Stužková a 11 mesačné dieťa
Pekný deň prajem. Mám malú dilemu a rada by som vedela aký máte názor poprípade skúsenosť. Budúci mesiac ideme synovi na stužkovú, bude to vlastne iba večera spojená s odovzdaním stužiek, rátam tak do 21 - 22 hodiny. Problém je, že mám ešte malú 11mes. dcérku a nemám nikoho komu by som ju nechala, moji rodičia sú už v pokročilom veku a svokrovci sa moc nezaujímajú. A malá zas nechce byť s hocikým. Otázka znie - Mám ju vziať so sebou? Boli ste niektorá s babatkom na stužkovej ?
@foxyfox prepáč, áno sú rodina. Ale rodina budú, aj keď to bude naopak. A to starší asi už bude mať pravdepodobne aj svoju rodinu, to potom prídu všetci ako Hujerovci, lebo však sú rodina? Sú rodinné akcie, ale toto rodinná akcia nie je. Mne by napríklad bolo veľmi ľúto, keby prišiel čas, že ma majú stužkovať a v tom začne nejaké dieťa (nech je akokoľvek milé) plakať a všetci sa otočia jeho smerom, lebo upúta ich pozornosť a mňa by odignorovali… Proste má to byť o tých maturantoch, o tej triede a nie o rodine a malom dieťati.
@jaroe my sme mali stužkovú syna pred štyrmi rokmi a najmladšie dieťa tam malo 9 rokov. Prišli aj s bábätkom, ale len pozrieť na chvíľu a išli preč. Je to niečo na štýl plesu, tak neviem čo tam chcú robiť s malým dieťaťom. Nie je to na hodinku, ale na niekoľko hodín. Aj zadávateľka píše 4-5 hodín. Ja som moju ročnú dcéru ani na svadbu nebrala, ale strážila ju babka. Okrem toho, že to môže rušiť ostatných, si myslím, že malé dieťa má byť večer doma v kľude a nie chodiť na takéto akcie.
@heleninamama svet sa netočí ani okolo, ako si to nazvala, "práv" iných ľudí, keď moje dieťa nerobí cirkus tak mi môže byť jedno, čo si o tom kto myslí. To by si skúsila len raz. Ja sa netvárim nechápavo, proste keď mám dieťa tak je to moja rodina,nie je to ani milučké ani dôležité, ale určite si nebudem riadiť život tým, čo povie nejaká helenina mama 😂 to je akoby mne vadil tvoj manžel lebo si na stužkovej priveľa vypil. A predstav si, že aj my sme v cudzom meste úplne bez rodiny a priatelia majú dosť starostí so svojimi deťmi aby som ich otravovala po nociach s tým, že strážte mi dieťa, ktoré s nikým nechce byť.
@ella2015 tak zas mať dieťa neznamená žiť ako vo väzení, ja s deťmi tiež idem na dovolenku. Ale nájdem si tiché ubytko, kde je to pre dieťa vhodné, tak aby nikto nerušil nás a aby sme nerušili nikoho my. Fakt ale je, že stužková je trošku iná udalosť a tiež by ma ako mamu maturanta nenadchol kojenec pri stole. Začalo sa to tu porovnávať so svadbami, čo je podľa mňa neporovnateľné. Na svadbu chodí široká rodina, tzn. to dieťa tam má väčšinou babky, tetky, krstné... keď každá pokočíkuje 20 minút, tak sa preluftuje a je po probléme. Lenže na stužkovú chodia akurát rodičia a súrodenci (aspoň tak to poznám zaužívané...). Je to rodinná udalosť ale je to vec "úzkej rodiny" tzn, tam to dieťa nemá kto pokočíkovať alebo sa s ním na chvíľu zabaviť. A podľa mňa ani tak nejde o to (ako tu bolo tiež niekde spomenuté...), že "mama mama mama, na mňa sa pozeraj..." ale o to, že tá mama sa chce sama pozerať na toho maturanta. 11 mesačné dieťa je veľké aj do nosiča (aspoň tie moje 😂), na takú dobu určite. Skôr či neskôr sa začne nudiť a bude to mať dva možné scenáre.
A. Dieťa bude revať a otrávi celú udalosť všetkých zúčastneným
B. Autorka sa s ním zoberie von a zo stužkovej svojho syna bude mať trt
@foxyfox Môjho muža si do huby neber. Nepije a ani nie taký kretén, aby kazil mladým zábavu na akcii ktorá je raz za život. A je to hlavne o nich. Keď nemáš normálne argumenty, tak aspoň neurážaj.
Naozaj nie si schopná pochopiť, že dieťa na určité akcie nepatrí? Hlavne v tejto dobe.
Ešte je tu aj možnosť, že sa proti prítomnosti dieťaťa postavia spolužiaci toho staršieho. To by si tiež ignorovala? Alebo aj ten starší potomok môže mať chuť baviť sa bez mimisurodenca.
Fakt začínam chápať, že dnes sú už aj svadby a hotely, kde sú deti zakázané. Proste niektoré matky nemajú prirodzenú súdnosť a zdravý rozum.
@foxyfox "svet sa netočí ani okolo, ako si to nazvala, "práv" iných ľudí"
waw....👍 🙈
Stuzkova nie je rodinna zabava (nic ako svadba), je to doslova udalost vasho syna a ja som za svojho zivota nevidela jedno batola na stuzkovej nikomu.. A to nehovorim o fakte ze uz za nasich cias sa prisne limitoval pocet osob, riesilo sa sedenie a pod veci na stuzkovej. Dcere zozente opateru na jednu noc, opatrovatelku, hocikoho... babka nedokaze nakrmit u vas dieta, dat ho spat vecer? Ak nie, tak opatrovatelka...
@foxyfox cize ty tvrdis ze tvoje rocne dieta vydrzi dve hodiny bez pohybu a bez zvuku aby pocuvalo prihovory stuzkovanie atd wau ( lebo to nie je len o placi ) rusi aj pohyb hovorenie a pod
@jankalukasova lebo právo neznamená to, že princeznám vadí prítomnosť dieťaťa 🙂
@heleninamama kto uráža? Ty tvrdíš že by ti hypoteticky vadilo že by moje dieťa vydalo zvuk, ja tvrdím, že mne by hypoteticky vadil tvok opitý muž. Plus neviem aké stužkové si videla ty, ale my sme mali vo veľkej sále, kde bolo asi 20 možnosti kam dieťa zobrať aby sa mu odpútala pozornosť. A ver mi že tie decká sa zabavia az potom ako starí vypadnú 🙂
@foxyfox princeznam? ci 80 CUDZIM ludom 😉
@foxyfox Akym princeznam? Mamy, ktore maju dospele deti si chcu vychutnat stuzkovu a nepotrebuju tam pocuvat male deti. Jednoducho je to maturitny ples a male deti maju pekne spinkat doma, aspon take, ktore maju zodpovednych rodicov.
@dskjhfdlkdjhl a potom sú tu ešte zodpovedné mamy ako autorka, ktoré dieťa nemajú kam dať a nechcú ho len tak šupnúť opatrovateľke, aby si mohli užívať
@foxyfox ja Ti Tvoj názor neberiem ale odpovede formuluješ presne ako totálne premotivovaná matka a konkrétne veta, ktorú som z toho vytiahla hovorí za všetko. Je to jedna z tých, pri ktorých, moja debata s daným človekom končí. Určite sa s Tebou nejdem doťahovať o správnosti konkrétneho riešenia ale tváriš sa, akoby si mala dať svoje dieťa na adopciu a nie nechať ho niekým postrážiť na pár hodín. Tie "princezné" sú len maminy (alebo maturantky.. lebo neviem koho si myslela...), ktoré chcú vidieť svoje deti vojsť do dospelého života.
mne este napadlo, syn sa k tomu ako postavil? resp. ako sa k tomu postavili jeho spoluziaci? toto by bolo pre mna smerodatne. pretoze tym 20 ci 30 maturantom moze prekazat a urcite aj bude prekazat, ak sa pri ich stuzkovani ci programe bude putat pozornost na rocne dieta.mozu tam byt rodicia jedinacikov, ktore nikdy viac stuzkovu nezaziju. a aj tebe by nebolo luto, ked budu stuzkovat tvojho syna a ty prave v tej chvili budes musiet vyjst s uplakanou dcerou vonku?
Určite nie, na tých par hodín najmi opatrovateľku.nevuem kde stužková bude ako ďaleko bývate od miesta konania, ale ak sa dá na mieste ubytovať, tak si junechat strážiť tak nablízku a ked tak budes vediet odbehnúť keby niečo. Na mojej stužkovej boli len dospeli hostia, predpokladám, ze asi tam aj tak maju opatrenia kvôli covid a počet osob okliesteny
@jankalukasova ja som všetko len nie premotivovaná matka, ale v tomto jednoducho nesúhlasím, neodložila by som malú, keď nie je kam, len preto aby niekto náhodou niečo nepovedal. Zaujímalo by ma koľko z týchto supov čo sa tu na mňa vrhlo žije v situácii že nemajú babky a súrodencov po ruke
@foxyfox Stuzkova sa planuje dlhsie dopredu, nie je to tak, ze sa par dni dopredu dozvies termin. Pre mna osobne je nezodpovedne brat dieta na ples, zodpovedny rodic si najde take riesenie, aby vsetci boli spokojni. Ale zbytocne je to vsyvetlovat zene, ktora ma male dieta a zrejme ziadnu predstavu o tom, ake to bude ked to dieta bude mat 18-19.
@foxyfox A teda nemame ani ziadnu babku ani surodencov po ruke, vsetci su minimalne 200km od nas. Napriek tomu by som male dieta na stuzkovu nebrala.
@dskjhfdlkdjhl ale veď rob čo chceš a ako chceš, mne je to úplne jedno, autorka sa niečo pýtala, každý dal svoj názor. Neviem čo sa tak vzrušujete nad tým
Nebrala by som malú. Porovnávanie so svadbou nie na mieste. Toto je udalosť o študentoch, rodičoch a profesoroch. Mala som stužkovú pred 10timi rokmi a sama viem, že by mi to vadilo nieto ešte ak by to bol môj súrodenec 🙈😊
@foxyfox Zatial sa tu najviac vzrusujes prave Ty, ja som uplne kludna-tiez pisem len svoj nazor a dovolila som si reagovat na ten Tvoj. je to verejna diskusia, tak sa z toho netreba rucat😉
@jankalukasova to som nikde nepovedala, že s deťmi treba žiť ako vo väzení, skor som narážala na to, že niektori ludia veria tomu, že proste je to dieťa a tým sa všetko ospravedlní, či krik, rev. Deti sú deti, ale myslím, že nejaké hranice bodnú všetkým
Ja som bola na 2 svadbách pred mesiacom a všade bolo kopec detí, aj novorodencov a kočikovala som aj ja, chcela som sa vyvenčiť, len ja svadbe je to proste fakt iné
Ideálne by bolo,keby ju máš v šatke. Nosis dcérku?

@jaroe no, a stuzkova je maturitny ples, tak si potom vyber😉