Syn spáva čoraz horšie. Čo máme robiť?

tea333
5. jún 2011

Mame problem so spanim ☹
Syn nam spava coraz horsie, a ja uz neviem co by nam pomohlo.Pred par mesiacmi sme to pripisovali atopickemu ekzemu.Zemiacik sa budil casto a dost sa skriabal.Neskor sme to pripisovali zubkom.boli noci, ked spinkal 3 hodinky, a potom sa zacal budit, budil sa kazdu hodinku, niekedy sa nedal uspinkat.Niekedy este pridu take noci, ale uz ich oznacujem sko za lepsie.Ekzem je momentalne v pokoji, zubky momentalne asi tiez nejdu, ale budenie je iba horsie.
Malinky sa budi po zaspani kludne aj o 20 min..potom sa budi napriklad kazdu pol hodinku, alebo aj 15 min.Vzdy nieco aj prespi, napriklad 3 hodinky vkuse nad ranom, ale ostatok noci je katastrofa.Prestali sme s nocnym dojcenim v domneni, ze by to mohlo pomoct.Momentalne skusame len prist a uspinkat hladkanim, pripadne zobrat do naruce, a polozit spat do postielky.Vacsinou to zaberie, ale niekedy sa maly jednoducho uspinkat nechce.Inokedy zaspi ihned.
Este donedavna spinkal zemiacik so mnou v posteli, rozdiel to nebol ziadny.dojcila som na poziadanie aj v noci, cize kazdu chvilu.
Spavam s nim v izbe, ale ked si idem lahnut, mam pocit ze ho este viac budim.
Niekedy sa budi s krikom a niekedy ho najdem stat v postielke.niekedy sa budi na 5 min, vcera bol hore hodinu a pol.
Uz som dost zufala a rada by som aspon vedela, ze z toho vyrastie 😅

tea333
autor
5. jún 2011

este dodam, spinkava doma, ale aj u svokrovcov, mesiac sme boli pri mori.vsade to bolo podobne..cez den spinka dobre, kludne aj 4x denne, dokopy aj 3-4 hodinky, predtym spaval podstatne menej, ale pripisujem to tomu, ze dospava coraz horsie noci.

abbey1
5. jún 2011

@tea333 Ahoj.Rada by som ťa potešila,ale ja som asi "neschopná" matka,lebo mne zle spávali všetky 3 deti,ale Zara je expert.Denne spáva už len raz -mini spánok a večer ide až po 21.hod.Ak ju dám skôr,vstane akože vyspatá.Pozri si môj príspevok vo fotoblogu.Teraz sme pobehovali po obývačke,čo sa akože už vyspala.V noci sa budí každú chvíľu,našťastie sa nacucká a spí ďalej.Ale ja mám SUPER noc,ak odspí 2 hodiny v kuse.Ozaj des.Bohužiaľ si myslím,že sa dieťa proste nedá naučiť spať.Je pravda,že sa to časom zlepší,ale sabi mi začala prespávať celú noc až v 3 rokoch.Tak ak nájdeš dobrý recept,prosím nezabudni na mňa.dala by som dušu diablovi za prespatú noc. 😢

anjelicek26
5. jún 2011

Ak ta potesim, tak vyrastie, otazne je, ze kedy... ja mam dve deticky, dcerka sa budila kazdu hodinu v noci a to do vyse roka, do 2,5 roka sme nemali noc, co by nebola aspon dva razy hore. A teda byvala hore aj 4-5x v tom veku 😖 Syncek sa od porodnice budi len 1-2x nelepsi sa, ani nehorsi, nevstavam v noci, okolo polnoci dostane flasu (do 8. mesiaca len prsnik) a spi do rana...

Nemam na to recept. On si to nevyzadoval. Ani kojenie (len ked mal fakt hlad) ako sposob uspavania, ani na tulkanie, ani nechcel byt noseny, uspavany, proste sme ho polozili a on spal... spi uz u seba v izbe, ale ani u mna v posteli sa nebudil castejsie... dcerka bola prisata non-stop pokial bola moznost :(

Je to o dietati, nie o tom, co ty ako mamina robis nespravne (fakt sa neriad tym, ze ine deti spia a MUSI aj to tvoje). Treba proste vydrzat... raz bude spinkat.

bubinkaaa
5. jún 2011

@tea333 ahojky,tak ja sa Ti budem snazit moja poradit🙂mam 14mes.syna,spaval mi krasne od narodenia az prisiel do urciteho veku,uz neviem presne ale mal tak asi ako Tvoj syn teraz,neviem ci 8,9.10 mes.,no a zrazu sa mi budil kazdych 15min,alebo kazdu pol hodku,ale kazdu noc........nevedela som cim to je,az nakoniec som prisla na to,ze to bolo hladom.Neviem co davas malemu pred spanim papat,ale nemoze byt hladny,ze sa Ti tak casto budi,aj ked to nie je pricina zubkov ani ekzemu???ja som si to tiez nechcela pripustit,ale fakt bolo to asi tym hladom...totiz kase,ktore som mu predtym davala mi papat nechcel,az kym som neprisla na jednu znacku kase a rozne vyborne prichute,mozem poslat potom v IP, o ktore sa jednaaa...............odvtedy klop-klop,napapa sa do syta a spinka krasne... zatial tolko😉

abbey1
5. jún 2011

@anjelicek26 Veľmi pekne si to napísala.väčšinou sa asi ozaj dá urobiť jediné:Prispôsobiť sa dieťaťu.Škoda,že väčšinou my rodičia potom nemáme takú výdrž cez deň. 😉

bubinkaaa
5. jún 2011

@tea333 a este taka vec,nespi Ti nahodou cez den najdlhsie za obedom??teda ked je napapany a s plnym bruskom??

abbey1
5. jún 2011

Tak u nás osobne problém nebol z jedenia.Ale deti sú rôzne a tým aj dôvody ich nespania.

anjelicek26
5. jún 2011

@abbey1 - ja som s nou chodila spavat na obed, inak by som padala doslova "na zobak". Ale je pravda, ze to je realizovatelne len pri jednom dietati, neviem si predstavit mat nespave druhe dieta 😕 Max mi to ale teraz vynahradza vsetko, krasne spinka v noci a 4 hodiny obedny spanok ako bonus 😅 Ale teda ked si pozriem fotky z tej doby, tak som mala teda riadne kruhy pod ocami 😖

abbey1
5. jún 2011

@anjelicek26 ja som prešťastná,že máme taký veľký vekový rozdiel.Inak by som asi zcvokatela ja i zvyšok rodiny.A ten 4hod spánok-to musí byť úžas. 🙂 Ale prajem! Som rada,keď čítam,že nás je viac takto "trpiacich" mamičiek.Nie že by som to priala,ale poteší,že v tom nie som sama.Ale nejaký zázračný recept by som brala.

anjelicek26
5. jún 2011

@abbey1 - veru za zazracny recept by som pri dcerke vtedy dala fakt hocico, som si uz pripadala neschopna, vsetky deti v okoli prespavali davno cele noci a my stale nic 😖 Ona potrebovala vediet, ze som tam, nacucnuta, prilepena na mne, ked sme ju odstahovali k nej v dobrej viere, ze bude spat lepsie (mala pol rocka - drahy zo spanku hodne chrape 😝 ) no a nic, zmenilo sa len to, ze som behala ju tulkat do vedlajsej izby x-krat za noc a kojila u nej na sedacke. O hlade to vobec nebolo 🙄 Ked mala velku postielku, tak zacala behavat k nam, kazduckuuuu noc, sme ju vodili naspät 4-5x ku nej... a vies co? Ked som ked mala dva rocky zacala chodit do prace, mala som toho fakt dost... vzala som na vianoce jej postielku, napriek protestu mojho draheho prevliekla k nam do izby, prirazila k nasej a bol KLUD. Spala celu noc. O pol roka bola uz zasa vo svojej izbe, ale spanie jej uz ostalo.

Pri synovi robim vsetko rovnako a on spi. Ona nespala. Je to v detoch. Kazde je ine.

tea333
autor
6. jún 2011

@abbey1 to co mate vy naozaj nezavidim ☹ D si pospinka aspon cez den, aj ked nie vzdy vela naraz, ale pospinka.

@anjelicek26 ja si tiez myslim, ze v tomto je kazde dieta ine a nepodlieham ziadnej iluzii ze by spat "mal" alebo "musel", len mam pocit ze ani on sa takto kvalitne nevyspinka.a my sme dvaja rodicia a vo volnych chvilkach dospavame akoby sme robili nocne sichty 😀
ja by som bola uplne nadsena, keby sa zobudil 4x za noc a dost.
Ibaze ja neviem kedy a ako sa zobudi, to je problem.Niekedy sa chce nosit, inokedy sa odtlaca s placom, dam ho do postielky, este vacsi plac, atd..a takto sa mi zobudi uplne.
Dnesna noc bola prikladom.malinky sa uplne zobudil, snazila som sa ho nosit, ale on mal oci dokoran a ja uz som po hodine nosenia odpadavala.tak som ho polozila.Prisiel muz a vykazal ma z izby, ze si mam ist lahnut.
ostal pri malom, nechal ho plakat v postielke, len ho hladkal po chrbatiku a malinky sa nakoniec ulozil sam.
Tak som to predchvilou skusila, maly ma ranny spanok.Chvilu sa hneval v postielke a tahal sa za mnou, ale ja som mu ponukala iba ruku a hladkanie.cuduj sa svete, po par minutach sa ulozil sam.

muz tvrdi, ze to robim zle.ze maly vie, ze ked sa zobudi, a zacne kricat, pride nieco lepsie (prsnik, nosenie, velka postel) a preto sa vzdy budil.tvrdi ze ked maleho za ziadnych okolnosti z postielky nevyberieme, bude spokojnejsi.uvidime.

tea333
autor
6. jún 2011

@bubinkaaa papat dostava pol hodinku pred spanim kasu s ovocim, v tom problem nevidim.keby bol hladny, nebudil by sa, donedavna som dojcila 10x za noc 😒

bubinkaaa
6. jún 2011

@tea333 tak potom jasne,v tom problem nie je..... aj tak si myslim,ze ako mamina jedine Ty mozes casom prist na to,v com bol alebo je hlavny problem😉 a toto su len take vseob.rady tu na fore,mozno mu nieco chyba a mozno je fakt Tvoje dieta specificke v tom budeni,ci uz je to tak alebo onak onedlho sa to zmeni,uvidis k lepsiemu!!! 🙂 a prajem vela trpezlivosti!!!

kaja73
6. jún 2011

@tea333 nam sa spanok vyrazne zhoršil po očkovani v 6m-dovtedy sa budil 2-4 krat a po nom cca do 9m 15-20krat.Bola som už zrela na psychiatriu.Nam pomohol detox po očkovani s homeo-thuya occidentalis.Tiež som mu na noc zacala davat homeo Viburcol-je na upokojenie deti,ktore su podraždene z roznych pričin-ci už je to horučka,zubky ,alebo hoc čo ine.

benne
6. jún 2011

môj syn sa tiež často budil v noci.. nie takto extrémne ako tvoj.. paradoxne, začal spávať lepšie, ked mi dcéra chytila laryngitídu a ostal celkom sám v izbe.. mm nebol k dispozícii a dcéra potrebovala pomôcť, ked ju chytil záchvat kašla .. zhruba v tom 8-9m sám prestal v noci piť mlieko.. a asi tak od 11m môžem povedať, že sa upokojilo aj to jeho neustále budenie.. patrí k tým deťom, ktoré sa "dá naučiť" spať, teraz spávajú obaja v detskej izbe.. on vstáva o 5tej ako ona je tam, ak ona v noci príde ku mne do postele, tak on pospí dlhšie.. asi by spával lepšie sám v izbe, ale tolko ich nemáme 😉

tea333
autor
6. jún 2011

@bubinkaaa dakujem, snad sa to zlepsi skoro 😔

@kaja73 ja mam na ockovanie pomerne negativny nazor a maly ockovany nebol 😉
viburcol pozriem, dik 🙂

@benne skoda, ze u nas ani ta samostatna izba nezabera ☹ bodaj by aj u nas bol 11. mesiac prelomovy.naozaj stale dufam, ze sa to zlepsi coskoro.

tea333
autor
6. jún 2011

Dnes bolo zaspavanie asi take, ze sa na rukach vzpieral a krical, tak som ho hned polozila do postielky.3x sa ulozil na spanie, uz mal ocka zatvorene, a zas sa hned prebral, takze zaspavanie trvalo 2 hodiny, z toho 1,5 hodiny otrasneho kriku.chvilu som dokonca plakala s nim..citim sa bezmocna ..

gumkacik
21. júl 2011

@tea333 my mame to iste do pol noci spi dobre a potom kazdu hodinu hore uz neviem co mam s nim robit od jeho nar.som sa poriadne nevyspala.dnes cez den len mama mama furt nieco cgce uz my to lezie na nervy .dnes asi uteciem z domu ked ma do vecera neporazi to j na nevydrzanie 😢

natiny
24. júl 2011

Ahojte,...nám začal problem s nočným budením teraz pred dvoma dnami.tiež neviem,čím to môže byť.doteraz mala spinkala pokojne,budila sa max.2 krat za noc.teraz je to častejšie,každu hodku a pol.A to nevravím,že cez den malo spinká.ked zaspí tak na taku polhodinku. ☹ malinka bude mat o pár dni 4 mesiace,stále sa dojčíme na požiadanie.v noci,ked sa prebudí,tak jej stačí,aby sa len trošku nacuckala a opät spí.a potom zase sa zobudi po hodinke a to iste... ☹

anita12
6. jan 2013

@tea333 ... ahoj, mozem sa spytat ci u tvojho prveho synceka preslo to caste nocne budenie? u nas je to uz nezvladatelne, cely den je ospaty potom, stale sa to zhorsuje. ma 15 mesiacov...dakujem