Stužková a 11 mesačné dieťa
Pekný deň prajem. Mám malú dilemu a rada by som vedela aký máte názor poprípade skúsenosť. Budúci mesiac ideme synovi na stužkovú, bude to vlastne iba večera spojená s odovzdaním stužiek, rátam tak do 21 - 22 hodiny. Problém je, že mám ešte malú 11mes. dcérku a nemám nikoho komu by som ju nechala, moji rodičia sú už v pokročilom veku a svokrovci sa moc nezaujímajú. A malá zas nechce byť s hocikým. Otázka znie - Mám ju vziať so sebou? Boli ste niektorá s babatkom na stužkovej ?
Ja by som ju zobrala, pretože viem, čo znamená mať neodlozitelne dieťa, plus nie je to typická stužková... Ak ešte kvôli opatreniam bude môcť byť táto akcia organizovaná 🤷
@danielahamar ale prečo by mala byť opička láska, kazda matka si svoje dieťa pozná, autorka tiež, ak si to želá maturanti, tak niet o čom, píšete tu, že pozornosť ma byt len na maturanti a na svadbe zase nevesta, nie🤣🤣🤣😁a mrkni té si koľko tém tu je o bábätká ch na svadbách. To je presne to iste, len tu je rozdiel, ako píše autorka, že nejde o klasickú stužkovú, ale VECERU, iba večeru s odovzdávaním stuziek. Takže to vidím úplne bezproblémovo, sama autorka musí vedieť, či to staršie dieťa chce a aké je mladšie, ale robiť z matiek, čo si na rodinnú slávnosť vezmú mladšie dieťa hneď opice je fakt také konikovske. My mame nádherné fotky zo stužkovej, veľmi milé a pre celú rodinu vzácne. Nikto tam nechyba
A mýlite sa dievčatá, vôbec to nie je rarita mladší surodencib17-18 rokov. My sme mali 3 malé deti na stužkovej, podotýkam maturantov bolo 8. A jedna mama bola pred pôrodom. 😉
@evamarek77 ty si normalne nepríjemná žena, fuj. Apropo v 20tke som nemala za prioritu urobiť si dieťa, urobiť si 2 vš, trochu praxe, zarobiť, zabezpečiť dom, byt, pocestovať,to niečo trvá a apropo keby som ešte v 50tke chcela dieťa, čo určite nebudem, tak medicína ide dopredu 🙂
@maciatkolulu 3...2...1...a už idú aj po tebe 😂
@3vita to nie je rodinná oslava? Pre nás to bola ako pre všetkých ostatných rodičov. Na klasickej stužkovej sa aj tak rodičia vytratia a mladí ficia. Ale to oficiálne je pre každú rodinu podľa mňa dôležité. Pre mňa bolo a aj pre dcéru. Ú nás o to zložitejšie, že ex robil problémy. A veľké, ale nepodarilo sa mu to pokaziť, akurát straonil seba, ja s malým a dcérou sme si to užili. A podotýkam, mali tam jedno mladšie a jedno staršie od môjho. A bolo to pekne
Boze, ze 100% pozornost ma byt na synovi. Nech sa vyjadri chlapec (mlady muz), ci chce, aby mamka z neho oci nespustila... maturanti sa idu zabavit predovsetkym medzi sebou, urcite nie "mamka mamka, pozeraj sa". Nejako to sialene prezivate, podla mna viac, ako studenti. Oni ak vyronia slzicku, tak preto, ze im koncia syredoskolske casy a nebudu sa stretavat s kamosmi, urcite nie preto, ze tam sedi ich hrda mamka. Na nasej stuzkovej maturanti pri rodicoch neboli skoro vobec, skor sa snazili vytratit a spolu si pripit a spolu sa zabavit. Lucia sa medzi sebou, nie so svojimi rodicmi.
@kittykat22 dupačky nie, ale ak starší brat chce, môže s nou tancovat♥️a ver tomu, že veľa starších to chce. Ale keď sme pri tom, jedna sa o VEČERU, žiadna akcia do 5.00 ráno. Takže myslím, že nwprerancuje nikto nic
@maciatkolulu vy ste asi nemali stzkovu ako byva tu na slovensku tu to rozhodne nie je rodinna oslava
@evamarek77 ako odveci? Je to k veci - ja by som dieťa zobrala. Dobre teta, stačilo 🙂
@foxyfox ale ved mne je to fuk🤣, na klasickej stužkovej aj tak tu pozornosť vôbec dospeláci nevyžadujú, sa triasli kedy starí vypadnú, nech môže riadna zábava zacat🤣🤣🤣, nooo.
@maciatkolulu ved presne 😁 skôr promócie sú také - oficiálne, s rodičmi, bez zábavy
Nie, na stužkovú dieťa nepatrí, rovnako ako na ples. Svadba je niečo iné, tam sa predpokladá, že prídu ľudia aj viacerí s deťmi, lebo sa pozýva obvykle len rodina alebo blízki priatelia, ktorí môžu mať malé deti. Ale tiež je to na zvážení, či ich vezmú. Ale stužková je niečo iné je to v podstate "oslava vstupu do dospelosti". Odovzdávanie stuziek, príhovory, program, čierna kronika, rozbíjanie krcahu... Neviem si predstaviť, že by tam pomedzi 30 mladých 19 ročných ľudí s partnermi skákalo malé dieťa.
Skúste na ten večer požiadať niekoho z rodiny, alebo opatrovateľku, lebo je možné, že nikto z vás z toho nič nebude mať (uprostrd prejavu mala napríklad bude plakať alebo chcieť piť, či niečo podobné) alebo budete musieť ísť preč skôr. Ja som absolvovala dve svadby, s vtedy 10 mesacnym synom, nikdy viac. Odišla som o pol deviatej a pritom je syn veľmi spoločenské dieťa. Ale kopa cudzích ludi, hluk a chaos okolo bol na neho príliš, plakal, mrcal a jednoducho bolo to otravné pre všetky strany.
A odísť zo stužkovej svojho dieťaťa by bolo mi zvlášť ľúto.
@loginexistuje ja som mala dve stužkové na slovensku🤣, dcéry sú na sk a fungovalo to ako rodinná oslava. Inak by fotograf nefotil každú rodinu zvlášť, či? Pre koho sa premietali fotky z detstva každého dieťaťa, pre učiteľov? Pre mňa to je slávnosť aj pre rodičov. No a keď to niekto berie ako nie rodinnú, tak načo tam ísť, ved mladému to je fuk, či?
@jaskolka opäť a dokola, jedna sa o VEČERU, žiadne rozbíjanie a nie iné klasické záležitosti, jedna sa o VEČERU.
my sme nechali doma malé deti, najml. mala 3 roky. Nevedela som si predstaviť zobrať tak malé deti na stužkovú. Len u nás bola aj zábava do rána - tak aj to rozhodlo že sme sa chceli s manž. zabaviť....
Svokrovci tak isto žiaden záujem nejavili a tak sa obetovali moji rodičia. Všetko dopadlo OK...
@evamarek77 sú a čo. Najbližšia rodina su rodicia a deti a v tom zložení by som išla, ak dieťa nie je plačlivé. Mimochodom bývalá suseda bola taká pani čo sa na vsetky strany povyšovala aky ona má zdravy rozum, skúsenosti a všetky mladšie sú hlúpe. A zrazu si jej priateľ našiel mladšiu a bolo po srande. Už majú 5 ročné dieťa 🙂 karma..
@maciatkolulu tak ja teda neviem co sme my mali co mali sestry netere a synovcovia bola to vzdy vecera plus program a nasledne zabava my sme mavali aj obmedzenie na pocet ludi ze k maturantovi mohli ist ina dvaja rodicia kvoli miestu
neteri bol uz aj brat ale teda vacsi
v kazdom pripade je to vec o ktorej rouhoduje nielen jej syn ale aj ostatni ziaci je to ich spolocny den
ja opakujem mne ako rodicovi by vadilo ak by mi stuzkovu (a je jedno ci je to len vecwra a stuzkovanie a prihovory) rusili male batola ktore o danom case malo davno spat a najma ak je nezvyknute na nych ludi a tam bude min dalsich 80 neznamych
a stuzkova nie je ani lacna zalezitost (sklada sa teraz po 400 eur)
@evamarek77 nerozumiem sarkazmu..... Pre mňa a moju dcéru sme boli najbližšia rodina ja s malým, chcela nás tam, chcela mať spoločne fotky v šatách a krásna s mamou a bratom. Myslím, že poväčšine normálni rozumejú tomu co píšem ja, alebo
@foxyfox, ved keď niekto chce, nech si vezme, netreba hneď babku a krstu vliect🤣, ale tak, keď chceš byť zaujímavá, možno v tvojom kmeni zaujmes. Noo pri normálnej diskusii asi normálnych nie. Každopádne opäť píšem, že sa jedná o večeru a je to na rozhodnuti každej rodiny, každý má iné zvyky, priania, túžby, vztahy, preti netreba byť ironický, vsakze😉pekný vikend
@loginexistuje autorka píše, že sa jedná o veceruuuuuu, odovzdanie stuziek a het domov. 🙏🙏🙏🙏.
ja by som dcerku zobrala, aj ona patri do rodiny a nedoverovala by som ziadnej cudzej opatrovatelke, hlavne ak nie je zvyknuta na inych ludi...zobrala by som aj nosic so sebou a tam byvaju vacsinou deticky kludne, pripadne aj kocik....podla mna teenagerom je uz uplne fuk, ci sa im mamka venuje na 100% alebo nie
@maciatkolulu a co ked tam nie je zabava ? ano je to tak lvoli pandemii a preto ju mozu mat ostatni maturanti a ich rodicia este vic pokazenu (tu stuzkovu) lebo je to len vecera prihovory a stuzkovanie
a co je na tom zeby ta matka jeden jedny vecer venovala len tomu strasiemu ? ci ked sa narodi babo tak ostatne deti idu do prec ? oni nemaju narok na chvilu bezvyhradnejbpozornosti rodica ?
Nie… nevzala by som. Ja z pohladu tej ktorá by mala stuzkovu by som sa s tebou za to nebavila. To nieje vec za ktorú sa zaručis že bude ticho a nepokazí to keď to tak mám napísať. A nie len tvoj syn ale aj ostatní by sa mohli hnevať.
@loginexistuje tak u nás neboli žiadne podmienky, nahlásili sa dieťa a išlo sa ďalej. Jedno bolo malé, asi dva roky, môj 5 a jedna 6 a nič sa nedialo, akurát boli zlatí ako tancovali s oslavencami a verím tomu, žeby tam kľudne mohlo byt aj batoľa... Ale toto je zbytočné roziberat, keďže sa jedná o večeru, ja si pripadám ako blazon uu🤣🤣🤣😵VECERA a nie zábava do rana
fuha, ake krute nazory..smutne, ze v spolocnosti sa stale nedokazu tolerovat male deti, ktore su proste sucastou zivota...mne ako rodicovi, by vobec nevadilo cudze dietatko, bolo by to mile...aj keby plakalo..no boze.
@loginexistuje o čom to píšeš prosím ta??? Kto sa venuje doapelakovi na stužkovej a tobôž pri večeri? Prečo by malo dieťa niečo pokaziť? Opäť píšem, každý si pozná svoje a vie co môže a co nie. Som vďačná za rodiny na našich školách....mali sme krásnu, rodinnú stužkovú s nádhernými fotkami. Dcéru som skoro nevidela. A ani ona mňa, iba pri fotografovaní. Riešila si svoje a čakala kedy vypadneme🤣🙏takže tu pozornosť nejako nevyzadivala a ani ja sa nepamätám, žeby so. Fnukala za mamou. Inak aj jedli študenti samostatne.
@hederamonstera ono na svadbu môžu, nevesta nepotrebuje byť stredobodom záujmu, ale stužková hej. Každého názor. Mne tiež nevadia deti. A napríklad u nás bolo fakt pekne pozorovať ako sa mali zabávali s tými malými. Samozrejme do istého času.

@maciatkolulu 5 rocny ak sa vie spravat je podla mna v pohode