to neviem predstaviť.

loginexistuje
1. okt 2021

@foxyfox ja na rozdiel od teba som matka maturantky a ty zjavne nevies citat s porozumenim ja som normalne napisala svoj nazor a ty si stale ides svoje sak kludne pockaj si 18 rokov nez pojde tvoj maturovat a potom sa vyjadruj

marcellka32
1. okt 2021

@foxyfox ale veď nie, v kľude som ti ja písala, že to nie je vhodné, vzhľadom na ich maturitnú oslavu, bude tam hluk, ako môže dieťa spať keďže je to v čase od 19-23? A keď nebude spať, bude na rukách unavené, uplakané..vezmi to z tejto stránky

maciatkolulu
1. okt 2021

@kikiballa môj vtedy 5 ročný syn bol na sestru nej stužkovej, chcela to doslova dcéra, malý si to užíval, tlieskali jej, tancoval s nou a keď prišiel jeho čas, išla som hinuoat do kočíka, zaspal a ja som si to užívala,stužková je pre rodinu aj, keď si to oslávenec želá, že chce mať svoju celú rodinu, tak nevidím jeden dôvod. A to bola ešte "stará" stužková a nie večera ako píše autorka, so všetkým, s programom atď..
Autorka, záleží, čo si želá syn a aké je malé.

foxyfox
1. okt 2021

@danielahamar nebudem vysvetľovať, kedy a koľkokrát bol malý bezo mňa, resp bez oboch rodičov, nemame s tym problém, ale príjemné mi to nie je

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
foxyfox
1. okt 2021

@loginexistuje ved v poriadku a ja preto nemôžem mať svoj názor? Ja nehovorím že je spravny, ale autorka sa tu pýta lebo nevie čo má robiť, tak som napísala čo by som robila ja

kittykat22
1. okt 2021

ved a kde bude ostuzkovanie? Hotel, restauracia? Nie je tam hotel, penzion, nemozes v tej budove objednat izbu na 1 noc a nechat tam s nou opatrovatelku a mat pri sebe telefon? Ked bude dieta plakat, tak ti cinkne a budes tam do par minut? Na stuzkovu 11 mesacne dieta nepatri.

kittykat22
1. okt 2021

@maciatkolulu to jo, 5 rocne dieta je v pohode. Ale 11 mesacny kojenec 😕 ten dupacky nepretancuje

3vita
1. okt 2021

O takom čase už bude zrejme aj tak spať tak to by ju mohol niekto postrážiť. Ja by som určite nebrala. Pre ostatných to bude rušivé a ty si neužiješ syna. To nie je svadba ani žiadna rodinná oslava.