icon

Uspávanie 6 mesčného bábätka v noci

27aduska
22. mar 2014

Ahojte, chcem sa spytat ako riesite nocne uspatie v noci, u nas to funguje tak ze niekedy zaspi pri UM, ale este ju musim drzat na rukach chvilku, a s prebalovanim ani nehpvorim musim ju pred pitim rychlo prebalit a potom papat lebo niekedy mi zaspi a tym prebalovanim sa mi vzdy prebere, ale inokedy je totak ze vypije vsetko mliecko a uspavat ju musim aj pol tristvrte hodinu na rukach je to namahave a v noci dost unavne, no neviem ci je nejaky iny sposob..;/ cim dalej bude tazsia a tazsia a nepaci sa mi ako to mam, ked bola mensia som ju polozila do postielky a po chvilke zaspala ja som odisla aby ma nevidela po chvilke som junskontrolovala a spala je to pre mna narocnejsie a niekedy tak fungujeme aj cez den, uspatie na rukach som z toho strasne nervozna predsa je uz tazsia co este aj viac bude jako to riesite vy alebo ako to mate ktore davate UM. Poradte...prosim vas
Este k tej noci pridam budi sa mi tak 1x o pol 3 a potom o pol 7 kazde rano uz budicek,,ale za ten cely den som aj ja vycerpana a unavena preto sa pytam na vase sposoby ale to sme asi kazda..

Strana
z2
lyzzy
22. mar 2014

@ivirk ...jasne 😀 ..pohoda 😉

veriiii
22. mar 2014

@27aduska ahoj, drzat by si ju mala tak ci tak po papani, aby si odgrgla a stieklo jej mliecko do bruska, v tomto veku este nemusi byt pazerakovy zvierac uplne zosilneny, cize moze sa este vraciat mliecko..co sa tyka prebalovania, prebalovala by som len ked sa sama zobudi, alebo pokial je pokakana..moju som v tomto veku uz nebudila na prebalovanie v noci.., teda ak nebola pokakana...co sa tyka sposobu uspavania, tazko radit, na jedno dietatko zabera to ,na ine ono..moja bola nastavena a to nam trva dodnes na kupkanie o siedmej a krmenie o pol osmej a to zaspala a spala az do rana..v posldesnom dobe len uspavam pocas dna,lebo ako zacala prechadzat na spanie 1 x cez den, tak este si trosku zvyka..hladkam ju po chrbatiku(spava odkedy sa vie kompletne pretocit len na chrbatiku..) ...

veronikonv
22. mar 2014

Ja mam 8mesacne dvojicky a dlho sme ich uspavali na rukach. Inac to neslo, vela plakali, skusali sme vsetko. Ked uz boli tazsi, zacala som maleho "trenovat". Postupne, pomalicky. Ponosila som ho, na chvilku sme si sadli, skusala som mu spievat, alebo v naruci pri sede som sa s nim hrala, len aby sa ukludnil. Na rukach som hojdala coraz menej a menej, potom zaspaval bez hojdania, aj ked stale v naruci...teraz uz staci ho nakrmit, dat cumlik a sup do postielky 🙂 Trvalo to dlhsie a vyzadovalo to vela trpezlivosti, ale podarilo sa 🙂 Vyslo to aj s druhou dvojickou 🙂

27aduska
autor
22. mar 2014

@pepaa89 to jako myslis poleziacky zboku? To ju krmis ty takto hodinu pred? Ani neprebalujes ved to musi studenit...mozno nad rano vzapeti sa mi aj koli tomu rychlo budi...uzo 6;00 byvava hore, ja sice pouzivam pampersky aleaj tak neviem ci by som to taktoez prebalovania skusila..

27aduska
autor
22. mar 2014

@pepaa89 z tohosi nic nerob, preco by sme mali byt zle matky ;/ preboha ja som tam nechcela aby sa tu vyskytol nejaky konflikt, ale kto nezazije nevie ;/ chcela som len radu leo uz ai neiviem ako dalej..komplikovane jaajjjha;)

kattis
22. mar 2014

Mas maly od malicka zadpaval v postielke sam. Az tento tyzden sa to zmenilo, ma 6,5 mesiaca. Len mama a prsnik... citala som, ze je najlepsie mu dat ten pocit istoty, ktory potrebuje, ze deticky sa v tomto veku nedaju rozmaznat. Neviem.. tiez sa bojim, ze si na to zvykne. Ale s manzelom sme sa dohodli, ze skusime v nom vybudovat istotu, ze mama tu je. Nejako neverime v metodu nechat ho vyplakat... zatial 🙂

27aduska
autor
22. mar 2014

@veronikonv spievat v noci ved to este viac rozptyli nie? Aj ja si s malou sadnem nehojdam ju drIm ju na rukach ma dudel a tak zaspi niekedy sa postavim troska sadnem a tak ale neviem ako postupit dalej aby ked dopapa alebo ked sa jednpducho da do postielky aby spinkala...je to strasne :/

27aduska
autor
22. mar 2014

@ivirk naozaj? Boze;( to ma strasis alebo co..jakoto ju mam polozit a nehat nech place ona mi sama nezaspi;/ to sa neodnauci sama? Ved tymto sposobom ked ju tam len polozim mi zobudi cely dom

27aduska
autor
22. mar 2014

@lyzzy ja si myslim ze ked ma moja vidi ako si pisala ze nech ma vidi este viac sa rozptyli a tak lahko nezaspi..aj ked kedysi spavala bez ruk tak som ju polozila a odisla...po chvilke zaspala, ale teraz to je tak ze bud zaspi pri mliecku alebo este ju musim drzat v naruci, sedim aj sa postavim niekedy zas si sadne, a tak ona mi zaspi tak takto;) len neviem ci to prebalovanie teda neprebalovat v noci je spravne...ja pouzivam pampers plienky to ju nebude budit, ved predsa mokre chladive

27aduska
autor
22. mar 2014

@briseovna01 a ked bol tvoj mensi ako si ho uspavala a nasledne rychlo ulozila na brusko, lebo aj moja spava na brusku a to prebalovanie pred pitim ano to aj ja niekedy praktizujem;))

27aduska
autor
22. mar 2014

@veriiii aj ja kupavam o pol 8 tak priblizne jak ty, ale nasledne o 2.he pol 3 mi je uz hore a tak ideme;/ len to neprebalovanie v noci myslis ze je dobre? To ju nechladi pripadne nebudi?

briseovna01
23. mar 2014

@27aduska ano, presne tak, prebalili sme ho, potom vypil mliecko, niekedy aj pri nom uz trocha zaspaval, potom sme ho rovno dali do postieky na brusko a spal. po mliecku sme ho niekedy nechali odgrgnut ale ked mu to dlhsie neslo alebo bol nespokojny tak isiel rovno do posielky.

briseovna01
23. mar 2014

inak to plakanie ani u nas nefunguje, lebo keby sme ho aj nechali plakat tak vydrzi velmi dlho a velmi nahlas a potom sa uz velmi tazko utisi ked je rozplakany, cize maximalne chvilku pockame, kym len mrnci tak nechame ale ked uz normalne place ideme k nemu. my tiez v noci neprebalujeme, ani sme neprebalovali kym bol mensi, len vynimocne ked sa v noci zobudil. rano mal sice uplne plnu plienku pocikanu ( v noci nekakal nikdy) ale si myslim ze mu to asi neprekazalo kedze spal. my mame plienky babylove z dm, ale myslim ze asi budu vsetky plienky podobne ze to asi vsaje a babatku nevadi.

lyzzy
23. mar 2014

@27aduska ....ona nezaspi nie preto ze ta vidi ale preto ze este nie je unavena.Preboha vsak sa uvedom,ona je clovek nie robot.!!!Este si to ani neskusila ale uz na tom vidis chyby.
Vadi ti,ze ju musis nosit,vadi ti ze hned nazaspi,vadi ti ze sa natahuje ked ju len tak polozis....tak aku radu vlastne chces?

27aduska
autor
23. mar 2014

Ja hovorim o noci v noci sa budi v noci nosenie...ty si tomu nepochopila kasli nato vidim ze tocis o inom

27aduska
autor
23. mar 2014

@briseovna01 ano to ani ja nieosm ten typ ze necham malinke plakat, to neviem nato mam slabost, len chcelo by to trosku zmenu s tym zaspavanim v noci, lebo predsa ja som ochrapana v noci to nosenie nic moc ale tak nenavyberam si ja som sa len chcela informovat ako to praktizuju ostatne mamicky, pretoze skusam kade co zaspi len narukach

briseovna01
23. mar 2014

@27aduska ano, chapem ta a verim ti ze je to tazke, nemoze byt v noci hladna? necitala som ostatne komentare, tak prepac ked si to pisala, ale nas ked sa zobudi v noci a place tak mu niekedy skusime dat aj mliecko, vypije a zaspi, ale mali sme noci ked mlieko nechcel len plakal, vtedy sme ho tiez museli ponosit aby zaspal. ale rychlo sa to u neho meni, teraz uz dlhsie spal pomerne dobre, klop klop🙂 a zas viem ze niekedy vecer je uz hrozne unaveny, sucha si ocka a aj tak vystraja ked ho dame do postielky, vyzaduje si to hladkanie po hlavicke.este mi napada ze jej mozu ist aj zubky,nas maly aj vtedy horsie spal.

27aduska
autor
23. mar 2014

Asi tie zubky neviem mozno, lebo nepripada mi ze je hladna..nebudi sa splacom len sa prehadzuje stale mevi a narz ocka rozlepene..tak a keby to je tymi zubkami to sa potom upravi? Ci to takto bde trvat? A vzdy jej musim davat dudlik ked ho nema sa budi ako keby ho chce a zas ked ho ma ho vypluva

ivirk
23. mar 2014

@27aduska ja som rozmyslala rovnako, ale sama sa NEODNAUCI!!! Na to je uz velka, skor naopak. jedine mozne vychodisko je urobit co hovorim, jeden vecer to snad vydrzite, ale vsetky ostatne uz budu dobre.... vyber si, Ja nehovorim dat do postielky a nechat plakat - dat do postielky a ty si lahni v tej istej miestnosti, ked bude uz moc plakat prihovor sa jej potichu aby vedela ze si tama ked sa utisi zas ostan ticho a nechaj ju a zopakuj to kym nezaspi ale neustup. Ja Tav ziadnom pripade nechcem strasit ale to co mam ja doma je fakt horsie ako ten plac pocas jednej noci, keby som to radsej bola aj ja tak urobila mohli sme mat pokoj...

27aduska
autor
23. mar 2014

Pockaj a skp vies ze to funguje ze to tak proste na nich plati, ale moja spava na brusku ona sa tym padom posuva posuva dviha hlavicku aj tak to bude platit? Lebo fakt neviem..ci to je ozaj pravdive lebo ja som to predtym mala tak po papani dat do postielky a po chvilku zaspala aj sama...teraz neviem co sa dorobilo nebude to zubkami??

27aduska
autor
23. mar 2014

@ivirk Pockaj a skade vies ze to funguje ze to tak proste na nich plati, ale moja spava na brusku ona sa tym padom posuva posuva dviha hlavicku aj tak to bude platit? Lebo fakt neviem..ci to je ozaj pravdive lebo ja som to predtym mala tak po papani dat do postielky a po chvilku zaspala aj sama...teraz neviem co sa dorobilo nebude to zubkami??

ivirk
23. mar 2014

@27aduska nevadi ako spava, ja som o tom nacitala aj nemozne, len uz neskoro a predtým som si nedala povedat lebo mi bolo hrozne luto, ked maly plakal. To ze to tak funguje Ti potvrdi asi 90% mamičiek, moja mama to iste urobila so mnou, moja suseda ktoru osobne poznam, a este dve kamaratky, jedna ma dve dcerky, obidvom to urobila takto a za dva dni spinkaju same. Videla som to na vlastne oci! Dobra je knizka: "Kazde dieta sa vie naucit spat" najdi si to 🙂

briseovna01
23. mar 2014

s tym suhlasim co pise ivirk, podla mna tiez nenechat plakat, ale ked zacne skus ju pohladkat alebo dat ku nej ruku, len aby vedela ze niekto je pri nej. nas tiez tak chce citit ze niekto je pri nom, pricom ked bol uplne maly zaspal aj bez toho, to asi cim ma viac rozumu tak vyzaduje pritomnost rodica🙂. inak nasho tak aj moja mama uspava cez den, ze da ho do posielky a lahne si na velku postel a on po case zaspi ked vidi ze nic. ale zas ako vravim mame noci ked na neho takato taktika nezabera a tiez ho vezmeme na ruky, ale snazime sa minimalne. pokial to su zubky, casom to urcite prejde, aspon u nas to tak je, ked vysli zubky aj spanok sa zlepsil.

briseovna01
23. mar 2014

este mi napada ze nas ked bol takyto maly a v noci zamrncal, ze som mala pocit ze sa prebudza stacilo mu niekedy dat dudel do pusy a zaspal.

veronikonv
23. mar 2014

@27aduska myslela som spievat uspavanky 🙂 Potichucky 🙂 Neboj, ono to prejde. Treba skusat vsetky finty a hlavne byt trpezlivy. S mojimi dvojickami je to kazdu chvilu ine, maju obdobia kedy spinkaju dobre, inokedy je to hroza. V 7. mesiaci mali prve zubky a to sme mohli robit cokolvek, proste nespali, plakali...Ja by som ich nikdy nedokazala nechat vyplakat. To radsej budem hojdat 🙂 My sme asi do pol roka uspavali oboch natriasanim na fit lopte 🙂

Strana
z2