Uspávanie detí, ktoré spia na brušku

janapeterjana
14. nov 2019

Ahojte zienky. Mam polrocneho syna, spava len na brusku. Vzdy ho musim uhojdakat na rukach v zvislej polohe, aby zaspal. Potom ho iba polozim do postielky. Skusala som ho dat bdeleho na brusko a tapkat po zadocku, spievat mu,... On ale akoby nechapal, ze ma spat, podoprie sa rukami, pasie a mrnci. Proste je nauceny na ruky. Chcem sa opytat, vy ako uspavate taketo deticky, date ich do postielky na brusko a oni sa proste uvolnia a zaspia? Lebo dieta na chrbate som videla zaspat, pustil sa kolotoc, dala sa k nemu plienka a bolo. Ale na brusku som to nezazila. Nejako si to neviem predstavit...

gabika128
14. nov 2019

@janapeterjana malý má 7 mesiacov a spinká v postieľke iba na brušku. Keď je už unavený tak dám rovno na bruško, cumlík a mojkačika. Ale častejšie ho dám najprv na chrbatik, cumlík a mojkača, to si trošku pohundre a po pár minutách sa vrátím a iba pretočim na bruško. Neviem či je to zrozumiteľne, ale občas ma trosku problém zaspať, tak kebyže ho dám rovno na bruško tak sa dáva na 4, lozí, reve atd. 😅

slniecko35
14. nov 2019

Moj 8m tiez spava na brusku, vecer zaspava pri kojeni, ked uz dost podudloval, sam sa pretoci na brusko a spi, potom ho prelozim do postielky. Niekedy sa este chvilu prevaluje, vtedy nepomaha hladkanie ani nic, znova chvilu prso a ked aj tak este vymysla, tak ho este necham hore.

janapeterjana
autor
14. nov 2019

@slniecko35 a prosim ta, akym sposobom ho prekladas do postielky, ked uz spi na brusku? Ide mi o ten uchop, lebo mam pocit, ze to robim nemotorne a zobudim ho.

slniecko35
14. nov 2019

@janapeterjana najprv ho necham poriadne zaspat, az ked ozaj tvrdo spi ho prelozim, jedna ruka pod hlavicku, druha medzi nohy pod brusko, nezvykne sa zobudit.