Uspávanie štvormesačnej dcéry
Dobrý deň, prosím vás, neviem ako uspavat dcéru, ma 4 mesiace cerstvo…keď ju vezmem do zavinovačky (mám ju len na nej položenú, už ju nezavinujem pretože sa začala otáčať) tak rev, prepina sa do luku, hádže rukami, skrabe mi tvar…uspim ju vlastne jedine tak, že ju nasilu drzim v nej, ručičky spolu a keď sa vysili a prestane plakať zaspí…príde mi to maximálne surový spôsob uspávania ale naozaj už neviem čo mám robiť..,kontaktovala som dve spánkové poradkyne a ani jedna mi nepomohla…sledujem čas bdenia, sledujem známky únavy, nepomáha biely sum, kocik nenavidi, keď ju dám do kočíka je chvilu kludna ale akonáhle začne byt unavená a je v ňom tak hysak…a nie, nepomáha vydržať kým prestane plakať, pretože sa mi v ňom minule tak rozcertila, že sa povracala…niečo pospi v autosedacke ale to je tak jeden spanok za deň, nemôžem ju predsa aj na nočný spanok ukladať tak, že ju uspim v autosedacke a potom preložím do postielky…nosič nepomáha, kojenie nepomáha, fitlopta tiež nie…chcela by som len vedieť, či je niekto na tom podobne, resp bol a prišiel na niečo…už začínam mat pocit, že s ňou niečo neni v poriadku…nechápem to…koliky to nie sú, tie mala do nejakého 2,5 mesiaca, viem ako to vyzerá…a ešte som zabudla povedať, že polozit ju do postielky a zapnúť jej kolotoč alebo sum (nula bodov)
@vancour bolo to od zaciatku? Skus ju nebaliť a ani nezakrýva ničím ťažkým. Moj maly neznášal teplo, doteraz neznasa paplon 🙈 ani v zime. Zacala by som bruškom, ci nema bublinky v brusku alebo naopak je hladna, pokračovala by som vodou, malym svetlom, skusila by som to teplo, vymenit rodica. Nech ide uspavat muz, ci to nebude aj tvoja nervozita. Viem, ze aj v homeopati je nieco pre deticky na ukludnenie. A inak neboj, spanok moze byt problem kludne dalsich 6 rokov 😉. Takze to prijmi, ze OK a najdes system.
@betulinka1 myslím, že teplom nie, spi v spacom vaku 0,2tog a vymeniť rodiča nemôžem, ja som na ňu cely deň sama, takze ju aj musím uspavat..to by bolo riesenie jedine večer…
Dnes vstala normálne tak ako vždy o 6:20 teda ak neratam to rodeo od druhej ale dobre…každopádne som ju išla predchvilou uspavat už so zovretým žalúdkom, spievanie nepomohlo ani keď bola len položená vedľa mna…dečku zatiaľ nechce…chvíľku bola kludna ale potom rev lebo ono to vyzerá, že ona aj na tie ruky chce…Jaj a išla som ju uspavat teda o 10 minút skôr ako bežne…stratila som nervy a teda ju zobrala zvislo a chodila s ňou tak bola kludna…ale keďže ju tak nosiť neni kvôli chrbtici ideálne prehodila som si ju tak, že som ju mala v prednom klbku…a keď už prešlo pár minút som si ju postupne posúvala tak aby bola vodorovne…a zaspala…ale musela som chodit pri každej snahe o spadnutie strašný rev…takze to teraz takto budem uspavat? :D no dakujem pekne
@vancour vies co ale na druhej strane, ked ju takto budes uspavat, tak casom si spanok nastaví v hlave tak, ze je to prijemne a postupne to prejde. Moj maly tiez tak zaspaval, mával koliky, tiez vsetci, ze nech to nerobim ale zase casom to uz nepotreboval nejako dlho a do roka zaspinkaval sam. Cize chvíľku by som to skusila. Je potom aj taka kniha, idem ju najst a podla toho som nastavovala spanok.
@vancour ja som isla podla tejto knihy a nastavovala rezim. Este mi napadalo, ze skúšaj davat este spat aj dvakrat za den. Aspon na pol hodku.
@betulinka1 super, precitam, dakujem🙂
Inak vam chcem veľmi pekne poďakovať, že sa mi snažíte takto poradiť,je to veľká podpora..doma jej totiž veľa nemám ani od Maminy áno od sestry a to som si paradoxne myslela, že keď už aj ja budem mat dieťa tak nás to ublíži ale to je už ina téma…pekný deň všetkým 🙂
@vancour u mojej dcérky zaberalo spat v zavinovačke zmolila mojkacika a zaspala. Raz našiel priateľ radu,že prechádzať po tvaricke papierovou vreckovkou, to ju zázračne uspavalo. Neskôr deň i noc spala len v kočíku. So spaním sme si prežili svoje. Základ bol vystihnúť čas kedy dať spat, keď už bola vo fáze zmolenia oči a viditeľnej únavy už bolo zle a nasledoval rev do vyčerpania.

@zuzuliennka1 OK, veľmi pekne ďakujem! Budem sa snažiť 🙏🏻