Ťažké zaspávanie 4 mesačného dieťatka
Ahojte! Chcem sa opýtať, či máte s týmto skúsenosti. Čítala som už rôzne diskusie, ale odpoveď na tento problém som nenašla.
Moja veľmi aktívna dcérka nevie zaspať už od dvoch mesiacov. Cez deň zaspí bez problémov iba na prechádzke v kočíku, aj to len na 30 minút.
Večerné zaspávanie a poobedné, kedy ju nechávam spať v postieľke, je proste horor.
Musím poznamenať, že sme skúšali už všeličo. Nezaspala nikdy na rukách, ani na prse, stále ju všetko okolo zaujíma, pozerá sa do úmoru okolo seba. Keď je už úplne vyčerpaná, začne byť veľmi nervózna, nič ju nebaví, ale nezaspí. Snažím sa ju ukladať pri prvých známkach únavy, ale nefunguje to. Napríklad večer ju nakojím, uložím do postieľky, stále je kľudná. Ale keď na ňu začne ísť spánok, tak sa začne metať, rozhadzovať rukami, jeduje sa, strašne kričí, vrieska aj hodinu. Stále to vyzerá, že už už zaspala, ale zase sa strhne a zase je to celé od znova. Najhoršie na tom je, že keď som pri nej (hladkám ju, prihovorím sa jej, chcem ju ukľudniť a uistiť, že som tam), tak je to ešte horšie. Príde mi to tak, že sa všemožne bráni spánku. Niekedy pomohlo, len keď som odišla z miestosti, tak do minúty stíchla a zaspala. No posledné dni nepomáha ani to a plače aj keď som tam, aj ked odídem.
Neviete, čím to je? čo s tým?
Ahojte mamičky potrebujem radu...mám 4mesačného synčeka a ked je unavený tak ho dám spinkať lenže sa mi strhava zakazdým pri zaspavaný a potom sa zobudí znova sa mu chce spinkať yase sa strhne a takto kol dokola...s cím to može byť?
@qwzx ahoj! Ja na koníka už veľmi nechodim. Takže až teraz reagujem. To máš šťastie, že aspoň cumel funguje, naša ho vždy odmietala. A či to neprešlo? Nuz, čo ti poviem... Mala má už 3 roky a vždy mala problémy so zaspavanim a spánkom. A tak je to doteraz. Sice už neplace, ked má spať, ale je neunavitelna a malo spinka. Našťastie cez obed väčšinou spí hodinku-dve, ale večer chodi spať medzi 22-23 a vstáva okolo 6.30. Je stale hrozne náročná. Stale vyžaduje pozornost, má nekonečné množstvo otázok, atď. Na druhú stranu, je to veľmi bystre dieťa. Ale dá to zabrať. Neboj, váš aktuálny problém určite prejde behom pár týždňov 😉ale prídu iné... Aby som ta potešila, u nás sa to zaspavanie vylepšili v cca 6 až 7 mesiacoch. A potom ked začala chodiť, to už sa dala aj viac fyzicky unaviť. A to je môj kľúč k zaspavaniu dnes - ubehat, fyzicky unaviť, potom je aj zaspavanie a spánok lepší. Ospravedlňujem sa za chyby, ale píšem z mobilu. 😀 držím palce a prajem veľa trpezlivosti!
ahojte mamicky.. chcem sa spytat ja mam rovnaky problem ako vy a mala ma len 7tt.a uz 3tt takto zaspavame len na par minut a to musi byt v pohybe inak je hned hore...pisete ze u 4mes.babätok to je o tom ze sa zaujmaju o okolie tak co potom nasu vyrusuje ked este to okolie tak nevnima ako 4mes deti.mame s manzelom pocit ze vyzaduje kontakt s nami lenze cely den aby sme ju mali len na rukach alebo vonku v kociku ju unavne

@ovecka1 dobry deň, už to nemám v počítači, ale skúsim vám poslať link, z kade som to stiahla... dúfam že to bude ešte fungovať.. 😉
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=4469116
ďalej sa musíte riadiť návodom, čo je tam napísaný...
Veľa šťastie s uspávaním 😀