Štvormesačné bábätko sa budí každú hodinu

pupatko112
14. aug 2014

Žienky dajte mi radu alebo aspoň upokojte. Mala ma 4 mesiace a jej nocny spánok sa len zhoršuje.. do 2 mesiacov spala pekne budila sa 2 -3 krát za noc na kojenie. . Neskôr sa to zvysovalo no teraz je hore každú hodinu, väčšinou jej dám cicu a zaspinka no posledné 4 dní sa aspoň raz za noc väčšinou okolo 3 ráno zobudí a nechce spinkat.. Musí sa unavit a potom sa nám ju podarí znovu uspať. No maximálne spí do 6 ráno ani za nič dlhšie. . Som už ako mumia keďže nechce fľašku že by mi priateľ pomohol aby som sa vyspala. . Poradte ako zlepšiť jej spánok..

miku1
14. aug 2014

@pupatko112 Ja ti síce neporadím, ale presne viem, o čom píšeš. Aj ja som to zažívala pri staršej dcére, a pri mladšej tiež, akurát, už som bola naučená takto vstávať....Chce to len čas, čas a čas. Moja staršia začala spávať celú noc až na 17 mesiacov, keď som ju odstavila od kojenia.

petulawink
14. aug 2014

ahoj, nijako moja, treba len vydrz, je to obdobie. Ja mam doma sedem mesacne dievcatko a tiez sme si presli tymto istym obdobim a tiez to u nas zacalo v styroch mesiacoch, trvalo to tak cca do pol roka. Tiez sa mi budila o druhej,tretej rano a nechcelo sa jej spat, nechala som ju tak lezat v postielke a nevsimala som si to ( teda pokial bola najedna, neplakala a vsetko bolo v poriadku ). Teraz to tiez nie je velmi ruzove, ale uz to nie je kazdu hodinu, teraz tak kazde tri hodiny a dokonca stale ma obdobie,ze sa mi preberenie o druhej rano a chcela by sa hrat, no uz som ju naucila,ze v noci sa spinka,tak si lezka,ale po pol hodine mi zaspi a vzdy aj zaspala. Viem, je to unavne a odobera to energiu,ale treba vydrzat, hlavne,ze su decka zdrave, treba si tak povedat🙂

lady511
14. aug 2014

Na to sa asi nedá poradit,,je to také obdobie,,my sme to mali tiež ale od narodenia do cca 2 rokov,,jediné na čo zaspala,,bolo spievanie ludoviek od mojho alebo hranie na varhanoch,,takže u nás to vizeralo tak že moj vizeral ako mumia 😀 😒 ..

33kacora33
14. aug 2014

my mame 11mesiacov a stale mavame take noci 🙂 treba vydrzat casom to bude lepsie 🙂

laurika25
14. aug 2014

No u nas sa to tiez vekom zhorsovalo-:(budil sa aj 10-15x za noc.Celu noc prespi az teraz v 3,2 roku ale aj tak sa niekedy budi a zacne plakat..lepsie zacal spavat ked som prestala kojit ale kojila som dlho do 2,5 roku.

iffka2002
14. aug 2014

moje deti (3 kusy) tiež takto ako píšeš, až dokiaľ som neodstavila od kojenia. Keby si skúsila na večer už umelé mlieko, na lepšie zasýtenie, alebo pomaly kašu na večer, aj tak to niektoré maminy riešia a vraj to pomáha na lepší spánok. Alebo treba ísť spať večer o deviatej a o šiestej v pohode vstaneš;)

sumikk
14. aug 2014

Asi Ťa tiež nepoteším. Moja je taká ako píšeš od narodenia. Občas vstávam len 3-4x za noc - to sú dobré noci, občas aj každých 20-30 minút. Keďže som už dávnejšie prišla o mlieko, od 3,5 mesiaca je na umelom lieku, na večeru má veľkú porciu kaše, občas aj do večerného mlieka dám za lyžičku instantnej ryžovej kaše a nič z toho situáciu nezmenilo. Ale v priebehu času vnímam isté (i keď pomalé) zlepšovanie. Dobrých nocí je čoraz viac a tých naozaj zlých je stále menej. Vnímam to tak, že to proste treba len vydržať a vyrastie z toho. Hovorím si, že je aspoň zdravá, šikovná a dobrá jedáčka, keď už tak mizerne spí. Nedávno som debatila s mamičkou, ktorej deti síce vždy veľmi dobre spávali, ale dostať do nich jedlo a hlavne zeleninu bolo vždy úplné utrpenie. Keď videla, ako moja malá bezproblémovo papá, tak tomu nemohla veriť. Holt, každý máme svoje starosti. 😉 Drž sa. Posielam energiu.

lulkabobulka
15. aug 2014

@pupatko112 ahoj, ako pisu ostatne maminy, treba iba vydrzat.. nasa malinka sa v noci budila cca kazdu tristvrte hodinu. A tiez sa pravidelne budievala o pol tretej v noci a potom vydrzala hore aj neuveritelne 3 hodiny. To bol presne moj cas kedy som ako tehulka nemohla spavat - takze asi moja chyba 🙂 zlepsilo sa to, ked mala rok, asi zaberali aj tie vecerne kasicky. Prajem Ti vela trpezlivosti a mam iba drobnu radu na zaver: ak mas moznost, skus si s malinkou ist lahnut pocas dna. Mne aj denny spnok pomahal zostat ako tak pri zmysloch 😀

kika831
17. aug 2014

Treba vydrzat. My sme to zazivali pri synovi, teraz ma 2 rocky a este stale nam nespava dobre. Su noci, kedy sme horeckazdu hodinku. Podla lekarov musi dozriet nervova sustava, inak je velmi sikovny a rozumny. Takze ziadny stres , treba zatat zuby, postupne sa to zlepsi a mozno ma teraz vase dietatko nejake zle obdobie, mozno mu pojdu coskoro zubky. Treba ho sledovat a casom sa uvidi. Drzim palce.