Trojtýždňový syn vôbec nespí

lily_279
27. jún 2022

Mám 3 týždňového syna, ktorý nespí cez deň skoro vôbec. Väčšinou len plače a upokojí sa len na prsníku,mám pocit, že je na ňom celý deň. Je to vyčerpávajúce, nemám sa poriadne kedy ani najesť ani nič. Večer má problém tiež zaspať, máme vytvorený večerný rituál, ale trvá niekedy aj 2 hodiny kým zaspí aj to zaspí len pri kojení. Prosím poraďte čo robiť, už som fakt zúfalá, a pre malého to tiež nie je určite dobre keď skoro vôbec nespí.
A má koliku, myslíte že to môže byť problém?
Álp ho mám uspať bez kojenia?

ada309
27. jún 2022

@lily_279 verím ti, ze je to veľmi náročné obdobie, ale ver, ze je to len obdobie a ono prejde.. Este je veľmi maličký a musí si vytvoriť svoj režim. Možno práve to, ze je nonstop na prsníku je problém a boli ho z toho bruško. Alebo práve naopak, máš dosť mliečka?
Každopádne, skus vydržať, tiež prišiel do úplne nového neznámeho sveta a je zmeteny, musí sa trosku aklimatizovat.
Moja keď sa narodila, vkuse spala, aj na dojčenie som ju musela budit. Po asi 3 tyz nastal zlom a prísaham, ze každú pol hodinu bola hore, vo dne aj v noci 🙄😬😬.. Po dvoch mesiacoch sa to ustalilo, vybudovala režim a bolo lepšie. U nás bol problém, ze mliečka nebolo dost.
Držím palce, hlavne kľud, bude lepšie určite 😉

beata_k
27. jún 2022

@lily_279 Prave v 2-3 tyzdni zacina kolika. Najlepsie co mozes urobit je, ze sa upokojis ( babatka mimoriadne citia stres) a nechas ho aby sa dojcil. To neznamena, ze on vkuse saje. Babatka sa dojcenim aj upokojuju.
No ano, je to vycerpavajuce. Ale je to o zvyku, aj jeho a aj o tvojom. Drz sa.

beata_k
27. jún 2022

@lily_279 A este som zabudlsa. Zrejme mas kontakne dieta. Za mna odporucam nosic.

doda26
27. jún 2022

@lily_279 aj moja Hanka taka bola..zacalo to 2 tyzdne po porode a trvalo tri mesiace…najhorsie obdobie..akoze volaju to koliky, ale teraz uz viem, ze bruskom to bolo naozaj len parkrat..vygoogli si 4. Trimester, tam je vysvetlenie…mas skratka komplikovanejsie kontaktne dietatko..ako uz bolo vyssie spomenute, zachranou je nosic…nasa Hanka ma uz skoro rok, a stale ma problemy so spankom, ale je to o sto percent lepsie..chce to len pevny rezim a vela trpezlivosti 😊

majamat
27. jún 2022

prezit to. verim ti, ze si zufala, ale to ti epomoze. mysli na to, ze to raz skonci, nebude to trvat vecne. niektore deticky su take a vyrastu z toho.
moja dcera takto alo spavala cez den, aj to mne na rukach.

mimi3008
27. jún 2022

A preco ho potrebbujes uspat bez kojenia?

sojorez
27. jún 2022

@lily_279 Prvorodena dcera bola takato, vecne uplakana, vecne na prsniku - nakoniec sme prisli na to, ze mala skryty reflux /co nemusi byt vas pripad/, takze ak nebola na prsniku a nepila, tak ju palila zaha z mlieka, ktore jej vyslo do pazeraka. Mne velmi pomohla satka - ruky som mala volne, ona bola pri mne, takze potreba kontaktu naplnena a vedela som ju aj nakojit. Navyse som teraz nedavno citala, ze taketo nosenie predchadza kolikam, kedze brusko dietata je masirovane pohybom mamy. Nieco na tom bude, lebo moji traja nosenci koliku nemali.

vmatuscinova
27. jún 2022

ahoj, ak chces, ozvi sa mi cez ip, mam tu na mk aj kolikovu skupinku a som zakladatelkou portalu www.colichelper.com, nas druhorodeny syncek bola nadmerne placlivym babatkom, rada Ti skusim pomoct, verim, ze je to velmi vycerpavajuce, ale zvladnete to🙂 Veronika

lenka7875
27. jún 2022

Ako keby som sa vrátila rok dozadu keď môj naly bol taky istý. Urcite si zaobstaraj nosič v ňom aj nakojiš a dieťá bude kludné lebo ťa bude cítiť. Keď má koliky skús nejaké lieky nám pomohol baby calm a keď bolo najhoršie rektálna rúrka. Ale musíš si dávať aj ty pozor na stravu lebo aj z toho ho môže bolieť bruško. Skúšaj aspon v kočíku vonku spánok. Vzduch je pre deti naj. My sme mávali aj 3 hodinové prechádzky len aby spal. Jedenie no to je iný háčik ja som takto fungovala dlho este aj teraz niekedy nestiham a to má 14 mesiacov. Tam kde najčastejšie kojíš maj stále v miske nejaký snack ovocie a fľašu s vodou. Tak som to robila ja a ked som bola hladná aspon niečo som zjedla kým som sa dostala k jedlu 🙂 .

anshelia
27. jún 2022

@lily_279 prežívala som pred 10 rokmi to isté. Celý deň bol hore, tie reči typu, musíš vydržať, to je len obdobie...vraždila by som za tie reči. Dievčatá si asi nevedia predstaviť čo to znamená keď dieťa celý deň, tzn.cca 12 hodín mrnčí, reve, jeduje sa a nespí. Nie, že medzi spánkom plače, on mi reval fakt takmer celý deň. Ani spať nevedel. Mne pomohla jedna vec a ľutujem, že som to neurobila skôr. Umelé mlieko. Neskôr môjmu ale potvrdili intoleranciu na laktózu, takže čím som ho viac kojila, tým viac reval. Na prse bol tiež niekoľko hodín denne. To sa nedalo zvládnuť ani fyzicky a ani psychicky. Takže za mňa UM, má nižší obsah laktózy a menej nafukuje. Alebo veľmi si dávaj ty pozor na mliečne vyrobky, skús na týždeň vyradiť mlieko, jogurty, syr, smotanu,...a uvidíš

zorkahorka
27. jún 2022

Moj prvy syn prve tyzdne tiez zle spal. Dlhsie som uspavala,ako spal. Mozno mu bolo teplo, narodil sa do horucav. A do toho podvecer tie koliky... potom to ustupilo, zmenil sa na fajn spachtosa doteraz dobre spi

lenka7875
29. jún 2022

@lily_279 zlepšil sa ten spánok ?zabralo Vám niečo? Inak ma ešte napadlo ze mozno je hladný. Ja som mala zo začiatku málo mlieka lebo ved stres únava
a nevyspatá potom sme skusili sunar na noc a spal ako zarezany. A mlieko sa mi rozbehlo ale 4 mesiace som odstiekavala a dávala ohriete lebo na orsniku sa hral aj hodinu odtiahol sa a bol hladny 🤦‍♀️ . Takže som odstriekavala každé dve hodiny.

zdenkapetkova
29. jún 2022

@lily_279 joooj doverne to poznam aj moja mala bola taka do 1 roka som ju uspavala v autosedacke a ked sa v noci zobudila bola hore aj 3 hodiny. Mne mala tiez sa ukludnovala na prsniku a nakoniec sme skoncili na flaske. Po 3 tyzdnoch zistili ze ma pod jazyckom co je ta ciarka moc zrastena a museli jej ju trosku prestrihnut. Lebo cuckala a cuckala ale aj 2 hodiny. Skus nech ti pozru u detskej doktorky malej do pusky.
Ale drzim palcenech to zvladnes. A, ze materska dovolenka

lily_279
autor
29. jún 2022

@lenka7875 myslím, že trochu pomohol čaj s feniklom a rascou, skúšali sme coliprev ale to nepomohlo vôbec. Tento čaj mu pomôže pri vyprázdňovaní a je trošku kľudnejší. No stále to nie je také ako by malo byť, niektoré dni sú ťažké, ale niektoré sú zas super. Asi treba naozaj len vydržať a bude lepšie ☺️ dúfam 😁

sakaca
29. jún 2022

@lily_279 vyskúšaj nosič, môžeš dojčiť aj v ňom, synček bude spokojný a ty budeš mať volne ruky a budeš môcť ísť aj von a malý si aj pospí v ňom. Ja som spokojná s Rischino Flexible.