Sú chlapci celkovo "náročnejší" než dievčatá?
Ahojte, zaujimali by ma skusenosti mamiciek,ktore dajmetomu maju domaaj dievcatko aj chlapceka......ci je pravda to, co mi kazdy okolo vravi, ze chlapci, su narocnejsi, v zmysle ze viac placu, horsie spia, horsie jedia, bolia ich viac bruska, su neposlusnejsi, tvrdohlavejsi a tak...pocuvam to z kazdej strany...je to naozaj tak? ak ano, v com su narocnejsi?
ahoj. ja mam dievca a chlapca - a momentalne a od narodenia je narocnejsia moja dcera... uvidime ako sa to bude dalej vyvijat😉 tiez suhlasim ze zalezi skor od povahy a temperamentu ako od pohlavia...
no u nas to vyzera bude uplne opacne.)) syn nam ukazkovo spaval, ziadne velke revy nic...od druheho mesiaca prespal celu noc a vzdy zaspaval sam bez uspavania...teraz bude mat 3 roky a je z neho jedno velmi inteligentne aj ked trochu viac zive dieta, ale jemu staci dat priestor sa vyblaznit a vsetko je ok...🙂) no a mala bude mat mesiac a uz teraz vidim ze to nebude take jednoduche s nou...🙂) prave ona place po veceroch aj ked cele dni spinka, ale nevydrzi chvilu hore bez placu..no herecka je to, aj v spanku tak naspuli pusinku ze ide plakat🙂) uvidime casom, ale mam pocit ze prave chlapci su menej narocnejsi
@gubcikova na vlastnych detoch to zatial posudit neviem. Ale moja mama bola sialene decko, ktore do dvoch rokov nespalo a vkuse vrestalo a vyrastol z nej uzasny, dobry a prijemny clovek. Uz ked sla do skoly vraj bola mila, dobra a poslusna. Jej sestra bola spave a dobre decko, babka nevedela, ze ju ma. Ale ako rastla stavala sa z nej satan 😀 A to jej ostalo 😒 Takze snad ta to potesilo 😀
@gubcikova ano a o tom to je. Kazde dietatko je ine a ku kazdemu treba pristupovat individualne,preto to,co plati na dievca,neplati na chlapca v jednej rodine,v druhej ale platit moze.. Ak rodicia pristupuju ku kazdemu dietatku individualne,nie je rozdiel,ci mat radsej dievca alebo chlapca,lebo s tym alebo s tym druhymm je menej problemov.. Takze je to o vychove a pristupu kazdeho rodica 🙂
@soldi to je fakt uzasne, este som teda o takom spacikovi nepocula...no veru nech vydrzi. Moja teda spi az od 20 a vydrzi do 7-8, ako kedy, cez den spi 1-2 hodiny, no musim ju budit po 2 hodinach, lebo by v noci nezaspala a to chodi uz od 10 mesiacov a teraz uz len uteka v podstate. :DDD
@kolinia on povodne spaval tak 10-11 hodin denne, a potom som nasla na nete metodu dr weissblutha a ked som ju nanho aplikovala, tak zacal spat takto dlho 🙂 s tym, ze sucasne zacal aj zaspavat sam, len som ho polozila a odisla. a od pol roka spi vo vlastnej izbe, a od narodenia spaval vo vlastnej posteli 🙂
@soldi hmmm a to je aka metoda? Moja spi od roka vo vlastnej izbe a od narodenia vo svojej postielke, ja by som s nou nemohla lezat v 1 posteli, radsej idem do jej izby a spim chvilu na kresle. 🙂 ale este sama nezaspala nikdy, do pol roka pri zaspavani denno-denne revala aj hodinu, aj ked sme robili hocico, po pol roku sa to upokojilo, bola som rada, ze zaspava bez revu. No este nikdy sama nezaspala...ona je velmi nesamostatna a umrncana od malicka, stale na mne zavesena, len mama mama, aj ked bola od narodenia zvyknuta na babky, rodinu, dokonca aj prespavala mimo domu, no cim je starsia, je to horsie. :-///
@kolinia co sa tyka metody- googli 🙂 je toho vela. mne to velmi pomohlo a usmernilo ma to.
je to vsak pre kazdy vek ine. ked mal par mesiacov, tak hlavna myslienka bola, aby nebol hore dlhsie ako 1,5-2 hodiny. pri prvom naznaku ospanlivosti, som ho ukladala a on zaspal za par minut sam 🙂
platilo, cim viac spal cez den, tym lepsie spal v noci 🙂
vela rodicov robi chybu, lebo si myslia, ze ked dieta cez den unavia, tak v noci bude spat lepsie a dlhsie. to plati ale uz pre velke deti tak od troch rokov, u babatiek je to naopak 🙂
@soldi no hej, moja spavala dost dlho do cca 4-5 mesiacov cez den, no teraz ked sa obzruem, premyslam, ci to nebolo az prilis a potom nemohla zaspat. Teraz je to uz ok, uz by som to vsetko inak riesila. Spava len raz a staci jej to, kedze (chvalabohu zatial) nevstava do 7, mozno raz za cas....ale velmi sa obavam toho samotneho zaspavania, je to asi tazsie naucit taketo starsie dietatko. ☹
U nas to je uplne opacne. Syn bol ukazkove babo, krasne spinkal, papal, hral sa... skratka radost. Co sa tyka aj povahy, je lahsie a jednoduchsie vychovavatelny, nie je vobec tvrdohlavy, akurat lenivy 😉 Zas je to chlapec, niekedy mam pocit, ze s nim vsetci certi siju. Na druhej strane dcerka bola narocne uplakane babo, ma aj pre mna tazsiu povahu, je tvrdohlava, svojska. Zas je to dievca, je pokojnejsia, ale citlivejsia a uplakanejsia. Na druhej strane je vnutorne tvrdsia ako syn.
Takze si myslim, ze je tazko jednoznacne povedat, ktore pohlavie je narocnejsie.
Kazde dieta je osobnost. 😉

Ahoj, ja mam syna od mala dobre spaval, bol kludny, teraz si vyzaduje vela pozornosti to je pravda, porovnat s dievcatkom neviem lebo ho doma nemam. myslim si,ze je to aj povahou dieťaťa a temperamentom, ktore zdedi a samozrejme aj vychovou.