icon

Urazí sa rodina, ak dám bábätko len v zavinovačke?

15. sep 2024

Urazí sa podľa vás rodina (svokrovci , prababkovci ,atd) ak dám na ruky 2 týždňové bábätko len v zavinovačke ? Bude ležkať bez perinky ale keď im ju dám na ruky a pred nimi ju najprv zaviažem do perinky je to dôvod nato aby sa urazili ? Nechcem dávať take malé bábo len tak bez nej. Len neviem odhadnúť či sa urazia či nie.

natall113
15. sep 2024

Ja mám skúsenosť že starší ľudia skorej si aj samo vypýtajú perinku, podľa mňa sa neurazia

januska12323
15. sep 2024

Je to tvoje dieťa môžeš s ním robiť čo uznáš za vhodné.

deti95060810
15. sep 2024

ja nie.. kvôli čomu
ani nevidím nič natom aby bolo niečo na urazenie...

tiezjedna
15. sep 2024

Úplne vypusti tieto myšlienky... Je to tvoje dieťa, ak máš pocit, že to chceš urobiť takto, tak to proste urob. Perinka je navyše vnímaná zvlášť staršou generáciou pozitívne, aj ja som mala všetky tri deti v perinke a mamina bola prvá, ktorá mi ju nechala ušiť. A aj keby - naozaj to nie je dôvod na to, aby sa urazili. Nijako to nerieš, neobhajuj. Proste ju zabaľ do perinky a hotovo

danielittar
15. sep 2024

Urob ako uznáš za vhodné, ty si mama. Ja som napríklad neprijímala žiadne návštevy minimálne mesiac a pol a nikto sa neurazil.

hederamonstera
15. sep 2024

Vacsina ludi to tak ma aj radsej. Nikto sa urcite neurazi

h2
15. sep 2024

Ja mám skúsenosť (moju vlastnú, s vlastným synom, keď bol bábätko), že starší ľudia sa divili, keď videli, že môj syn v zavinovačke nie je. Čiže toto oni zvyknú brať, ako normálne, že také malé bábätko má byť v zavinovačke, za ich čias to bolo úplne bežné.

tiezjedna
15. sep 2024

inak ja napríklad by som sa bála vziať si úplne čerstvé miminko len tak, ja by som si ho možno radšej nevzala 🙂Asi je to tým, že my sme mali total zavinovacie deti, prostrednému už nohy zo zavinovačky trčali, ale bez nej by proste nezaspal😂

janai1
15. sep 2024

Prvýkrát som neter tiež držala v zavinovačke. A aj keď neskôr už bez nej, tak starší členovia rodiny si zavinovačku doslova vypýtali keď malú chceli podržať

ptvw
15. sep 2024

Ja by som sa neurazila, ja som síce dala babkam aj prababke bez ale chcela som to tak, ale dedkovi v zavinovačke a sedel pre istotu ale bal sa aj on tak ho držal len par sekúnd 🤭 a nemal s tým problém...ak by chceli nasilu bez a tebe by sa to nepáčilo tak si povedz ze bud nič alebo v zavinovačka...ale všeobecne si myslim ze toto by nemal dôvod sa urážať, mali by to chápať a tešiť sa tak ci tak 🥰

veva24
15. sep 2024

U nás si sami pýtali do perinky. Lepšie sa im tak manipulovalo s bábom

slavomira236
15. sep 2024

Moja mama nechce vziat dieta mojej dcery na ruky lebo nieje v perinke. Ani mojich dvoch starsich nechcela. Najstarsia este bola v perinke tak s nou problem memala..ja beriem vnuka normalne bez od kedy sa narodil. Bude mat mesiac aj moja 7rocna go dnes mala na rukach bez a krnila ho. Ale polozila som jej ho . Sama ho nevie este tak sikovne vziat

cafelatte
15. sep 2024

Určite nie, bez perinky sa budú báť aj chytiť také malé bábätko.

zuzulkika
16. sep 2024

Mam dve deti už veľké,ale pri návšteve bábätka som si ju sama pytala do zavinovacky

minka201
17. sep 2024

Práveže z našej rodiny sa všetci okrem mňa a môjho muža báli vziať na ruky naše bábätko bez zavinovačky 🙂