icon

Uspávanie na rukách

77viki77
23. jún 2022

Ahojte, chcem sa opytat mamiciek, ktore prve mesiace uspavali babatko na rukach ako ich naucili zaspavat same v postielke. Ja som na to malu naucila hoci som to teda vobec nemala v plane, no kedze mala velmi silne koliky nedokazala som ju uspat inak...no teraz ked ma 3,5 mesiaca uz koliky konecne nema,ale samozrejme na hojdanie na rukach si uz navykla....dcerku kojim a vacsinou pri tom aj zaspi, no po papani sa vzdy zobudi pripadne ju zobudim ja kedze si musi odgrgnut a sama mi uz potom nezaspi...nechce preto vlastne byt ani v kociari, jedine ze ju predtym uspim na rukach no samozrejme ked sa zobudi chce ist zase na ruky a zacne plakat dokym neprideme domov...dalsi problem je zavinovacka do ktorej sa uz coskoro nezmesti...vie mi prosim niekto poradit, najlepsie niekto kto mal rovnaky problem, ze ako to riesil? Dakujem vopred za akukolvek radu a skusenost 😉

Strana
z2
stanislavicenka
23. jún 2022

@77viki77 ja by som ti poradila ako prve,aby si to ty sama nebrala ako problem. Je tofakt,ze mas babatko, ktorej na tebe zavisle,a tuzi iba po tvojej pritomnosti. Ja som syna uspavala na rukach do 3 rokov, snad aj viac, a nevadilo mi to. Ved to nebude vecne, ma 4 roky,a chyba mi to. A este jeden blud treba vyvratit, a to davat dieta odgrgnut,ked to zaspi pri kojeni🤦🤦. Bohuzialmi toto tiez bolo povedane v porodnici ako prvorodicke, a robila som to pri dcere, somarina neskutocne. A to dcera bola dieta s refluxom. Nikdy sa v spanku nepovracala, vzdy vracala bdela

77viki77
autor
23. jún 2022

@stanislavicenka Asi mas pravdu, mala by som zmenit zrejme uhol pohladu...no bojim sa ako to poriesim ked bude tazsia, uz teraz ma boli chrbat...a s tym odgrgnutim...robila som to tak kvoli spominanej kolike...kedze mala fakt hrozne stavy tak som bola nutena urobit cokolvek aby sa do nej dostalo co najmenej vzduchu kedze nam vobec nic nezaberalo...ale uz je to lepsie tak snad uz ako pises to odgrgnutie nebude nevyhnutne...

77viki77
autor
23. jún 2022

@stanislavicenka Pouzivala si fitloptu? Alebo ako si to dala ked uz bol syncek tazky?

sonava
23. jún 2022

@77viki77 ja sice neporadim ako oducit, ale napisem svoju skusenost. moja mala ma rok a tristvrte a zaspava v mojom naruci...od malicka nemala problem zaspavat sama ale akosi sa "pokazila" od cca polroka ako bola pohyblivejsia tak sa vzdy tahala ku mne.skusala som uz vselico ale potom som to prestala riesit a obe sme kludnejsie.. Ked mi uz bola tazka tak bud lezala na mne a ja som lezala na posteli alebo najnovsie mam pri posteli kancelarsku stolicku otocnu v mierne zaklonenej polohe :D takze mi to nie je nepohodlne. Mala je strasne akcna vrtula, pred spanim sa musi nejako uzemnit tak jej v tom zatial pomaham

janulla1
23. jún 2022

@domka222 áno, ale keď ma dieťa koliky a nevie zaspať strašne plače, tak ho hádam v tej postieľke nenechám, starší syn mal strašne koliky, naučila som ho zaspávať na rukách, pri druhej dcérke som ju položila do postieľky natočila kolotoč a zaspával sama od narodenia nemala ale koliky, najmenší prvý mesiac tiež pekne pri kolotoči v postieľke a potom začali koliky strašný plač a do pol roka na fit lopte

77viki77
autor
24. jún 2022

@janulla1 auhlasim, tie koliky za to velakrat mozu...no a po tom pol roku si presla na aku metodu ze uz si neuspavala na rukach?

77viki77
autor
24. jún 2022

To je horsie, ze ja chcem hned druhe babo kedze uz nie som najmladsia...no neviem si predstavit takto uspavat tehotna 🤦‍♀️

janulla1
24. jún 2022

@77viki77 v posteli pri kojeni po leziacky v posteli, hladkala som ich po chrbatiku hmkala uspavanku a do týždňa už bolo dobre, zaspávali mi 0ri kojeni v posteli a keď už tvrdo spali preložila som ich do postieľky 🙂

domka222
24. jún 2022

@amelia89 áno, však aj ja som písala, že som bola otrokom uspávania na fitlopte. Preto som to teraz nerobila.
@77viki77 áno, mala koliky+ešte aj tichý reflux. No ja som ju naučila, že áno, ponosíme po jedení kým mlieko "sadne", ale tým to končí.

amelia89
24. jún 2022

@domka222 ja sa ale nepytam nijako v zlom, ale takze ste ju nechali plakat v postielke od narodenia? lebo nerozumiem tomu inak

domka222
24. jún 2022

@amelia89 nie, dala som kvapky na koliku a keďže má aj reflux, tak som ju vždy musela min 10 minút držať, niekedy až pol hodina. Keď bola v pohode bez plaču, išla do postieľky. Akonáhle koliky prestali, prestalo aj nosenie. Chápem, že dieťa je niekedy fakt ako kliešť, matka položí a plač začína. Len nechápem, že mamičky si dokážu ničiť chrbát uspávaním na rukách niekedy aj roky.

diamond007
24. jún 2022

@77viki77 ja kojim poležiačky, od troch mesiacov som capla na bruško spať ( tak si aj odgrgli) a neriešila som viac odgrgavanie.
No máš krásnu predstavu. Skús ju naučiť aj na postieľku, garantujem ti že akonáhle začne sa hýbať tak budeš začínať odznova asi tak desaťkrát potom 😀 nájdi si uspavanie aké ti vyhovuje, detičky potrebujú impulz na zaspávanie.
Ja som do roka na rukách uspavala, potom postupne som ju naučila v postieľke ale vymenila som jeden zvyk (ruky) za druhý ( heglanie postieľkou). Až keď sa naučila na trasenie postieľky som po 2tyzdnoch učila na menšie trasenie a pridala spievanie pesničky a sedenie pri postieľke... A tak postupne po jednom rušila aj to až som iba spievala v tme a ked sa to naučila som spievala za dvermi a až potom odišla a od 15m zaspáva sama v posteli a uz je teda veľká a nikdy sa to nezmenilo 🙂

amelia89
24. jún 2022

@domka222 ja som neuspavala na rukach roky,syna som kojila az kym to nevyzadoval kazdu hodinu,vtedy sme ho naucili spat v postielke,hladkali sme atd. Ale tento syn ma len 2 mesiace a on by sa tym placom aj zadusil, ja ho mam v nosici proste momentalne je to tak len mi neslo do hlavy ako sa “necha v postielke” kolikove dieta- ze proste ak raz place tak proste s tym nenarobim nic a nemozem tam nechat tak male dieta, tak ma to len zaujimalo. Ked tebe uz v postielke neplace je to ine…. ale nie kazda zena to tak moze no

77viki77
autor
24. jún 2022

@janulla1 a mala si ich v deke v ktorej si ich prekladala ci ako? Mne sa v momente mala zobudi ked ju po kojeni prenasam...jedine ze by som mozno kojila v zavinovacke, no to sa tiez neda donekonecna...a este jedna otazka, ked sa ti zobudili nahodou, znova si zacala kojit?

stanislavicenka
24. jún 2022

@77viki77 iba na rukach, fitloptu nemam

danulicek
24. jún 2022

@77viki77 ja narušim “statistiku” - dávala som UM a nezaspaval sám ani jeden. Ja som ale nenosila, nehupala. Sadla som si k postielke (keď som ešte kojila, tak po leziacky v posteli a potom som ich preložila do postielky, keď zaspali). starsieho som “capkala” pravidelne po plienke (nebila som ho ani nic, bolo to veľmi jemne a jeho to upokojilo 😂). Mladsi zaspaval zas pri hladkani cela. Jasne, že boli noci aj prenosene, ale to už muselo byt ozaj zle.

janiikkk
24. jún 2022

@77viki77 ahoj,mne tiež vždy zaspala pri prsníku a po kolikach som nedávala odtrhnúť. Položila som ju na bok,keby náhodou a bolo. V lete som uspavala bez perinky,lebo bolo horko. Ale keď nezaspala na prsníku,tak som si dala látkovú bavlnenú plienku cez ruku aby sa jej o mňa nelepila hlávka a tak som ju uspala na rukách. Niekedy som prehodila tú plienku aj jej cez oči a spala 😀 uspavanie na rukách už nechcela asi od 7mesiaca a zaspáva na prsníku alebo tlapkanim po ritke.

janulla1
24. jún 2022

@77viki77 kojila som ich v tom spacom vaku a potom som ich keď zaspali preložila do postieľky, ale tak tu mam hneď pri posteli nestihli sa ani zobudiť 🙂 PS: viem, že je to veľmi únavné, ale ono to obdobie tak rýchle prejde, najstarší už má 14 🙂

77viki77
autor
24. jún 2022

No u nas je aj ten problem ze malu zobudi akykolvek vacsi pohyb...aj preto ju mam v zavinovacke s podlozkou...preto to vlastne teraz aj riesim lebo je jej v nej teplo uz a onedlho jej bude mala...spat s nou v posteli nechcem aby ju manzel neprilahol...

77viki77
autor
24. jún 2022

No a samozrejme je navyknuta mat rucky pri tele aby sa nimi nebudila...

sakaca
24. jún 2022

@77viki77 uspavala som v nosiči, mala som Rischino a občas som skúsila vyklopiť až sa mi to podarilo.

aris2
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2