Uspinkavanie trojmesačného bábätka

tamarka9
2. máj 2015

Zienky prosim vas o radu, je tu sice dost podobnych prispevkov,ale kedze moje dieta nespi, nemam kedy citat 😅 Od narodenia trpi nasa mala na reflux na co mi poradila lekarka ze najlepsie je nosenie, lebo gravitacia...no takze ja po kazdom jedle moju malu mam asi hodinu na rukach, potom ju na par minut polozim (vsetko mame vyvysene) a samozrejme za desat minut strasny plac, no ja potrebujem ist aspon na wc a napit sa...ale najhorsie je to so spanim, unava na nu prichadza cca kazde dve hiny ako je zobudena, vzdy to sledujem, snazim sa aby sa nerozplakala,ale ona mi nechce nikde zabuvat, ani v posielke,ani v autosedacke, proste ziadne leziace plochy a co je snad uplne najhosie ze ani na rukach. Tam sa mi podari ju uspat ale po pol hodine az dvoch hodinach (hlavne vecer tak dlho) ustavicneho az hysterickeho palcu, kludne by somm ju na rukach vzdy uspavala, nech je pri mne a citi ma, ale mam pocit ze to vyslovene neznasa kedze tak prudko place, ale je to jediny sposob ako zaspi. Pred kazdym jej spinkanim uz na to myslim, ze och co to zase bude za boj. A cez den v kociku na chvilu pocas pochodovania zabuva, to jr fajn, ale v noci a ked prsi, och joj, neviete nejake rady,alebo preco mi tak na rukach velmi placka?

sardinka333
2. máj 2015

Ťažko takto radiť, prečo dieťa plače - dovodov može byť spústa. Ja teraz čítam tento portál a možno niečo z toho pomože aj tebe, možno nie, skus a uvidíš.
http://www.koliska.sk

siska53
2. máj 2015

@tamarka9 mozno z toho refluxu je taka. Nasa mala koliky(reflux nie), ktore ustupili az po 4m.,dovtedy vela plakavala,ona len vo zvislej polohe chcela byt. A ja do toho este 2r.stupla. Takze ak aj plakala,musela obcas vydrzat. Prosto som na wc i napisa si najest sa sla (obcas som jedla s malou v nosici), ci s apostarala o maleho.
Tazko povedat,co je u vas pricinou,moze mat aj kokiku okrem refluxu..masirovat brusko,saab simplex ci nieco ine na vetriky.
Ak dojcis,skus vynechat mliecne vyrobky,ak nic,po pat dnoch skus mucne vynechat..
Ak nedojcis,skus sa poradit s pediatrickou,ci nevyskusat zmenu mlieka..
No daktore deti z toho potrebuju vyrast.
Ked som bola ja mala,mama mi vravela,ze pod nami byval chlapcek,co cely jeden rok,preplakal. Po roku utalo a bolo dobre.

janaiva
2. máj 2015

Vyskusaj nejaky ergo nosic alebo satku + fit lopta. 1. budes mat volne ruky pri noseni a malinka ta bude citit, rychlejsie sa upokoji. 2. odporucam aj poskakovanie na fit lopte, detickam to pripomina chodzu, ked boli este v brusku 3. u nas je najvacsi kaliber ked k tomu zacnem este aj spievat. pozr chcemnosit.webnode.sk/

saska.t
2. máj 2015

@tamarka9 kup si satku popr. Nosic a mas aspon trosku ulavu od nosenia na rukach vies si vela veci porobit a mala sa pri tvojom tlkote srdca a hlavne tvojej pritomnosti tela na telo ukludni a pojde to vsetko lahsie.

uhnakova
2. máj 2015

Nasa dcerka tiez trpela na skryty reflux, upravilo sa to az v piatom mesiaci. Z vlastnej skusenosti mozem poradit, autosedacku ani neskusaj, babatko tam je skrcene, stlaca sa mu brusko, o to viac sa vracia mlieko hore krkom a babo z toho pali pazerak. Takze spokojne v autosedacke nebude. Podobne je to s dalsimi vecami ako lehatko, hojdacka. Dcerku sme navykli na cicikanie na rukach, pricom lezka na malom vankusi ikeackych rozmerov 50x60 cm. Ked zaspi, tak sa s vankusom lahsie preklada do postielky. Prve mesiace som ju ovsem hojdala na tom vankusi kludne aj hodinu, pretoze tak dlho mavala problemy so spapanym mliekom. Postupne sa to zlepsovalo, skracovala sa doba hojdania na rukach, reflux slabol. Myslela som, ze ju navyknem na zaspanavanie pri hladkani ako starsieho syna, ale zatial nie je ochotna tak zabuvat. Takze stale cicikame vecer na rukach, cez den spi vyhradne v kociku. Este dodam, ze ak nedojcis, urcite prejdite na antirefluxne mlieko, nasej malej velmi pomohlo.

tamarka9
autor
2. máj 2015

@janaiva baby ale keď tie nosiče som našla iba také kde je ona tvarickou ku mne a to ona neznáša, jedine chrbatikom ku mne aby videla do sveta a také som nevidela ☹

evitka83
2. máj 2015

@tamarka9 len tak ma napadli, spinka v perinke? U nas to hidne pomohlo, ked bola moja dcera taka malinka

janaiva
2. máj 2015

Tamarka, mozno prave preto nevie zaspat, ze ma vela podnetou, ked ju nosis tvarou od seba. Zober si, ze je pre nu vsetko nove, vsetko ju fascinuje a ten maly mozocek to musi v noci vsetko spracovat. My ked sme mali obdobie tazkeho zaspavania, tak poobede ziadne navstevy, hry ani kupanie. iba sme sa mojkali.Teraz ma 5,5 m a ked ideme napr kde je vela ludi, tak mala nevie, kde sa skor pozerat a vecer je uz nervozna. musim ju uspat pri prvych naznakoch unavy.
Na rukach sa babo tvarou k seba drzi tazko, kdezto ergo nosic pekne podoprie chrbatik, podsadi ritku a chrbat je pekne prirodzene zaobleny. Ako v brusku. Nosice, co umoznuju nosenie tvorou od teba, nie su ergonomicke - neprirodzene narovnavaju chrbatik, tlacia na genitalie,... napr.klokanky su take. moja rada, mojkajte sa, chran ju pred prilisnym stimulovanim a noste sa.