Uspávanie na prsníku a časté budenie
Ahojte maminy....
Som hrdou mamičkou krásneho 7 mesačného dievčatka. Od malička som malú musela uspat na rukách- bolelo ju bruško, mala reflux atď. Si cca pred mesiacom sa jej uspávací rituál začal meniť. pred tým som ju pol roka len na rukach uhuštala- niekedy to trvalo 5 minut inokedy aj hodinu..... Potom sa naučila na kočik- ktorý predtým pol roka ODMIETALA- len ho videla a plakala! Teraz ho už na spanie znova nechce a chce len môj prsnik, kedže stale kojim. Inak zaspat teraz nevie. Cumlik od narodenia nechce! - skušam jej ho davat doteraz- ale max si don len hryzne a da ho preč. Zuby nam vyšli ked mala presne pol roka- už mame dva dolne. Čakam že nam vidu aj dalšie-keďže je stale nepokojna, mrzuta, slini za 4 deti 🙂 mala aj zvýšenu teplotku atď.
Náš problém je v tom že to uspávanie na prsníku je boj na dlho- pretože ja nebudem kojit do nekonečna. Ale podstatnejšie je to že ked zaspi tak len na manželskej posteli a nemôžem ju preniest lebo by bola hned hore- skušala som to niekolko krat- všetkými možnými spôsobmi vždy sa zobudila a spustila plač. Najhoršie to je na večer.... Chce isť spat okolo pol 8- zaspi ale do pol hodiny je hore a musim ju vziat na plece a hupať ju... dam ju do postielky a znova je do 15 minut hore... rituál sa opakuje aj 5 krát. ... Niekedy sa zobudi aj v noci so strašným plačom- preberie sa a už nespi cca hodinu sa ju snažím uspat- kým nezaspi.... V noci ju kojim dost často- vyžaduje to... Predtým nam pol roka pokojne spavala v postielke, teraz s tým má problém.... Skušala som už toho vela, preto píšem či je ešte niečo? Metoda : nechat vyplakat u nas nieje možná- skušlaa som začat asi 5krát ale to sa neda- ona spusti REV- ale brutalny!!!! a ja nemam to srdce ju nechat plakat. Dokonca som skušala dat ju do postielky ale bola som pri nej, hladkala ju, mojkala, spievala, tapkala po ritke...nič. ona kým ma neciti je nepokojna. Predtým ju dokazala upokojit aj moja mama- teraz to už nejde... Manžel je už smutný s toho že ked si ju v noci chce vziat on že ju upokoji odtlača sa a vola mna.
Viem že PODOBNÝCH tém je tu žu veľa- ale ja by som chcela vedieť čo sa dá s týmto robiť? Sú tu nejaké mamičky ktoré si tým prešli? Vyrastú s toho deti? Ak ano kedy ,, približne"? 😉 Som už psychicky unavena, pretože ma o par týždnov čakaju štatnice a už je toho vela ....
Vopred ďakujem všetkým žienkam ktoré mi napišu akékolvek riešenie, radu. ĎAKUJEM!
netreba s tym nic robit... je to dobre tak ako to je... aj my sme tak... a tiez maly zaspaval iba na prsniku... po roku som nahradila flasou a nakoniec zaspinka aj vtedy, ked ma iba postiska a je pri mne... vyrastie z toho...len treba vydrzat.Trpezlivost ruze prinasa.
@carodejnica ahoj,čítala som si Tvoje komentáre a plne s Tebou súhlasím ja by som sa Ťa ale chcela opýtať, že čo v prípade (mojom) ak má kojenie boli, už dlhodobo, malý má 15 mesiacov a od leta má
@carodejnica omylom som poslala skôr správu, že od leta má dolne aj horné zúbky von a on nie že by ma kusal ale akoby si tie zúbky trel alebo čo neviem no niekedy je to až neznesiteľné a v noci dávam dudel čo sa ani jemu nepáči a sme potom dlho hore kým zaspí , s prisavanim som nikdy problém nemala rovnako sa aj teraz prisava, a bylinky si dávam no občas mi pomôže ale to len trochu .. či ho mám už odstaviť úplne? Chcela som čo najdlhšie no tým že ma to bolí tak už aj menej kojim a z jednej už ide veľmi málo mlieka z druhého ešte ako tak ide 😐

moja mala sa tiez casto budi ..... a ked ma obcas taku noc ze vstane len 2 alebo 3x tak sa aj tak nevyspim lebo ja sa zo zvyku budim castejsie a kontrolujem ju ci v pohode spi :D :D aspon to pre mna nebude zas problem zvykat si na nocne vstavanie kedze v septembri cakame braceka 🙂