icon

Tri deti - jedno za druhým

ivmila
18. máj 2010

Dievčatá ja už neviem... stále som chcela žiť pre deti...snívala som o nich už od 15tky, a mám krásne dve deti. Dievčatko , má 2 roky a 4 mesiace a 4mesačného chlapčeka a teraz mám obavy, či nie som zas v tom . UF...krásna predstava mať bábo, ale ako to zvládnem? Viem asi mi poviete, že som nezodpovedná, alebo že som si mala dávať pozor...ale ja budem šťastná, ak sa to potvrdí... Malého kojím a viem, že ten cyklus je taký všelijaký počas kojenia...Mala som už raz menzes a teraz mi mešká už 4tý deň, a to sa mi ešte nestalo "len tak". Chcem len nájsť niekoho, kto má podobný vekový rozdiel medzi deťmi aby mi napísal ako sa to všetko dá zvládnuť. Budem potrebovať asi nový kočík pre dve deti..napadá ma toľko myšlienok, že mi z toho začína hrabať.. Ak sa to potvrdí tak budem mať deti 2008,2010,2011...

katarina87
2. máj 2011

Ahojte mamicky.som rada ze som nasla takuto skupinu...mam dceru ktora ma 7 mesiacov a zistila som ze som opat tehu.som stastna...ale aj sa bojim ako zvladnem vychvu takych malych deti.vidim ze viacere tu mate deticky hned za sebou. Ako to zvladate?...

mamina910
3. máj 2011

Ahoj maminy,aj ja sa pripájam..mám dcérku 2.roky a 5.mesiacov a ďaľšiu ktorá má 10.mesiacov,nemám problém zvládať dve deti,keď mi pri nich pomáha aj môj manželík.Len asi budem musieť staršej kúpiť ten skejt na kočík bo sa jej nechce nejako chodiť keď sme vonku,lebo dedko ju naučil na ruky,no a v káre nám nehce byť.Tak by sa aspoň vozila na skejte a mžno by sa jej to aj zapáčilo.Chceli by sme tiež tretie ale to či by som zvládla už,neviem..ja si myslím že hej.Veď ak sa dá,tak to ide.Aj moja švagrinká má 28.rokov a dve deti 11r.,7r.,a teraz čakajú akurát na Luciu tretie,sú v zlej finančnej situácii ale povedali,že to zvládnu🙂...Aspoň moje detičky budú po sebe o rok v škôlke aj v škole čo ma teší a aj to,že vecičky po staršej obnosí mladšia,to sú výhody🙂..

deticky123
4. máj 2011

ahojte mamicky,ja mam 3 krasne deticky ch 10r,d 5r,ch 17m 🙂 🙂 🙂 pred 4mes som potratila v 10tt :( vsetky deti sme planovali,to stvrte bolo nahodne,tak sme sa potesili,ze aj nam sa take nieco stalo 😀 ,uz som aj kupila surodenecky kocik 🙂 rozdiel medzi tretim a stvrtym mal byt 21mes,nastastie detom sme to este nestihli povedat,boli by velmi smutne 😢 ,oni este chcu surodenca,a kocik vyuzijeme,lebo opatrujem este 3 deticky 🙂 a este by mali nejake pribudnut v lete,a hadam sa nam este stane nahodicka 😉 😉 drzim palce vsetkym maminkam 🙂

danciacik
9. máj 2011

ahojte, náhodou som našla túto tému.
Ja mám dve detičky medzi ktorými je rozdiel 20 mesiacov a teraz v júli bude tretie. Nemyslím si, že krátky vekový rozdiel je problém. Skôr by som povedala, že je to výhoda, lebo si viac rozumejú. Ja pri tých svojich nezbedníkoch stíham ešte robiť účtovníctvo a piecť torty a popravde skôr mám strach z toho, že keď mi v septembri malý nastúpi do škôlky tak bude doma príliš ticho. 😀

snehovavlocka
28. máj 2011

@danciacik 😀 😀 😀 ja som tiez nechcela dat starsieho do skolky,lebo som mala pocit,ze by som zrazu mala privela volneho casu. a zas on mi aj dost pomaha s dcerou (zabavi ju, "postrazi" a tak),takze aj pomoc by mi odisla.tak sme zatial skolku nechali tak,ze sa uvidi neskor. tesim sa,ked sa s nami podelis ako to zvladas aj s miminkom...predsalen, tri su tri a najst si system isto nie je lahke 😅

waitinka7
13. jún 2011

Vsetkym mamickam, ktore maju tri deti a viac klobuk dole! Je uzasne, ako to dokazete zvladat....!

teddynko
13. jún 2011

Popravde, doteraz som mala dve deti, už odrastené , teraz máme trojmesačné bábo , neviem, či je to úžasné, ale jedno viem iste.. zvládam ich ľahšie, ako keď som mala jedno..

miriiama
Odpoveď bola odstránená
ajvetka
19. júl 2011

@snehovavlocka ahoj, vidim, ze sme na tom dost podobne. Odkial si?

jolinka
20. júl 2011

ahojte baby, uz to mam fakt len za par do porodu, tak drzte palce... mali sa uz na braceka velmi tesia, asi by som mala porodit trojcata 😀 😀 lebo vsetci ho chcu len pre seba.
Inak dnes bola na ihrisku mamina s chlapcekom necele 2 roky a plus mesacne dvojcatka v dvojkociari, zvlada to podla mna perfektne s pokojom, porodila spontanne, koji... 🙂

danciacik
21. júl 2011

ahojte
@snehovavlocka no už sa hlásim s troma detičkami. Prvé dni som sa nevedela doma ani pohnúť, ale manžel mi bol stále nablízku a perfektne mi pomáhal.
Potom som ostala s deťmi už sama, manžel musel do práce, je to trošku náročnejšie ale nič hrozného. Deti majú Nelku veľmi radi, hladkajú ju a bozkajú a aj mne pomáhajú. Len náš Paťko nevie potichšie hovoriť, stále je nejaký ukričaný ale on si časom zvykne. Dnes sme boli prvýkrát aj s Nelkou vonku tak boli radi. 🙂

myzma
21. júl 2011

@danciacik taketo skusenosti su povzbudenim 😉

danciacik
21. júl 2011

@myzma tak to som rada. Asi je najdôležitejšie mať pri sebe dobrého partnera. Môj manžel robí od deviatej do deviatej ale večer príde a keď vidí, že malá nespí, tak mi ju hneď berie a prechádza sa s ňou kým nezaspí. A pre mňa je to najväčšia pomoc. 🙂

snehovavlocka
25. júl 2011

@danciacik gratulujem a prajem vam vela radosti s malou Nelkou 😉 verim,ze si to cele coskoro zorganizujete a budete uzasny zohraty tím- ked si tak krasne pomahate.
my zatial drobcov pripravujem na miminko,ale oni sa tiez velmi tesia. starsi mi dokonca hovori,ako ho bude prebalovat a na sestricke si uz vsetko poctivo nacvicuje (dokonca ju uz chce aj prezliekat) 😅 😅 😅 fakt su podareni....tak som zvedava,ci ich ta chut pomahat neprejde,ked uz prideme s mimi domov 😀 😀 😀

montinka
24. jan 2012

ahojte nasla som tut temu a musim tu napisat.🙂 chcela by som sa len spytat rodili ste niektore tri deti cisarskym? hrozilo vam pri tom tretom nieco?vidim ze tu uz davnejsie nikto nepisal tak hadam sa mi tu niekto ozve.

littlebaby
24. jan 2012

@montinka ja sa chystam druhe onedlho cisarskym ale mame kratky odstup tak sa bojim ale pisala som si tu s jednou a ta ma 3 cisarakym ,posledny so 7 rocnym odstupom a vravela ze v pohode vsteko prebehlo

montinka
24. jan 2012

@littlebaby no jo sedem rokov je super. len ja mam ten druhy s odstupom ani nie dva roky a tento treti ak bude tak to budu tiez dva roky.preto som chcela vediet ze ci sa mi moze nieco stat alebo tak,lebo pri malom (druhom) sa mi ku koncu rozchadzala jazva maternici

littlebaby
24. jan 2012

@montinka tak to by som radsej este nejaky cas pockala

montinka
24. jan 2012

@littlebaby hmmm asi neskoro.☹ ale nie planovane

littlebaby
24. jan 2012

to poznam ja som teraz v 17tt a maly ma 9 mesiacov a 3 tyzdne 🙂

littlebaby
24. jan 2012

@montinka to poznam ja som teraz v 17tt a maly ma 9 mesiacov a 3 tyzdne

montinka
24. jan 2012

@littlebaby aha noooo aj ty to budes mat vesele. no ved ja uvidim co mi povie doktor, preto som napisal ze ak ten treti bude

lucia20
24. jan 2012

@ivmila ja ti urcite nebudem vraviet, ze si nezodpovedna. my mame deti 11/2005,03/2007,08/2010, takze momentalne mam doma 6rocnu, druha bude mat o chvilu 5 a tretia v lete 2. a vies co, aj dnes v obchode ma zastavila jedna pani a spytala sa ma ci su vsetky moje, ked som povedala ano, tak sa spytala, ci vsetko baby. Davno sme sa uz stretavali z blbymi poznamkami typu, ci sme cigani, ze len j...t vieme, ci nemame doma telku, ci sme jak kralici a neviem co. Trosku ma to trapilo, ale teraz uz na take reci s usmevom poviem, ze este chceme stvrte. Ja som si vzdy priala dve po sebe, pauzu a dve po sebe. no posledna dcerka to trosku skomplikovala, jej zdravotny stav, ale stale chceme to stvrte. co po tom, ze ludia na teba pozeraju? co im mam povedat. mam sice len 26rokov, ale sme zabezpeceni /z vlastneho, nikto nam nekupil/, mame prijem, mame vsetko co potrebujeme a kopu mojich rovesnikov este byva u rodicov a nic nemaju. my mame vsetko a hlavne mame tri krasne a hadam aj zdrave deti. maju vsetko co potrebuju a aj to co nepotrebuju 😖 a su stastne, ze sa maju navzajom. ked mam take dni, ze som z nich unavena a nebudem ti vraviet, ze take nie su, lebo nie je to sranda mat tri deti, tak vtedy sa na nich zadivam a ked vidim ako sa navzajom maju rady a ako na seba nedaju dopustit, tak si vravim, ze to za to stoji. Stoji to za tu namahu. a ked za mnou vsetky idu ako kacatka v rade. no nie je vacsej radosti. urcite to zvladnes, len musis mat na pomoci aj muza, nech ti obcas pomoze. ale da sa to aj sama.
je to vsetko len o cviku. ja ked vidim moje kamaratky ako nezvladaju jedno dieta, tak sa len pousmejem, je to o pristupe. o tvojom . nevravim, ze mas mat nejaku spartansu skolu, ale ja som kedysi davno povedala, ze ja musim moje deti dokazat ovladat slovom, lebo si nemozem dovolit, aby ma neposluchali, pri tom pocte. na tri deti uz ruky nemas. 😀 😀 😀 😀 ale naucis sa vsekto zvladat lavou zadnou a potom ti to uz nepride tazke. ja som vacsinu casu sama. muz mi minimalne pomaha s detmi, tak vsetko robim ako na beziacom pase. jednej umyt hlavu, druhej, tretej, jednej veceru, druhej, tretej. a tak dookola. ale uz ti to potom nepride, ked si najdes svoj ritual a svoj postup. a urcite by som sla na tvojom mieste do dvojickovskeho kocika. aj my sme ho mali. niekedy lutujujem, ze teraz nemam trojickovsky. 😀 😀 😀 😀 by som ich tam upasala vsetky a bol by pokoj. 😀 😀 😀 😀 😀 vela zdraru prajem.

jolinka
25. jan 2012

@lucia20 hovoris mi z duse...velmi podobne to prezivam aj ja.. 🙂 🙂 🙂 to prirovnanie ku kacatkam je krasne...i ja tom mam rada, ked predo mnou kracaju moje "kusky"... alebo ked ich vyberame z auta a ludia cumia..jedno, druhe, tretie, stvrte 😀 😀 😀

jolinka
25. jan 2012

@lucia20 a vychovavat 3 ci 4 deti nie je az take narocne ako by sa zdalo ... 😉 😉 menej medzi sebou superia, ucia sa jeden od druheho, menej vzdoruju rodicom, lepsie respektuju pravidla.

jolinka
25. jan 2012

@montinka budu ta sledovat ako rizikove tehu, v pripade ze by sa jazva stencovala...tak zrejme pojdes na cisarsky skor ako termin, obycajne sa caka na 36. tyzden, ked je ukonceny 8 mesiac.

montinka
25. jan 2012

@jolinka ahaaa aj ty si tak bola? no ved aj maly bol v 37 tt ale to sa zacina skor.🙂 ale aj pri nom sa mi uz jazva rozchadzala. takze podla teba si ho budem moct nechat?

snehovavlocka
25. jan 2012

@montinka myslim,ze lekar ta bude riadne kontrolovat a pri nejakych problemoch by urobili cisarak skor.ale to si len myslim.neviem,ci by chceli riskovat,ze sa ti ta jazva roztrhne.budem drzat palce;az teraz som precitala,co ti pisala jolinka 🙂 a neboj,NIKTO ta nemoze donutit ist na potrat
@lucia20 to mas pekne (3dievcata) 😀 mna sa v obchode presne tak isto jedna pytala na moje deti,ci to vsetky su moje 😀 😀 😀 a nechcela mi verit

lucia20
25. jan 2012

@jolinka hehe, aj na nas pozeraju, ked vyberame z auta, alebo niekam ideme, ze kolko nas este ide. 😀 😀 😀 😀

my nemame problem s vychovou alebo zvladnutim. my mame iba jedno "problemove" dieta a v podstate to robi najvacsiu zataz, je velmi tazka povaha a velmi hyperaktivna, tak s nou je niekedy problem. lebo to dieta stale so mnou superi a snazi sa bojovat a posuvat hranice, ale inak v pohode. s muzom si ona vobec nerozumie, oni spolu staaaaaale bojuju. maju sa radi ale nevedia kao k sebe.

mna hneva ked sa ma ludia spytaju kolko mam deti a potom povedia, ze to sa neda zvladat. ja ich zvladam. to ze obcas kricim, zial ide s tym, ale nemam pocit, ze ich nezvladam. len ich vychovavam. ja mam pocit, ze uz ked su dve, tak ci su tri alebo styri, to uz clovek nejako nevnima. skor si myslim ze je tazsie si zvyknut z jedneho na dve ale ostatne sa uz vezu.
ja vzdy vravim, ze detom treba dat korene, aby sme im mohli dat neskor kridla. u nas dokonale plati, teda v mojej vychove, ohybaj ma mamko, dokial som ja janko, neohnes ma mamo, ked ja budem jano. nevravim, ze ich bijem, ale proste treba s nimi pracovat a venovat sa im teraz. co uz narobim s 15 rocnou dcerou, ked som sa jej 15 rokov nevenovala. takto to ma sestra, kaslala na ne a v 12tich ju poslali doslovne do p...e a toho sa ja teda dozit nemienim.

@snehovavlocka vidim, ze aj ty si taka mlada. tiez sa ma to ludia pytaju a zaraza ich moj vek. ale ked ti mam pravud povedat, asi by som nemala tri deti a neplanovala stvrte, keby som s prvym zacinala po 30-tke. urcite by som na to nemala energiu.lebo nech si hovori kto chce. velka rodina je uzasna, ale je aj narocna. a myslim, ze po 30tke by som to uz asi tak nezvladala ako teraz. za mladi. 😀 😀 😀 😀 😀

montinka
25. jan 2012

@snehovavlocka ja viem ze ma nemoze nikto poslat na potrat. ja som sa len bala ze by ma sam doktor poslal aby nic neriskoval. no ved uvidim co mi povie.