Trojročný syn sa budí v noci a chce mliečko

david00
6. okt 2016

Ahojte,
syn ma 3 roky a 5 mesiacov. Vsetci nam tvrdia, ze dieta v tomto veku uz ma prespat celu noc. Nas syncek zaspava okolo 21:00 a vypije mliecko (150ml z prasku zmiesane s vodou), potom medzi 00-01 v noci sa zacina budit, mrncat a ked nedostane mliecko aj sa prebudi, sadne si a place, ze chce mliecko, hlada ho po posteli. Ak mliecko dostane ani sa neprebudi, pije ho a spokojne spi. A takto pije mliecko pri zaspavani a v noci este 3-4krat. Spolu za noc vypije 500-650 ml tekutiny. Plienku uz nemava, ale na noc mu ju preto musime dat a kedze toho mliecka vypije dost, v noci mu ju musime menit. Teraz davame mliecko pri zaspavani, v noci zriedenu dzusik, alebo caj, ze ci sa nieco zmeni, ale nezmenilo sa nic. Aj tak sa budi a ked nedostane pit uplne sa zobudi a je zle. Ak dostane tak pije a spinka dalej. Co robit, v com moze byt pricina a ako ho od toho odnaucit? Dik.

moni244
6. okt 2016

Nedat, par noci sa nevyspite, tajeto velke dieta nema co pit v noci a nedajboze dzus alebo caj, ktory je asi sladeny, vsak? A jedava poriadne pocas dna?

kaktusik
6. okt 2016

@david00 suhlasim s
@moni244 treba dietatu vysvetlit, ze v noci sa nepapa. Bude to trocha narocne, no syn si na to zvykne. Za prve, ma dost rokov na nocne jedenie a za druhe aj na plienku v noci.

katka253111
6. okt 2016

Nedat...to sa malo uz davno nedat... :( a preco pije umele a nie uz normalne? Moj od roka pije plnotucne z krabice

david00
autor
6. okt 2016

Dzusik riedime s vodou 1:1, moc sladky teda nie je, caj je tiez bez cukru. V noci sme mu vzdy davali mliecko (z modrej krabice), cez den pije aj obycajne, vacsinou kozie. Podarilo sa nam pred pol rokom znizit davku asi na polovicu, zacali sme davat mensie flasticky. Ked nedostane zacne plakat, potom aj sestricku zobudi a placu obidvaja.

tajka1986
6. okt 2016

@david00 nevidim dovod preco by malo tak velke dieta pit v noci cokolvek. Pokial je zdrave,nema horucku atd. Tiez sa chces predpokladam aj vyspat. A o tej plienke to uz ani nehovorim. V noci povedat nemame,rano ohrejeme,uvarime ale teraz treba spat. Par noci bude veselo ale nakoniec to pochopi. Moja to pochopila za 2 dni ze nemienim lietat a prihrievat mlieko "donekonecna"v noci. Poplace si,vydrzis nieco a bude dobre.

siska53
6. okt 2016

@david00 To treba zrusit. To je vela! Treba mu to nejak vysvetlit,ty skor vies,co by prijal, ci skor to,ze je uz velky a velki uz v noci nepiju. Alebo skor nejak tak,ze mliecko je unavene v noci,chce spinkat,ale rano bude pre neho pripravene.
A dat mu maximalne vodu. Trochu vody. V noci maju oblicky oddychovat. Radsej to par noci vydrzte.

egiginka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
karolinka2010
7. okt 2016

@david00 toto trénoval s nami aj nas syn. Ale treba ozaj len pevne nervy,a za par dni pochopí. V noci mu okrem vodicky nic nedaj,dzusy aj ked riedene poskodzuju sklovinu zubov. Tym ze mu ustupis a das stale pitie,sa ani tych plienok nezbavite,lebo ma stale plny mechur. Nedaj mu okrem tej vody nic. Poplace si mozno 4-5dni,ale pochopi. Na nocne pitie a na plienky je uz fakt velky,a v prvom rade to musis pochopit ty. Drzim palce

sardinka336
7. okt 2016

ani to cele nečitam kazdy druhy den problém ako cez kopirak ten isty...ako zvladnut vzdor, ako v noci spat...dnes je to to druhe. Proste NEDAŤ!!!!
Milí rodičia, deti plaču a zvlášť vtedy ak berieme niečo čo maju radi....to je zistenie čo? Len vy chcete mat klud tak date tým deťom bárs čo len aby bolo ticho. Klud chcem mat aj ja,tak to poznám len v ružovom. Proste par noci treba vydržať, ist do inej izby, ist k babke.....nočným pitim mlieka si zarábate na zubne kazdy, zaludok furt travi a spanok nie je taky kvalitny.
A ani džusy s vodou....čista voda, tak ale to darmo ked je dieta naučene bez revu to nepojde. Ako ja nie som proti džusom, ale niektore deti to maju vo flaškách denne a stale. To uz je moc.

karkana
7. okt 2016

no moja má tiež 3 roky,ale ešte jej dávam mliečko,znižujem jej ,nie po veľa, teraz už len raz za noc 30ml,,,ale stane sa, že ani nepýta,,vtedy sa aj vyciká,aj Tvôj nech vždy ked mu robíš nech ide,,,,

endzi81
7. okt 2016

Moja ja 1,5 roka a tiez chce v noci mlieko. Tento tyzden som si povedala ze staci a tak sme uz 4noci poriadne nespali. Vystraja, place, skace..ale snad uz len par dni a pochopi. Nocne pitie nie je dobre na zuby, oblicky, zaludok a nervy 🙂 a hlavne aj ja uz chcem svoj 8 hodinovy beauty sleep. Takze len vydrzat!!

janinah
7. okt 2016

@endzi81 1,5r. jemálo na celonočné spanie bez tekutin,no,ale ako myslíš...
autorka,prečo práškové mlieko s vodou? čo večeria a o ktorej? podľa mojich skúseností sa budia hladné deti,sýte spia

sardinka336
7. okt 2016

@endzi81 dala by som jej napit vody..ale vieš čo máš recht...ja som sprosta, ešte v noci davam jednu flašu lebo ako som pisala chcem mat klud a stale dufam, ze sa oduči...aj sa mi zdá ze postupne uz je toho pitia menej, len raz pyta.
@janinah neni to pravidlo tak ako všetko čo sa týka vychovy a starostlivosti, moje baby poste do tých dvoch rokov v noci sa budili...a to som jej mohla do žaludka hodit aj kamen aby bola syta. Vstavat v noci nechcem, som leniva a rada spim...asi Rohypnol jej dam do mlieka... 😀

sense
7. okt 2016

My sme mlieko zrusili v 2 rokoch ked sa raz stalo ze sa minulo...kupodivu sa nejaky extra cirkus nekonal ponukla som jej vodu z pohara trosku sa napila a bolo ...ked mala obcas noci ze sa zobudila tak som len povedala v noci sa spinka, mliecko sa nepije az rano ale ak ma smad donesiem jej vodu a je to doteraz tak niekedy sa hobudi inokedy nie..takze suhlasim s mamickami nado mnou v 3.5 roku ziadne mliecko netreba a uzvobec nie niekolkokrat v noci a dzusik vobec nie...kedysi som strazila chlapca kt vypil v tom veku 4 flase kakaa a mamicka nechapala ako moze byt maaly v tom veku obezny ked cez den takmer nic nezje...ani nezjedol ale bodaj by zjedol ked v noci vypil liter kakaa

alenazv
7. okt 2016

@david00 Mali sme rovnaky problem,dcera bola strasna zavislacka☺za noc vypila LITER!mlieka.To bola katastrofa.dokazala revat aj 3hod vkuse,kym nedostala mlieko.mala dva roky,ked sme to zacali radikalne riesit. Vysvetlovali sme jej,ze v noci sa uz spinka,nepapa.strasne plakavala,ale uz sme jej proste nedali. Po takom tyzdni to uz akceptovala a prestala pytat.Ja viem,ake to je tazke,hlavne ked pobudi cely panelak☺ ale musite sa zatat a nedat.taky velky chlapec to uz velmi dobre chape😉

elanor
7. okt 2016

toto uz nieje o hlade, ale o zvyku. Je nauceny, ze chvilu spim, potom sa musim zobudit, lebo pije mlieko. A ked nedostanem co chcem okamzite, tak robim divoky bengal na cely barak.
Jednoducho nedat. Nedat a este raz nedat. Ano bude mat nervy a bude revat, jak keby neviem co, ale opakovat jak papagaj, ze mliecko v noci papaju len malicke babatka a on uz je velky chlapec, taky veliky uz mliecko nepapaju. PEvne nervy, zatnut sa, nepovolit a papagajovat.
Zo 2 noci budu tazke, mozno 3, ale potom bude dobre. Sam zisti, ze nema v noci sa dovod zobudit a bude spat.
Moje sa sice jedneho dna "oducili" same, takze v tomo smere som to mala mozno lahsie, ale potom boli chore, vysoke teploty, vode cez den bohvieco nedali, jedlo tiez nechutilo, takze sa v noci zobudili, ze hladne a pytali mlieko, bolo mi ich luto, ved komu by nebolo, a samozrejme na dalsiu noc boli hore a pytali, no stale som si hovorila, ved su hore, ok. PO tyzdni choroba fuc, a oni sa buduli zase, tak som pochopila, ze to nie je o hlade, lebo cez den zjedli vsetko a riadne, ale o zvyku. Takze som razne povedala nie, samozrejme nasledoval zborovy hucak. Chvilu porucali, ale potom stichli, lebo pochopili, ze ziadne mlieko v noci nebude. Na dalsi den vecer, som im to samozrejme pripomenula, ze v noci papaju len malicke babatka, ze oni su uz velke holky a odvtedy opat spali jak polienka az do rana 🙂

janickacrazy
7. okt 2016

@david00 Akože prepáč, ale nechápem, že sa ti chce k takému veľkému v noci ešte vstávať a to 3-4krát! Ved tak som vstávala k novorodencovi! 3,5ročné dieťa nepotrebuje v noci piť. Jednoducho mu nedáš. Ano, bude plakať, revať, vystrájať, ale budeš to musieť vydržať. Už dávno si to mala zrušiť. Nedávať ani vodu ani čaj ani džús. Nič. Ja sa snažím naučiť svojho 11mes. syna, aby sa už v noci nebudil na mlieko a celkom sa mi darí, budí sa už len raz nad ránom okolo 4 a to spať ide o 19:00. Nebud otrokom svojho dieťaťa. Aj ty sa potrebuješ vyspať, nie? Do práce asi nechodíš či áno? Lebo po takej noci neviem ako by si fungovala.

bosoriak
7. okt 2016

@david00
co robit: nedat
co je pricina: zvyk
ako ho odnaucit: nedat

Bez placu to nepojde, ale 3.5 rocny moze dostat v noci max. vodu z pohara. Zubne kazy, zle travenie a zly spanok, to je to, co vas caka ak s tym neseknete.

evittam
7. okt 2016

@david00 To či ti tu už radili - nedať. To si mala spraviť už dávno. A, že 3,5 ročné dieťa má prespať celú noc? Ja viem, že každé dieťa je iné - ale moje obe dojčené (syn prikrmovaný len večer fľašou buď UM alebo MM od 4.mesiaca a dcérka od narodenia) spali celú noc od 5.mesiaca..... 😅
Chápem 1-2 ročné deti ale takéto veľké. Ja neviem ale ja keď čítam takéto scenáre tak si fakt čím ďalej tým viac myslím, že my máme asi "zázračné deti"..... 😕

maciatkolulu
7. okt 2016

@david00 tak nas si este obcas cicne, ma tri roky, ale len ked zaspava a v noci si pyta akurat tak vodu z flasky a vypije jej dost, ale to je take normalne prebratie, natiahnute ruky a posim pit, dostane a spi, takze neprespi celu noc, ale aj sa v noci zobudim, ze som smadna a na wc, takze v tomto problrm nevidim, len sa mi zda, ze pije vela davok za noc, to totiz nie je od smadu, ale nejaka potreba, ci pritomnost rodica, ci hlad.... Zvazte vy sami, ak to zvladate, tak kaslite na to a davajte mu, ked vam to prekaza, tak uz zvolte radikalne kroky, ale nemusite sa bat, ze by nasaval mlieko do dospelosti, vsetko raz prejde, dudle, kojenie, plienky, nocne budenia az to chybat bude a to, ci je to ok, alebo nie, by som neriesila, pokial to vam znacne nerusa zivot, tak by som mala kazdeho na haku, ale zase taka krasna studena, uprsana jesenna noc cela prespata nie je zla 😀

siska53
7. okt 2016

@janinah Preco? Moj sa nebudil od 3.m. A mladsia sa prestala budit po roku.

timea7
7. okt 2016

@sardinka336 ja si myslím, že toto je téma založená za účelom provokovania, alebo rozprúdenia diskusie. Akosi si neviem predstaviť maminu, ktorá sa prihlási na MK a založí takúto tému....Akú inú odpoveď asi môže očakávať, ako fľašu zrušiť? 😝 😝 😝 😝 😝

maciatkolulu
7. okt 2016

ja teda neviem, ale ja sa v noci zobudim na to, ze som smadna a kludne sa napijem a 1,5rocne dieta tiez moze byt smadne, moj vypije v noci priblizne 360ml hore dole a ma tri, je zdravy, aj oblicky, aj zuby, lenze stale sa nevie v tej noci sam obsluzit, tak ho obsluzim a moj beauty sleep dozeniem cez obed, alebo budem mat este dost casu dospavat a to uz mam svoje roky 😀 a nejako to na mne nevidiet, mne by to teda nestalo za to, aby 1,5rocne dieta chapalo a jacalo niekolko noci, kym rezignuje.... @endz81 ale je to kazdeho vec, kazdy nech si robi ako uzna, pre niekoho je chore, aby dieta malo dudel po roku, niekto ho v klude necha dietatu dokym ho nevipluje(inak zarucujem, ze do dospelosti ziadne dieta nedudle 😀 a podobne, nikto nemoze nikoho za nieco taketo odsudzovat, ak to autorke vadi, tak nech to zrusi a ako na to, to musi vskusat sama, ale mne rozhodne uz po rokoch materstva nie je nic, lebo viem, ze kazdy m iny styl vychovy,zivota atd. Za mna nie je nic dobre, co sa robi nasilim a placom, najstarsia mala dudel do 6rokov, na spanie a ked bola chora, tak ho mohla mat aj cez den, boli sme dohodnute, ze ho odlozi, ked jej vypadne prvy zub a tak aj bolo, slavnostne sa s nim rozlucila a ABSOLUTNE bez placu. Stredna nemala dudel vobec a ajhla, teraz sa sipu eurase za strojcek a starsia ma zubky ako samotna zubkova vila. Takze sme necirkusovali a nerevali v noci, nevyhadzovali dudle atd a dieta ma 18 a je bez dudla

lorela
7. okt 2016

@david00 Nemôžu byť príčinou a slané jedlá počas dňa? Prípadne skrytá soľ v údeninách, tavených syroch a pod.?
Odúčať, áno, 3 ročné by malo prespať celú noc, alebo aspoň 6 hodín vkuse.

katarinamarkova
7. okt 2016

@david00 žeby bola príčina jednoducho prosto v tom, že mu to mlieko dáte?
sorry ale 3ročné dieťa nadájať takto v noci mliekom ako malé týždňové bábo....3-4krát za noc?
jasné že potrebuje potom na noc plienku......ako to týždňové bábo.

to fakt neviete 3ročnému dieťaťu povedať nie? 3ročné dieťa, vie, chápe, rozumie!
alebo máte len nejakú skrytú nutkavú potrebu starať sa 24/7 o malé miminko? v tom prípade by bolo asi lepšou alternatívou spraviť malému súrodenca.

david00
autor
7. okt 2016

Nejako mi zmizla moja odpoved, pisem to este raz.
Dakujem za odpovede. My sme to doteraz neriesili, lebo nam to nikomu nevadilo. Mliecko, teraz dzusik ci cajik, si urobime vecer do zasoby a ak v noci chce, nemusime nikam vstavat, dostane flasticku, pije, je spokojny a pekne spinka. Len sa mi zdalo divne, ze neprespi celu noc, preto to chceme riesit.
Jedava cez den dobre, aj vecer sa pekne napapa, slane/udene nejedava. V tom pricina nie je.
No tak sa v nedelu ci pondelok porozpravame a skusime nedat. Vo stvrtok ideme na tri noci prec bez deti tak snad nebude mat dvojity stress z toho, Ale raz sme uz tak boli na dve noci bez deti a babka mala radost a na nich nebolo vidno, ze by im nieco chybalo. Tak snad do stvrtku sa podari.

timea7
8. okt 2016

@david00 som prekvapená, že ste považovali za normálne, že dieťa,ktoré má tri a pol roka, v noci pije mlieko z fľaše, že vôbec má fľašu. Dieťa v jeho veku už fľašu dávno nepotrebuje, pije z hrnčeka a pohára, v noci si jeho tráviaca sústava potrebuje oddýchnuť. Kvalitný spánok je pre neho dôležitý, ak sa budí na jedenie, spánok nie je taký kvalitný, ako keby prespal celú noc. Okrem toho jeho zuby v podstate nie sú nikdy vyčistené, neustále počas 24 hodín niečo konzumuje, o sladkých džúsoch a sladených čajoch ani nehovorím. To nie je o tom, že vám to nevadilo, pre dieťa je to zlozvyk, zaň by mali rozmýšľať rodičia. Teraz by som s odobratím fľaše nezačínala, keď sa chystáte ísť preč. Môže to trvať viac nocí, kým pochopí, že fľaša už nikdy nebude. Nenechávaj to na babku, začni až keď sa vrátite. A začni ráno, nedostane už fľašu, ale pohár a pripravuj ho na to, že fľaša v noci nebude a vy sa pripravte na to, že bude asi cirkus. Držím palce, nech netrvá dlho.

evittam
8. okt 2016

@janinah Tiež sa divím tvojmu komentáru - prečo by nemohlo dieťa prespať celú noc bez tekutín? 😕 Ako som napísala - obe moje deti spali celú noc od 5.mesiaca. 😉 A sú zdravé a šťastné. A my tiež.

timea7
8. okt 2016

@evittam moje spalo celú noc od štvrtého týždňa - plne kojené, ale ak bolo smädné, napiť som mu vždy dala - vodu. Tiež som v noci občas smädná. Samozrejme nespal od 19,00 do 8,00, väčšinou od 21,30 do 5,30, ale ja by som už ročnému dieťaťu mlieko v noci obmedzovala a postupne zrušila.

sisita999
9. okt 2016

Zalezi asi ci ho vecera zasyti. Ja som si nechala pohar vody na stoliku a to som jej ponukla. To jej samozrejme nechutilo. Avsak ak ma dieta smad, hladala by som pricinu ako napr. Ruka noha Choroba, pretoze pro nej moze byt dieta dehydrovane a stale smadne.