icon

Tri deti - jedno za druhým

ivmila
18. máj 2010

Dievčatá ja už neviem... stále som chcela žiť pre deti...snívala som o nich už od 15tky, a mám krásne dve deti. Dievčatko , má 2 roky a 4 mesiace a 4mesačného chlapčeka a teraz mám obavy, či nie som zas v tom . UF...krásna predstava mať bábo, ale ako to zvládnem? Viem asi mi poviete, že som nezodpovedná, alebo že som si mala dávať pozor...ale ja budem šťastná, ak sa to potvrdí... Malého kojím a viem, že ten cyklus je taký všelijaký počas kojenia...Mala som už raz menzes a teraz mi mešká už 4tý deň, a to sa mi ešte nestalo "len tak". Chcem len nájsť niekoho, kto má podobný vekový rozdiel medzi deťmi aby mi napísal ako sa to všetko dá zvládnuť. Budem potrebovať asi nový kočík pre dve deti..napadá ma toľko myšlienok, že mi z toho začína hrabať.. Ak sa to potvrdí tak budem mať deti 2008,2010,2011...

vejula
19. jún 2012

@barbyes skus fakt ten piatok, ono den po dni sa nemusi nič zmeniť. Prip namohla by si odfotiť ten test včerajší ako to vypada?
A vy sa nechranite vôbec? a idete naplno? LEbo vieš že dojčenie nieje antikoncepcia. Moja mama otehotnela, ked som mala 3 - 4 mesiace, lebo sa spoliehali na to, že nema menštruaciu a dojčí. No a môj braško je odomna mladší o rok a mesiac...

barbyes
19. jún 2012

@vejula už som ho vyhodila, ale mám blbý foťák čiže by to necvaklo dobre...viem, že som si chcela na pamiatku odfotiť pri Veronke a teda to bola silnejšia čiarka a ništ 😒
nepoužívame žiadnu antikoncepciu, Vladko vždy len tesne predtým vytiahne....ja viem, že to nie je antikoncepcia 😉 len sa mu bojím povedať aby sme začali nejakú už používať lebo ho potom od nej neodhovorím a už to tretie mať nebudem určite...čiže ja sa vlastne spolieham na to, že sa pritrafí 😕 ale neskôr...aspoň trištvrte roka keby mala Veronika...
chcela by som to tretie až fakt neskôr, možno keby mala Niki tak 2-3 roky začať sa snažiť len to fakt neviem či by Vladko na to pristúpil 😒

vejula
19. jún 2012

@barbyes ved jasne, ja to chapem... Ja by som tiež chcela tretie až tak trocha neskôr, ja teda aj kvôli dojčeniu, aby sa tomu dieťatku ukotvilo, aby sa mi počas tehotenstva neodstavilo, čo hrozi keby bolo ešte maličke... No ale tak uvidime, ako budem zvladať dve, podla toho sa zariadime 🙂

keiko33
19. jún 2012

sejbry my sme mali Phil&teds, mozem len odporucit. Je to sedenie za sebou, myslim ze je to lepsie ako vedla seba, to je potom horsie s obratnostou. Ja som vyberala kocik tak aby sa nam vmestil do panelakoveho vytahu. Tento kocik ma vyhodu, ze sa da pouzit aj samostatne, preto som sa ho ani nezbavyla a planujem ho pouzit ako sportovy aj pri mladsej dcere, kedze je super lahky a zabera velmi malo miesta, ja som mala ten najlacnejsi model classic, zdalo sa mi zbytocne vyhadzovat peniaze za drahsi, svoj ucel splnil. Medzi detmi som mala rozdiel 16 mesiacov a syn bol lenivy na chodenie, neviem si predstavit ako by som to bez neho zvladla 😀

adulikka
19. jún 2012

@katecameron zo začiatku ,teraz sa jej nechce,ale tiež ako kedy podľa nálady...už má iné záujmy

vejula
23. jún 2012

@barbyes no čo ako dopadol včera testik????

barbyes
24. jún 2012

@vejula robila som si potom ešte dva a obidva boli negatívne čiže mi ten jeden musel zblbnúť 😕 😝 mohlo by sa nám pritrafiť, ale najskôr tak po novom roku 😅 malú by som už kojila cez 9 mesiacov a Vianoce a Silvester by som si konečne po troch rokoch mohla užiť a aj si vypiť 😉

myzma
26. júl 2012

@sejbry ahoj, ja mam rozdiel 16m medzi detmi, mam kocik baby jogger city select, nedam dopustit.... podla mna cenovo a hlavne funkcne najlepsia kombinacia kocika pre deti kratko po sebe... napisem ti viac mejlom 😉

a inak vsetky pozdravujem 🙂

obdobne temy su mi velkym povzbudenim, v mojom okoli tych mnohodetnych rodin vela nie je.... tak aspon tu si trochu pocitam, ako si zijete ako rodinky 😉

kinna
Odpoveď bola odstránená
katren
10. aug 2012

@kinna nam to vyslo na striedacku....dievca, chlapec a teraz zas dievca 😉

sophie753
26. aug 2012

@ivmila ak sa to potvrdí tak ti v prvom rade gratulujem k miminku🙂Neboj zvládneš to všetky čo máme takto deti to zvládame ved musíme naše deti sú od nás závislé tak to ani ináč nejde🙂ja budem mať teraz obe deti v školke a bábo doma teším sa,že si konečne drobčeka užijem kedže pri adelke a adamkovi to bolo zložité ked boli rok po roku.ale neboj sa všetko bude dobré aj ked v dnešnej dobe to majú väčšie rodiny ťažké zvládneme to 😉

zuzca80
1. sep 2012

@montinka ahoj, tak ako prebieha tehu? Ja budem mat tiez 3 deti rodene cisarskym rychlo po sebe (10/2009, 7/2011, a asi 2/2013). Ako prebieha u teba tehu? U nas je toto tretie absolutne neplanovane tak to este stale spracovavam. Zatial sa dr tvari ze uplna pohoda. Ale ja som uz neskutocne vycerpana kedze stvrty rok som bud tehotna alebo kojaca. Ty si uz na konci tehu. Ako to zvladas?

katren
1. sep 2012

@zuzca80 ahoj, pozeram, ze mame skoro rovnako stare deti.....
Dominika 12/2009, Misko 7/2011, len to tretie nam nevyslo....ja mam termin uz 1.11.2012 😅 😀

zuzca80
2. sep 2012

@katren haha, no vidim, ze aj vy ste si skratili rozdiel medzi druhym a tretim. ja sa toho dost bojim, kedze uz rozdiel medzi prvym a druhym mi dava zaberat, tak si zatial ani neviem moc predstavit, ako budem zvladat druhe / tretie. a tebe dominika este nejde do skolky? ja som moju dala uz od dvoch rokov do sukromnej a teraz pojde uz do statnej. ja dufam, ze uz sme si vsetky choroby vycerpali s nou minulu zimu a teraz to uz bude lepsie.

zuzca80
2. sep 2012

@katren a aspon surodenecky kocik vyuzijeme dva krat 🙂 investicia sa oplatila 🙂

katren
2. sep 2012

@zuzca80 ahoj, ja som ju do skolky nedala, keby bolo treba, u nas sa da dat aj pocas roka...mna uz tiez chyta riadny strach, bo sa mi to uz cim dalej tym vic blizi 😅 a teda surodeneckemu kociku sa velice tesim...mm nebol nadseny tym navrhom pri Miskovi, ale potom zbadal, ze to nebola az taka zla investicia 😉

montinka
2. sep 2012

@zuzca80 ahoj ale tak pohoda,len uz by som bola rada keby mi ju vybrali. uz tyzden trcim v nemocke a cakam.len doktori cakaju na koniec 38tt a ten bude zajtra,tak dufam ze v utorok alebo v stredu mi urobia cisarak. ale inak sa dalo.prebiehalo ako tie predtym,ja sa zatial stazovat nemozem. uvidime ked sa narodi mala ako to budem zvladat.

ivmila
autor
2. sep 2012

@barbyes ahoj, ako sa to potvrdilo? si tehu? ja to zvaldam dobre, som spokojna , je to krasne ked mas tie posledne dve deti ako dvojcata, kazdy si mysli, ze su...a uz pekne podrastli, da sa to zvaldnut, v pohode, len si treba najst system

barbyes
3. sep 2012

@ivmila nie, nepotvrdilo 😔 ani neviem či sa mám tešiť alebo byť smutná...ešte by bolo skoro na tretie, ale zasa na druhej strane užívať si znovu tehotenstvo a o chvíľu malého drobčeka by bolo úžasné 😵 ale bude to ako má byť...akurát riešime predaj bytu a kúpu domu mimo mesta tak by to asi ani nebolo dobré ak by som bola tehu teraz...predsa nemohla by som nič robiť, sťahovať a pod. myslím, veľmi sa namáhať 😝 ja viem, že to tretie bábätko mať budem a kedy sa uvidí 😉 zatiaľ mi vychádza úplne všetko, ak niečomu veríš, stane sa to 🙂 a tak isto viem, že stane aj toto...len neviem kedy 😅 že sa vydám a budem mať prvé som vedela, že bude do 25 😀 a že bude vzápätí druhé som vedela tiež 😀 ale to tretie...tam som tomu nechala voľný priebeh 😅

dobromila
3. sep 2012

ahojte, aj ja mám tri deti po sebe a som veľmi rada, že sa skončili prázdniny. Bol to veľký zaberák aj s pomocou rodiny z každej strany.
Prajem veľa trpezlivosti a pevné nervy s drobcami!

barbyes
3. sep 2012

@ivmila ty máš ako staré deti?

rodinka5
4. sep 2012

ahojte!
asi budem mimo, ale poradili mi, ze sa mam sem pridat. Hladam mamicky (od hocikial), ktore by si chceli pisat so mnou a su v rovnakej situacii, resp. aj podobnych nazorov. Nemam mnoho casu na net, preto mam zaujem o maily (alebo listy) a nie chat... Mame tri dei - dievcatka 7mes, 3 a 5 rokov. Sme z Kosic, v nedele chodievame do kostola. Nie som "moderna" mama (ale hadam ani nie uplne mimo), nemam prehlad o najnovsich trendoch, technike, ale citam knihy (tie z papiera), viem piect a vysivat. Vacsinou neviem, kde mi hlava stoji. 😉 Mam 29 rokov a moj mail je mojarodinka@centrum.sk. Ozvite sa, budem sa tesit.

myzma
18. jún 2013

oprášime tému? či prispievate v iných? viem, že je tu viac obdobných tém, ale predsa táto mi je najbližšia, keďže je veľmi špecifická: tri deticky, jedno za druhým, malý vekový rozdiel...

budem rada, keď sa pridáte

@rodinka5
@dobromila
@ivmila
@barbyes
@zuzca80
@sejbry
@keiko33

snehovavlocka
18. jún 2013

@myzma ahoj. ako sa mas? uz mas 3 deticky? my uz sme tu trojku trosku prekrocili,ale vekove rozdiely su stale do 2 rokov 😀 a niekedy ozaj nestiham 😅

myzma
19. jún 2013

@snehovavlocka ked sme si pisali naposledy si tusim cakala tretie... 🙂 dlho som sem nechodila... ale nejako sa potrebujem povzbudit maminmi, co maju viac deti, lebo v mojom okoli ich vela nie je...

ja som potratila zaciatkom roka... ale teraz opät cakame babätko... rodina to este nevie... je jednoduchsie a prijemnejsie to povedat inym, priatelom, znamym, ako rodine... nakolko necakam nejake pozitovne reakcie a povzbudenia typu, jej, to je super, tesime sa...

tak krasa, styri detusky, verim, ze casu mas pomenej... je super tu citat, ako si to vedia maminy zorganizovat, jedna to usmevne napisala ako ze je topmanazerka v rodine 🙂

avanti
19. jún 2013

@myzma - podla mna je najlepsia priprava na viac deticiek v rodine mat prve dve hned za sebou - to ta dokladne precepuje z jednej, druhej strany, nezaoberas sa zbytocnostami, snazis sa robit efektivne, popri tom uzivat drobcov aj ked obcas niekedy padas uvanou - to ale nevadi, to je normalne a stava sa to aj pri 1 dietati.
Takze to tretie az taka zmena nie je, iba zrychlis tempo - ked su po sebe 😀 . Prve 2 roky budu narocnejsie, skratka treba vypiplat to tretie z tych najmensich vyvinovych stadii - ale to urcite poznas podla prvych 2 deti - potom si uz budes moct viac uzivat a zvolnit tempo 😉 Pre deti je to uzasne byt takto vekovo blizko seba - sudiac podla starsich dvoch - pre rodicov zo zaciatku urcite narocnejsie, ale co by sme pre ne neurobili 🙂
Inak v skupinkach je tema - mnohodetne rodinky - mozes sa pridat.

katren
19. jún 2013

@myzma ahoj, my mame tiez tri 😉
teraz sedim a oddychujem s najstarsou, ta si kresli a "cita" knizky pokym dvaja dalsi spinkaju 😉
je to ako pise @avanti , len pri tretom zrychlis tempo 😀 ale da sa to vsetko zvladat 🙂

silvinka
19. jún 2013

ahojte ja mam tri tiez sice uz starsie ale tiez po sebe a navyse som stastne rozvedena takze na vsetko sama ... obcas padam na hubu ale nemenila by som 🙂)

sejbry
19. jún 2013

@myzma u mňa su len dve tak po sebe,tá tretia už je skôr ich opatrovateľka,ale zase máme čo robiť so školou a pomaly s pubertou 🙂 stredný je terminátor, mne sa s nimi nedá ísť daleko samej...minule sme boli všetci v meste,ja vídem z obchdu kočík krížom opustený na chodníku pred bankou a tatino naháňal po námestí krpca,takže ten to nedal 🙂 tiež niekedy neviem kam skôr utekať,chýba tam rodinný domček a záhrada!!! máme kamarátov tí majú do 3,5 roka tri deti a veľkú záhradu je to super,my na 4.posch. bez výťahu,tak si to vieš predstaviť,tata pracuje v zahraničí!!!! 🙂)) máme veselo

snehovavlocka
27. jún 2013

@myzma 😀 😀 😀 no veru,ta topmanazerka je dobra 😀 ale to si kazda musime prist na vlastny system, vsetky deti su ine,kazde maju ine potreby a aj maminy maju ine priority....a hlavne, ked sa narodi babatko,este si len zvyka na nejaky rezim (alebo skor ono robi rezim nam 😅 ) a casto sa to meni....nez si zvykneme na urcity system,hned spi o hodinku aj dve menej a je po systeme 😀 a to do toho neratam muzov,ktori tiez nezvyknu podriadovat cinnost "maminkovskemu systemu" 😀 😀 😀 😀 ale neboj, zvladnete to 😉 u nas je teraz najvacsia zmena to,ze mam zrazu akosi moc prania a zehlenia a ze sa vsade potkynam o hracky 😀 ale zas mame pokojne babatko 😝 to mnohi povedat nemozu. a kedy mas termin?