V 6 mesiacoch sa nám "pokazil" nočný spánok
Ahojte,
náš malý cca do 6 mesiaca v noci krásne spával. Zaspal cca o siedmej a do ôsmej rána sa zobudil maximálne dva krát. A to začal v postielke len mrnkať, žiadne plače. Zobrala som ho, pekne sa napapal a späť do postielky a spal ďalej. Posledný mesiac sa však budí niekedy aj každú hodinu a to s takým revom, slzy tečú potokom..nepomáha ani keď ho zoberiem na ruky, ani spev. Jedine prsia. Keď ho priložím, hneď je všetko v poriadku a znovu zaspí. A takto sa to opakuje celú noc. Nerozumiem tomu prečo sa nám to takto pokazilo. Cez deň pred tým zaspával na rukách, húpaním, ale to sme ho odnaučili cca za 2 dni tak, že sme ho nechali vyrevať, podľa návodu Každé dieťa sa vie naučiť spať. Chystáme sa niekedy cez víkend skúsiť to napraviť vyrevaním, ale až mi srdce trhá keď vidím tie krokodílie slzy ☹ máte niekto podobnú skúsenosť?
@mickamicka skus takto: http://goo.gl/ow4SP
ahoj reagujem na tovj druhy prispevok, deti po pol roku sa nebudia v noci na hlad - top ze mlieko sa stravi za dve hodiny nie je argument, budia sa z inych dovodov, zaciona separacna uzkost, zacinaju zubky, deti sa vela ucia, travia v spanku vnemy z dna, chcu byt s mamou, nema to nic s hadom a dojcenie je nie len o tiseni hladu, ale tiseniu smutku, uzkosti. Je to uplne normalne, ako sa tovje dieta chova, ono sa to zlepsi, ked mu poskytnes istotu, ktoru si vyzaduje. Skus si ho dat k sebe do postele a dojcit poleziacky a ani si nevsimnes, ze si bola hore. to je moja rada. Vyplakavanie dietatu skodi, ale nebudem sa opakovat, pisala som to uz vo viacerich temach.
niektorym mamičkám by som odporučala miesto dietata len bábiku, to čo čítam v diskusiách posledné tyždne sa komentovat ani nedá.
@andelok ďakujem
Ahoj, nemam cas citat predchadzajuce prispevky, mozno sa budem opakovat, prepac, ale my sme mali presne to iste pri prvej. Skusila som vsetko mozne aj nemozne. A pomohlo nam, ked sme ju dali spat do detskej izby. Prvu noc sa zobudila uz iba 2x, a od tretej noci prespala celu noc bez kojenia. Potom som sa o to viac zaujimala... ze deticky prave v tomto obdobi toho pol roka su velmi citlive na "vonu" materskeho mlieka... a preto sa tak casto budia, nie je to od hladu, ale ako keby od "maskrtnosti" :D Takze takto sa nam problem podarilo vyriesit.
My sme mali daco podobne, az s tym rozdielom, ze pol roka zaspavala iba s revom, privom som bola vkuse pri nej, no spavala ok, od 7. mes. zacala pokojnejsie zaspavat a zase sa zacala aj 10-15 za noc budit a trvalo to do cca 1. roka, samozrejme raz spavala horsie, raz lepsie, no nikdy tak dobre ako do 7. mesiaca. Boli v tom aj zubky, no skor asi vyvojova zmena, od roka byvame sami, mala vo svojej izbe a posteli a prespi celu noc. (Ak nie je chora, ci nejdu zubky)....vzdy sa daco najde, takze pevne nervy! Btw. mala este sama v izbe nikdy nezaspala, uspavam ju bud ja alebo tato, poslednu do u jej to vsak trva, lebo jej idu stolicky aj dolne dvojky a to ma 15,5 mesiaca....

@misickab3 no tak to je uz mozno na dobrej ceste 🙂 no ja pevne verim ze ano, dovtedy sa budeme musiet potrapit 🙂