Trojmesačné bábätko cez deň nespí

sandrita33
26. júl 2014

Ahojte,môj 3-mesačný syn,bol doteraz ukážkové bábo,cez deň spinkal 3 razy po 3-4 hodiny,napapal sa a do hodiny už chcel spinkať,zaspával sám v prútenom koši,občas sa zobudil,ale len preto,že chcel dudlík a spal ďalej,v noci ešte lepšie,po okúpaní a napapaní som ho dala do postieľky a sám zaspal vždy ,budil sa len raz na papanie počas noci,dokonca mi už aj 6-krát celú noc prespal bez budenia a papania až do rána,najviac 12 hodín vkuse.Nikdy nebol plačlivý,stále sa smeje.No teraz mal presne 3 mesiace a odvtedy pravý opak,cez deň mi spí tak 2 hodinky,oči unavené ,už ho aj musím uspávať v koši a niekedy ani to nezaberie,vonku to isté, v kočíku mi zaspí ale za 5 minút je hore.A pred papaním spustí plač,lebo by spinkal a nechce sa mu ani už papať.Akurát v noci spinká dobre stále,ale keď ho dám do postieľky,musím ho hladkať po čele,aby zaspal a už neprespí celú noc,budí sa raz na papanie alebo ,že chce dudlík,čo predtým nikdy ho v noci nechcel.Máme ten istý režim,nič som nezmenila,pri zaspávani ma maznáčika,dudlík,proste to ,čo vždy.Inak mi neplače ,len je hore,oči krvavé,opuchnuté a on si vypráva a spať nie a nie a keď už zaspí po hodinovom uspávaní,za chvíľu je zobudený.Má niekto podobný problém?Je to normálne?Viem,že deti sa menia zo dňa na deň ,ale až takýto obrat zrazu?

jana_eyre
26. júl 2014

@sandrita33 podla opisu mi to pride ako chronicky unavene dieta.. cim viac su deti unavene, tym horsie sa im spi.. u oboch mojich deti to sedelo, ale u dcery to bolo horsie - preto, lebo ona ma hrozne slaby spanok a starsi syn ju stale budil a tak sa jej spalo hrozne.. tiez v malom veku spavala velmi malo.. napravila som to tak, ze ked bol doma manzel a mohol sa starsiemu venovat, nerobila som cely den nic ine, len som ju uspavala.. stale dookola, ked sa zobudila, napapala sa, trocha sme sa pobavili /bolo to ked mala okolo 2mesiacov a to vydrzala byt v pohode a usmiata taku hodinu/ a potom som usilovne uspavala.. cim viac spankov mala, tym lepsie sa jej zaspavalo a lepsie spala aj v noci.. teraz ma 9 mesiacov a sice nie je nejaky uzastny spac (syn v jej veku spal 3x denne, ona spi 2x po pol hodke) ale spi kludnejsie a nebyva uplakana vobec..

takze ja by som mu trocha rezim zmenila.. odsleduj si, aky dlhy cas vydrzi byt hore v pohode - kym sa usmieva a nema unavene oci.. potom ten jeho cas dodrzuj na minutu - t.j. ked vydrzi bytnapr. hodinu v pohode, hned po hodine ho uspavat.. ked sa zobudi, znova ho nechat hodinu hore a potom znova uspavat.. ono sa to potom ustali a tie intervaly bdenia sa mu budu vekom predlzovat.. u syna som to dodrzovala stale (vtedy sa to dalo, ked bol sam 🙂 ) a bol velmi dobry spac.. iba ak bola nejaka zmena a nestihla som ho ulozit podla jeho hodiniek, tak vtedy bol zly..

teraz moja dcera vydrzi byt hore 3,5 az 4 hodiny - podla toho v akej casti dna.. doobeda je to 3,5 a po obede 4.. syn ma dva a pol a teraz vydrzi byt v pohode 6hodin.. ak je dlhsie, nevie zaspat a vymysla..

bonaqa2013
26. júl 2014

Može to byť vývojom dieťaťa. už je vačší, nepotrebuje toľko spinkať. Ak v noci spí - to je supeéér. Mne sa deti budili každé 2 hod. A pri synovi som ráno išla do školy. Ale ak má problémy so spánkom cez deň, daj ho spať vonku, alebo by som skúsila kočíkovať. A možno ho už trápia zúbky. dieťa od susedov malo v troch mesiacoch problémy so zúbkami - aspoň mne to tak tvrdila susedka.
Ak nič tak potom treba spomenúť lekárovi na poradni.

saskia64
26. júl 2014

Moja dcerka to iste, uz vyse tyzdna ,najhorsie je ze zacina spat zle aj v noci, no dneska som zistila pricinu, pozrela som do ustociek a necakala som tak skoro , ale zubok uz k nam zavital 😀

jana_eyre
26. júl 2014

aha, to som si ja zle precitala - myslela som ze aj v noci zacal spavat zle.. tak si tiez myslim, ze to moze byt tym, ze uz je vacsi a tak ma potrebu mensiu spat..

v nemocnici som dostala brozurku od mamaaja a tam je informativna tabulka podla veku, kolko by malo babo spat za 24 hodin.. takto to tam je napisane - od 3 do 6teho mesiaca - denny spanok 3h - spanok za 24h 15 hodin..

tak si skus spocitat, ci spi veku primerane dlho..

matulinuska
26. júl 2014

Ako pisu ine mamicky,odsledovat po akom case od zobudenia zacina byt drobcek opat unaveny. Pokial sa presvihne cas kedy ma ist spat,dietatko zacne byt placlive,nedokaze zaspat a ked zaspi tak nespi dlho.

Z vlastnej skusenosti napisem asi tolko,ze s dcerou som sice problem so spankom nemala,ze by nechcela spavat,akurat chcela spavat len vonku v kociku. Ked mala 3 mesiace som si povedala dost,odvtedy spava poobede so mnou v postely. Okolo 3 mesiacov to boli 3 spanky denne po 2 hodinky, okolo 7 mesiacov uz len 2 spanky po 2 hodinky a po 11 mesiacoch uz len 1 spanok po 2 hodinky. A ja spavam s nou. Perfektne si oddychnem a viem ze budem mat spokojne vyspate dietatko. Dcera ma 18 mesiacov,dodnes spolu spavame poobede...
Taky drobcek trojmesacny potrebuje este vela spinkat takze by som to mozno skusila asi tak,ze ked vam da dietatko najavo,ze je unavene tak si s nim lahnut,pomojkat,pohladkat popripade ak kojite ponuknut prso. Nech vas citi pri sebe.

Mne to radilo viac ludi,dodnes lutujem ze som to zacala praktizovat az od tych 3-4 mesiacov.
Drzim palceky 🙂

cawes
27. júl 2014

Moze to byt aj preto lebo ma rastovy naraz moj maly to vzdy robil trvalo to cca tyzden az 10dni a to preto lebo vtedy podrastie ako leby voac ako obvykle a tym padom je vsetko natiahnute a to boli
Inak to mozu byt aj koliky tak ako mne dr tvrdil ze su len do 3.mesiaca tak dovtedy nic a az potom to zacalo. Skuscipkyviburcol je to homeopatikum na ktore by malo upokojit dieta ci uz pri bolesti zubkov alebo ked je nekludne

diana_81
27. júl 2014

@sandrita33 neviem ci vies po anglicky, ale mna napadlo, ci uz nemozete mat v predstihu toto: http://www.weebeedreaming.com/my-blog/4-month-s...

V principe sa zmeni charakter spanku babatka a potrebujete si nastavit novy rezim. Aj ja si u starsej pamatam, ze sa jej velmi zhorsil spanok v tom veku. Ved daj si text to nejakeho prekladca a isto to da zmysel. Drzim palce.

stormie
27. júl 2014

Ak ta to potesi tak moja cca od 3-4 mesiacov spavala 2x20 minut denne a aj to mi dalo obcas dost namahy aby zaspala, nejavila ziadne znamky unavy, neplakala. Kto to nevidel neveril, bola ako hodinky. Denny spanok sa upravil na 2xhodina az cca v 7 mesiacoch a vydrzalo to necele 3 mesiace, odvtedy iba poobedny spanok 1,5 hodiny, obcas dlhsie. Nikto nechapal ako moze takto nespavat a pritom byt tak spokojne dieta.

mataba155
27. júl 2014

Ahoj mala som nieco podobne s dcerou, tiez som bola z toho uplne mimo, aj som si myslela, ze jej idu asi uz zuby, ale prvy vysiel az v 8 mesiaci. Potom som si vsimla, ze nechce spat doma cez den, iba v noci. Tak som s nou chodila 3 krat za den von, aby si pospala v kocari, tam zaspala najrychlejsie. Ale bola to pre mna strasne narocne, nakolko byvam mimo od rodiny, mm v zahranici. Ked ti poviem, ze som bola taka zufala, len sa mi nesmej. Ako prve som zavolala farara nech nam pride vysvetit byt! To mi niekto poradil. Hned na druhy den som volala pani co sa venuje geopatogennym zonam, skratka baba prutikarka. Skratka vsade v byte spotrebice, panelak mame postaveny na vode, a to su take vpyvy co skratka, niekomu nedaju spavat, vyrobila som si z papiera take pyramidky, podla presnych rozmerov co mi dala. A cuduj sa svete, mala odvtedy spavala aj v postielke.
Pocula som uz aj o nejakych kristaloch, co sa vesaju. Ale skratka musela by si nato verit, nie vsetci su zastancami takych pokusov. Tiez je dobre odhadnut cas na spanok, ak som to niekdy presvihla, tak mi mala zle zaspavala, bola mrzuta a zla. Teraz ma skoro 7 rokov, a ked sme poobede doma tak zaspi, alebo zaspi v aute cestou niekam. Skratka je z nej spachtos jak vysity. A nikto mi nechce verit, ze spava este aj poobede, pri takom veku. Drzim palce, urcite sa to upravi. Bud rada, ze spi v noci. Moja mladsia sestra vraj nespala prve 3 roky skoro vobec ani v noci ani cez den. Par krat po 20 minut. Doteraz to moja mamina stale spomina. Ale vtedy sa tak nevenovala tomu taka pozornost a nikto nepatral po pricine. Dnes sme na tom lepsie, treba len prist nato preco, nema skryty reflux? Alebo nieco podobne? Urcite nato prides, a bude z teba zase spokojna a usmievava maminka. pa

sandrita33
autor
28. júl 2014

@bonaqa2013 kočík nepomáha a keď už tam zaspí ,je to len na pár minút,on je zvedavý,keď sme vonku v kočíku to by len všetko sledoval :D

marmir
28. júl 2014

Ja mám tiež problém , aby môj 2-mesačný syn zaspal, vnútry nechce spať, iba večer a v kočíku ho musím voziť po tej najhrbolatejšej ceste a aj to sa po pol hodine- hodine zobudí, dokopy mi spáva cez deň tak max. 3 hodinky keď sa podarí, pritom sa snažím dodržiavať rovnaké hodiny na spánok, sledovať aby nebol unavený, dávam mu doobeda aj Viburcol čípok a nezaberá nič. Večer ho musím aj hodinu uspávať, ale spí tak do 4, 5 a potom ešte do 7 rána keď sa napapá. Chyba je aj v tom že manžel je kamionista a som sama naňho a ešte mám aj skoro 3- ročného chlapca a zosúladiť im spánok a ostatné aktivity je dosť problém, lebo starší spáva od 9 večer do 10 do rána a ešte aj poobede od 14 do 16.30 zhruba a zrovna keď on vstane, tak mladší by spal a zobudí mi ho veľakrát, takže sa točím stále dookola a stále mi všetci vravia, že keď bude mať mladší 3 mesiace upraví sa to a bude dobre spávať, ale ako to tu čítam tak čakám zhoršenie. Pritom nemá ani koliky, ani zúbky nejdú, snažím sa byť pokojná, ale veľakrát už melem z posledného. Každý deň si hovorím, že musím vydržať, už to bude len lepšie. Trochu mi pomáha klokanka, dám ho tam a môžem sa povenovať aj staršiemu, ale tam mi nespí, len je chvíľu ticho, keď nechce byť v kočíku. Držím Vám palce aj ostatným, aby sme to vydržali 🙂 🙂 Ešte plánujem vyskúšať homeopatiká Camilia a Sedalia, to sa užíva pri nepokoji dieťaťa ako aj Viburcol, ale mám pocit, že ani ten nám už nezaberá ☹

hdiana
29. júl 2014

Ja som to vyriešila s BETO hojdačkou alebo som ho uspávala v šatkách. BETO hojdačka je dobrá vec, je to ako kolíska, vypadnúť nevedel a spal v hojdačke dosť, 3-4 krát denne minimum hodinu. Objednala som to zo stránky www.babatkavhojdacke.sk, oplatilo sa to, ešte stále používame na hojdanie. Satku už nepoužívame, lebo je už ťažký, má už 12kg.

sarinka2012
29. júl 2014

@sandrita33 Skusim trošku extremny a možno menej pravdepodobny nazor vzhladom na vek tvojho dietatka ale možu to byt zubky,kamaratka mala presne toto iste čo opisujes ,lekarka jej nevedela poradit a ako 4 mesačnej jej dcerke vyšiel prvy zubok...potom sa rast spomalil,ale spanok ostal až teraz do cca 1,5 roku rovnako nekvalitny 😒 dufam že to nie je vas pripad,ale skus sledovat dasienka,ci neopuchaju,alebo dokonca neuvidis biely fliačik