Syn stále nevie ísť na nočník bez pomoci
Syn bude mat vo februari 3 roky. Bez plienky cez den fungujeme cca od jula. Ale mame taky problem, ze pokial ho na ten nocnik neodnesiem ja alebo sa ho milionkrat neopytam a nepripomeniem ze ma ist, tak sa pocika. Pocikal by sa aj 10x za den, keby nepripominam. Skusala som zo nechat uz aj tak, ze sa velakrat pocika, ze sa nauci, ale nepomaha vobec. Len povie, ze sa pocikal a prezlecie sa.
Ja neviem, je vobec mozne ze za 4 mesiace sa to dieta nenauci citit tu potrebu a pusti to vzdy do gati? Kakat sa pyta, po noci plienka sucha, rano vzdy nacika plny nocnik…. Zufala som z neho uz. Inak ked ho dam cikat ja a pripomeniem tak ide rekaticne bez nejakych problemov, obcas zahlasi, ze nie ze nechce. Ale ked sa vycika sa tesi, tlieska si, ma z toho radost.
Nie je pripravený. Ak by bolo telo pripravené, je bez plienky v priebehu jedného dňa. Môžte ďalej cvičiť, ale kým nedozreje nervová sústava, budete len cvičiť.
@martinka17 ja chapem ale co robit v pripade ze potrebujem nastupit do roboty a on do skolky? Neda sa tomu nejako pomoct?
@martinka17 ja chapem ale co robit v pripade ze potrebujem nastupit do roboty a on do skolky? Neda sa tomu nejako pomoct?
@6botka6 podľa mňa nie, len čakať kým telo "dozreje"
Nemusí byť ešte pripravený. Alebo možno potrebuje mať nočník na očiach, neviem, nespomínaš, kde ho máš. Mám kuchyňu spojenú s obývačkou, deti sa hrávali hlavne tam pri mne. Tak nočník som mávala v kuchyni/obývačke na zemi tak, aby naň videli. Lebo veľakrát boli akože tak zažratí do hrania, že akože nemali čas odbehnúť na cikanie/kakanie do nočníka. Takto len rýchlo odbehli ku nočníku, urobili čo bolo treba a pritom videli na hračky a zase utekali späť ku hraniu. Neskôr som dala nočník do kúpelne a nosili si ho odtiaľ sami do kuchyne/obyvky keď potrebovali. Tak možno len treba vymýšľať a vymýšľať a skúšať. Neviem, kedy nastúpi do škôlky. Ak až po tých 3. narodeninách, tak ešte môžete v pohode trénovať.

Nie je pripravený. Ak by bolo telo pripravené, je bez plienky v priebehu jedného dňa. Môžte ďalej cvičiť, ale kým nedozreje nervová sústava, budete len cvičiť.