icon

Syn má rád cudzích ľudí, ani mu nechýbam

jaja23
30. máj 2019

Mamičky, mala niektorá také dieťatko, ktoré bolo spoločenské a malo rado cudzích ludi? Najmä ženy 😁 môj malý by kľudne zostal s hocikym, ja mu nechýbam.Chodime cvičiť a tam všetkých vyobjima, na mňa ani nepozrie. Ma 11 mesiacov. Riešim hlúposti, ale mne chyba, že nie je na mňa ani trochu naviazany. Viem, budete písať, že mám byť rada, že nie je na nme stále prilepené. Jasne, ale takú malú na viazanosť by mohol mat. Kľudne by odišiel domov s niekym cudzím. Je pravda, že je stále som ou. Aj na ocina sa vždy nalepí, keď príde z prace, ale ja, keď prídem napr. Z obchodu, tak to ani nevníma. Je mi z toho trochu smutno.

Strana
z2
evabb35
30. máj 2019

@jaja23 to sa časom zmení....to nebude tak navždy...

elementissa
9. jún 2019

Bud rada.. Ako už baby písali - ty si s ním stále. Si s ním doma na materskej, venuješ sa mu. Vidí stále iba teba. Práveže je to veľmi dobrý znak stabilnej väzby - on si ako dieťa uvedomuje, že jeho mama je pri nom a vždy sa k nej môže vratit, že ho vždy prijme naspäť. Deti, ktoré majú nestabilnu väzbu sa snažia lepiť na rodičov a robia humbuk - keď ide rodič do inej miestnosti alebo mimo ich dosah, majú vnútornú úzkosť, že ich opúšťa. Vesaju sa po rodičoch a chcú byť iba pri nich - lebo sa obávajú, že ak by sa vzdialili, rodič by odišiel a opustil ich. Potrebujú mať rodiča stále pod kontrolou, aby si boli iste tým, že rodič ich miluje a prijima. Toto, čo popisujes ty je normálna stabilná väzba. Nemá problém ostať s cudzími, ostať s ujom, tetou, kamoškou... Lebo si je 100% istý, že k tebe sa môže vždy vrátiť, že ťa vždy nájde, že tam stále niekde si, aj keď ťa nevidí. A vďaka tejto základovej väzbe si bude tvoriť stabilné a zdravé vzťahy aj v budúcnosti. Mne to pripomína naše mačky. Momentálne som doma na PN s rizikovým tehotenstvom. Hoci som cely deň niekde pri nich, väčšinou o mňa ani nezakopnu. Raz - dvakrát sa prídu pomojkat a zasa si robia svoje. Keď príde manžel, všetci 4 sa naťahujú za ním a chcú sa brat na ruky - on je ten vzácny, prichádza predsa až večer. U vás je to rovnako - tatino je vzácny, lebo ho nevidí tak často. Preto sa chce tulit hlavne k nemu, keď je doma. Vonku sú vzácni všetci, lebo s tými nie je nikdy. Jasne, ze k tebe nepobezi, keď dôjdeš z obchodu - ved pred chvíľou si bola s nim a už si opäť nazad - mama odišla a za chvíľu príde, vobec to tak neberie. Keby si ho nechala na týždeň u starých rodičov a ty s mužom by ste šli dakam na wellness, tak by si videla, ako by sa z teba tešil, keď sa poňho vrátite. Už po týždni by bol cely šťastný, že mama je späť. Chápem, že niekedy môžeš mať pocit, že to dieťa ťa vôbec nemá rado. Ale opak je pravdou. Ma s tebou taky silný vztah, že sa nebojí vzdialiť sa. Len mu musíš vysvetliť, že nemôže odísť s hocijakým cudzím človekom, iba s tým, komu ho ty sama odovzdás, lebo o cudzích nevieme, ako sa správajú a teda môže ísť len s niekym, komu mama dôveruje. On si na to zvykne a nebude ti utekať s cudzími

jaja23
autor
9. jún 2019

@elementissa jaj bodaj by to tak bolo. Hej príde mi to uňho ako samozrejmosť, že som pri ňom. To je asi dobre. Len napr. Keď plače a je doma aj muž, ak sa mu náhodou niečo stane, naťahuje sa za ním. Nie za mnou. Ja sa snažím byť stále nablízku, teraz bol chorý, tak som ho za ruku držala, hladkala po chrbatiku keď kaslal a pod. Proste som stále pri ňom keď potrebuje, on ani takú ozajstnú separacnu krízu nemal.

Strana
z2