icon

Trojmesačný syn sa ťahá si sadnúť

2. sep 2020

Syn ma 3 mesiace a vždy keď ho mam položeného takto ako na fotke začne sa mi dvíhať ako by si chcel sadnúť ťahá sa dopredu hlavou aj trupom. Priznam sa, občas mu pomôžem a chytim ručky a taha sa az si sadne samozrejme ho držim a on pekne drži hlavičku po par sekundach ked už nevladze začne nou krútiť tak ho sqmozrejme opriem. Otázka je,mám ho v tom podporovať a pokračovať v tom alebo je to ešte velmi skoro? Začal sa mi už aj pretačať iba ručka mu tam zacadzia ale keď ho poposuniem tak je na brušku.

Trojmesačný syn sa ťahá si sadnúť
Strana
z2
pribinak
2. sep 2020

@majamat 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

majamat
2. sep 2020

@pribinak a podla teba je hypotonicke a hypertonicke dieta asi kazde, lebo evidentne toto robi vacsina deti. a teda toto by sa prejavovalo aj inak. ak to robi dieta, ktore bolo uplne OK a potom vyrastie a je opat OK. tak potom to bola fyiologicka zalezitost a nie porucha.

a ako vidim, ani slova nevies pouzivat, ked radsej pouzivas emotikony

pribinak
2. sep 2020

@majamat toto je naozaj môj posledný príspevok smerom k tebe

Emotikony používam z jednoduchého dôvodu. Ja žasnem! A to ako veľmi nedokážem vyjadrit slovami, preto 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Nedokážem totiž pochopiť ako niekto kto je očividne uuuuúplne mimo sa dokáže tak hádať a splietať toľko blbosti

Ale ako povedal jeden veľký mysliteľ, je dosť mozne, že tak ako vesmír aj ľudská blbosť je nekonečna 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

1katus1
2. sep 2020

Mne to tiež robil malý v cca 3 mesiacoch ja som si ho vždy zobrala na ruky a pritulila potom bol spokojný možno aj tvoj drobec si to tým vyžaduje

andreatytler
2. sep 2020

Su tu dva tabory.
Jeden vravi ze ak sa dieta samo dviha do sedu je to OK.
Druhy ze je to velmi zle.
Dajme tomu ze autorka temy by sa rozhodla nasledovat rady z druheho tabora. Mohol by autorke niekto z toho druheho tabora napisat co ma robit ked sa jej dietatko zacne tahat do sedu? Ma ho pritlacit naspat do polosedu, alebo nikdy nedavat do polosedu alebo hned ako sa zacne tahat musi zmenit polohu ze ho napriklad zoberie na ruky ako to robila @1katus1? Lebo ked ma dietatko teraz 3 mesiace, moze to trvat dalsie 3 mesiace kym sa nauci spravne sediet.

andreatytler
3. sep 2020

@stanislavicenka Preco ma urazas? Len preto ze mas iny nazor ako ja? To sa da povedat aj bez urazky. Autorka sa opytala... ja som vyjadrila svoj nazor a skusenost. Povedala som to slusne, nikoho nenapadla, neurazila. Urob nabuduce to iste.

stanislavicenka
3. sep 2020

@andreatytler mrzi ma to. Nedalo mi to. Lebo radis nieco, co je uplne nieco opacne, co radia lekari

andreatytler
3. sep 2020

@stanislavicenka Dakujem za ospravedlnenie. Velmi si to cenim.
Nas syn bol hypotonicky a mal referenciu na pravu stranu Malo pouzival lavu nozku, rucku a este aj lave ocne viecko mal lenive. Ked mal dva mesiace isli sme k terapeutke ktora sa venuje osteopatii. Podobne fyzioterapii ale berie sa do uvahy cele telo, nielen pohybova sustava. My zijeme v Kanade. Na Slovensku sa osteopatia vobec nepuzivane a vela ludi ani nevie ze take nieco je. Po 2 mesiacoch jednoducheho cvicenia bol syn uplne v priadku. Ked mal 5 mesiacov nemohli sme ist na kontrolu koli kovidu a poslala som osteopatke videa ako sa hybe. Jedno z nich kde sa sam vytahol do sedu z polosedu a okomentovala som to: "Tu sa snazi sediet". Ona odpvedala: "On sa nesnazi, on uz sedi". Ani slovo o nespravnom vzpriamovacom vzorci alebo o tom ze to nemame dovolit. Mozno preto lebo medicina je rozdielna v inych krajinach. Slovensky doktori maju uzasne poznatky a je tam velmi dobra starostlivost o babatka ale nie je to jedinna spravna cesta. Mozno moja terpeutka povazuje teoriu o spravnom vzpriamovacom vzorci za zastaralu alebo o tom este nikdy nepocula. Ja neviem...
Poradila som autorke ako som poradila na zaklade tejto skusenosti a na zaklade toho ze usudzujem ze ma nadane dietatko, kedze vacsina deti sa zacne pretacat na brusko v 5-6 mesiaci. Suhlasim ze 3 mesiace su velmi skoro na vsetky tieto pohyby ale ak to dietatko robi same je to len dobre.

lussinka7492
3. sep 2020

Urcite ho nepodporuj nieje to sed je to len uchopovaci reflex ktore ma kazde zdrave dieta od narodenia ktory skusa v kazdej poradni doktor a malemu sa to len zapacilo...

Strana
z2