Tretie dieťa - áno či nie?
rodičia ktorí máte 2deti a viac už neplánujete ,prečo ste sa tak rozhodli ači v hlbke srdca tetúžite po dalšom aj ked viete ,že už nie.dúfam ,že ste pochopili o com písem aže to neznie nelogicky.my máme 2detičky ateraz ked sú už starsie staršia má7amladšia 3,máme lepší režim,už mám aj čas pre seba astale sa vraciam v myšlienkach ku 3dieťatku,žial naša situacia je taká,že ani po zdravotnej stranke aani po finančnejsa neodvvážime isť do toho.je vás viac takých ako ja velmi by som sa chcela o tom pozhovárať
@zuzanamamina tak my yz mame tretie dievčatko.Situacia sa tak zmenila,ze az.Tretia dcerka musela z bruska skor von koli problemom so srdieckom.Srdiečko ma vdaka Bohu v poriasku,ale vzhladom ktomu ,ze mala malo kyslika ma teraz neurologicke problemy.Nabehame sa po lekaroch az az,ale dcerku lubime a citim,ze sme uz komplet 🙂
@ematko29 tak ja by som chcela po rodicovskom ist dorobty a potom by som mozno chcela tretie mam aj trosku strach ake myslim ze ten casom opadne
@zuzanamamina Presne ako píšeš,finančne ani my ☹ A práve kvôli tomu klbku drobnom,ktoré by som tiež veľa krát chcela,som predala kočík,a golfáč,darovala,postieľku tiež predala a vecičky darovala len aby som nemala na očiach,nič bábätkovské aby som o dačo menej túžila po bábätku,keďže sa nám ani jeden sám od seba nedaril a aj o tri som prišla kým sa drahými liekmi uchytil druhý syn... a teraz som znovu prišla hneď na začiatku o ďalšie tak som si viac,než istá,že bez liekov to nepojde a ja zas už lieky nechcem,tak sme na psíkom uvažovali.A snažím sa vyplniť si voľný čas čítaním a cvičením,aby som čo najmenej myslela,na bábo,hoc zatiaľ to sľubne vyzerá u mužovej sestry,si našla dobrého chlapa snáď bude mať po 15 rokoch druhé dieťatko 🙂 tak sa pomojkám snáď z tým a to bude aj stačiť 😀.
@alison11 tak ja vecicky som nedarovala mala som ich nachistane pre svagrinu ktora ties chcela silno babo a tak ako pises bes liekou to neslo no nakoniec sa im to podarilo lenze vecicky si neprisla zobrat ktomu co som mala pre nu nachistane tak som este pozhanala od mamiciek co darovaly ma to nachistane u mna v igelitkach ale ak si nechce po to prist som si povedala ze si to neham a ak budem treti krat tehotna budem mat viac veci u nas keby nebola hipiteka tak je to norme tak by som nevahala a hnet by som pracovala na tretom babovi uz teras si lamem hlavu kde pojdem po materskej do prace a este aby mi to vihovovalo zo skolkou lenze dnesnej dobe sa malo kde najde moja mama pracuje aj svokrovci pracuju cize tam neni sanca niako aby mi davaly alebo braly deti zo skolky
@zuzanamamina No aj my sme mali hypotéku chvala Bohu splatili sme druhý mal rok vtedy keď sa skončila teraz zas spálacame elektroniku,ale splatíme do leta určite,a konečne si vydýchneme,ja po druhom vecičky dávam bratovi a mojej birmovnej krsnej majú menších synov od mojich 🙂.A plánujem detskú dať do poriadku po splatení elekrotniky,a ako aj ty moja svokra pracuje svokor nehrozí,že by z deťmi pomohol, nevlastný otec robí v ba a mama tá zas nehce byť z vnukmi a ani vnuci ju nemajú vláske,je rozná... a taktiež neviem kam narok pojdem robiť či bude práca v dedine kam deti do škôlky a školy chodia,ja som ešte na rodičáku a ekďže mi drobec má potravinovú alergiu neodporúča imunoalergologička ani kožná ho dať do škôlky tak snáď predlžia rodičák,hoc som chcela aby aspoň na pol dňa chodil vyslovene mi zakázali lekárky a aj detská ☹.
@alison11 tak to mas dost taske uz by som najradsej sla do prace aj ked viem ze ma to casom omrzi ale potrebujem ist medzi ludi uz mi to doma sibe staly kolobech
@zuzanamamina No presne aj ja som hrozne chcela mať kľud od detí a ísť pracovať,ale ani imunoalaergologička a ani kožná neodporúčajú mladšiemu do kolektívu ☹ má alergiu na niektoré potraviny a keďže ešte nevieme na čo všetko,tak musí byť doma so mnou aby som mohla odsledovať,že ktoré u neho vyvolávajú ekzémy a koprivku.
@alison11 tak ja som ties od decka ekzemova a dokonca to sdedila moja dcera aj som behala po koznich a nic ziadne masti nepomohly iba modra indulona .no to je najhorsie ked ma dieta alergiu na potraviny v dnesnej dobe neni lacna specialna strava co by mu nevadila ja mam aspon to ze mala sa furt pyta do skolky
@ematko29 ahoj,prednedavnom som bola v podobnej situacii..mam dvoch chlapcekov a srdce mi stale pistalo po dievcatku..prvy ma uz 11r a druhy 7r,s manzelom sme mali uz viacmenej klud,deticky odrastene,isli sme kde sme chceli no proste kopa "vyhod" 🙂 no stale nam nieco chybalo..podarilo sa nam nase tretie stastie..dievcatko..uz ma 10m..vela veci islo bokom,starsi chalani obcas hundru,ze nikam nechodime😝 no uzivame si ju vsetci,nastastie po zdravotnej aj po fin.stranke sme si to mohli dovolit..momentalne prezivame to najkrajsie obdobie 🙂
@sonulka8 Jej super 🙂U nás by to necestovanie staršiemu nevadilo,ale mladšiemu isto,ten strašne rád cestuje 😀.A po toľkom čase by som sa iste aj ja potešila dcérke 🙂 teraz máme i my dosť behačiek po lekároch snimi a aj so sebou,ale keď budú už odrastený a tak povediac v začínajúcej puberte tak by to bolo už iné až na môjho muža ten sa už teraz cíti starý 😀 a to bude mať v júli len 34 rokov. ja budúci mesiac 30-ť 🙂
@zuzanamamina Tak mne taktiež len krémy na ruky zaberajú tiež mám na dlani ekzém ale až od 19tich ako ma operovali na prepážku nosa.A mladší sa sňou narodil po celom telíčku ☹ jemu našťastie zaberajú čo kožná prepísala asi ten detský ekzém je iného druhu...Verím,že z toho vyrastie.
@alison11 v to dufam aj ja. inak aj ja mam nosovu prepazku posunutu ale nedala som si to operovat povedala som si ze ked stim zijem od mala takze si to nedam .dost mi to vadi pretoze sa mi furt upchava nos a problem s dichanim
@zuzanamamina Mne tou operáciou zmyzla bolesť hlavy mňa pred operáciou bolela vkuse hlava od rána do večera kým som nespala ☹ od 14tich rokov a operovali ma v 19tich :-/.Chvala Bohu v poslednom čase ma len ak od nádchy bolieva či zimy a horúčavy,ináč super 🙂 hoc ma strašili,že od alergie sa to môže vrátiť.
Ahojte maminy chcela by som vediet vas nazor .....prve dieta som mala sekciou kedze som mala predcasny porod,druhy ma daly normalne vivolavackou ale ja som nevidrzala kontrakcie takze som si vipytala sekciu.premyslam nad tim ze kedze chceme s manzelom tretie trocha sa obavam toho ze ci ma daju normane alebo sekciou dakujem za vase nazory 👶

@ematko29 ja mam zatial dve deti s rozdielom rok a ked triedim detom skrine a odkladam to k ostatnyma vidim tie male vecicky uplne ma to popadne ze hnet by som chcela ale potom si poviem ze chcem ist medzi ludi a ze mozno potom aj s manzelom sme sa o tom rozpravaly a mi vravi ze som uz nechcela ale kto by nechcel take male klbko ani u nas to financne neni bohvie co ale tak dnesnej dobe asi malo kto je financne na tom ok