V noci sa často budí. Čím to môže byť?

silvikaa
27. okt 2008

Ahojte...uz naozaj neviem co robit, tak som sa prisla poradit. maly ma 8 mesiacov. do svojich 4 mesiacov prespaval krasne uz cele noci bez zobudenia. od konca 4. mesiaca akoby utalo a zacal sa strasne budit.prebieha to tak, ze vecer ho ulozim hajat ( zachovavam od narodenia rovnaky ritual t.j. kupeme sa, papame, polubime a dam ho do postielky, dam mu pusu a idem prec a on zaspi ). prve cca 2 hodiny prespi a potom to zacne, budi sa niekedy raz za hodiny, inokedy aj 3 krat za hodinu. ma zavrete ocka a place, musim vstat, dat mu dudlik, plienocku s ktorou spinka a spi dalej.....a takto sa to opakuje do rana. niekedy place aj s dudlikom v ustach a vtedy ho musim vybrat s postielky, on ma asi zaciti a prestane plakat, ja ho ulozim spat a je to.....lenze robte to 15 krat za noc!!! uz som total na dne, lebo to trva uz 4. mesiac mozno s par dnovymi prestavkami. nevladzem a neviem najst pricinu.

brusko - to nie je, maly krasne papa, kaka, prdka atd....

zubky - kazdy vravi, ze su to zuby....ale 4 mesiace?????? je pravda, ze malemu sa zacali tlacit zuby po 4. mesiaci a este nie su vonku, nechce sa mu to prerezat a to uz ma dole natlacenych a nakopcovanych 6 a hore uz 8 vratane ocnych, len nie su prerezane. lekarka vravela, ze mu pojdu potom rad radom. lenze podla mna aj zuby bolia s prestavkami a nie 4 mesiace vkuse.....alebo ano?

uzkost- neviem ako mam tomu pojmu rozumiet.ja sa synovi velmi venujem, on je cely den vysmiat, hrame sa spolu atd.....preco by mal nejake zle sny pripadne by trpel uzkostou???

prosim, poradte mi niekto ak mozete, pripadne mate rovnaku skusenost, lebo uz som hotova a ocenim kazdu radu.

vopred dakujem..

jannicka
27. okt 2008

ahoj. poznam tvoj problem hoci priznavam, ze az tak casto v noci nevstavam. ale dost casto nato aby som nevladala takze viem si predstavit ako je tebe. opisujes niekolko moznosti co to moze byt. ja osobne si myslim, ze to budu tie zubky a dost si ma vystrasila ze este nie su vonku!! ked to u nas bude tolkoto trvat! lenze ak ich ma uz tesne pred a furt nejdu chudacik maly ao sa musi trapit! nas maly uz ani cez den pre tie zubky nechce spat dlhsie tak ako predtym. takze ak su to tie zubky. my davame na noc homeopaticky cipok viburcol ktory okrem ineho aj ukludnuje. niekedy ho dam aj cez den, ale myslim ze sa moze davat dokonca kazde tri hodiny. neviem vsak ako dlhodobo sa moze davat to chcem prave prezistit.
dalsia moja rada uz je len zajst k lekarovi, moze to mat aj nejaku inu pricinu. najlepsie bude ak lekar vyluci vsetko ostatne a potom treba pripadne skusit nejaku alternativu. drzim palce!!

zanetak
27. okt 2008

silvikaa: ahoj. Moja malá tiež spávala do 4 mesiacov celú noc, a potom sa začala takisto budiť aj s plačom. Tiež som trochu z toho zúfalá. Pomáha jedine to , že si ju dám k sebe do postele a vždy ako sa zobudí, tak jej dám rýchlo dudlík a chytím ju za ruku a ona zaspinká. Niekedy musím vstať a navariť jej mliečko/nekojím/.
Bola by som rada, keby sa naučíla spať v postielke do rána.

silvikaa
autor
27. okt 2008

jannicka - lekarka mi povedaal, ze to mozu byt tie zuby a ze kludne to moze trvat este aj 2 mesiace, kym sa mu prerezu. vraj niektorym detom sa prerezu az v 10 ci 11 mesiaci a potom to ide hromadne jeden za druhym. mozu to byt tie zubky ja viem, ale je to znicujuce, uz sme s manzeliokm nestastny.
viburcol som skusala, ale moc mu nezabera, mam aj homeopatika na zubky a lekarka nam dala aj Sedaliu - tiez hom. na taku uzkost a bolest pri prerez. zubov a nic....

uz som rozmyslala, ci to nemoze byt nieco uplne ine......ja neviem usko trebars, ale on teploty nema . fakt neviem. asi este behnem zajtra k lekarke. dakujem za rady 🙂

a tebe kolko trva tato nespavost maleho?

silvikaa
autor
27. okt 2008

zanetak - moj maly spi od narodenia v postielke a aj sam zaspava. skusala som si ho dat k sebe, ze to bude lepsie, ako k nemu vstavat 15 krat, ale je to u neho naopak. citi, ze som pri nom a je akysi nekludny a zacina sa preberat a potom sa chce blaznit. asi je to tym, ze je zvyknuty na svoj priestor, na svoju postielku.

miskinadamko
27. okt 2008

silvika nas maly tak place ked je hladny

miskinadamko
27. okt 2008

aj dnes v noci robil presne to iste ako pises, neubehlo ani vela od vtedy ako papal, tak som ho prebalila, zobrala do postele, nic nepomahalo, potom som mu zarobila nutrilon aj ked som si hovorila ze hladny byt nemoze, ale vypil celu falsu pri tom sa ukludnil , dali sme dudlik a spal az do rana, a tiez do tych cca 5 mesiacov spaval niekedy aj 10 hodin vkuse. skusala si malinkemu dat napit cajiku alebo mlieka?

broculka
27. okt 2008

Ahojte

silvikaa, akoby som citala o nasej malej. Budi sa ako aj ty popisujes, niekolkokrat za noc, aj mimo papania. Casto aj cez den. Nie je to az 15x, ale napr. tuto noc za mi zobudila asi 5x. Tiez pomaha dat cumel, alebo vybrat z postielky, pomojkat, dat do postielky a spinka dalej. Aj ja som uz poriadne nevyspata ☹ . Tiez som rozmyslala, ci to nebude zubkami, ale ked jej prejdem po dasienkach, zatial necitim, ze by sa jej zubky tlacili, tak neviem. Inak je tiez v pohode, zdrava, teploty nema, len ten nepokojny spanok. Som zvedava na skusenosti a rady ostrielanych mamiciek.

broculka
27. okt 2008

Este som zabudla dodat, ze nakoniec takmer vzdy skonci u nas v posteli, pretoze uz k nej nevladzem tolko vstavat. S manzelom potom spime ako pravitka 🙂 . Bojim sa, ze si na spanie s nami zvykne, ale niekedy uz fakt nemam energiu stale vstavat z postele.

silvikaa
autor
27. okt 2008

miskindamko - maly vecera o 18 kasu cca zarobenu 120 a o 19 .45 ma mlieko 160 ml.....nemyslim, ze by bol hladny. ale nikdy nevies, este som to neskusala. dnes to skusim , ked bude o 22 vymyslat, supnem mu nutrilon a uvidime.....bodaj by to bolo v tom...ale pochybujem....dam zajtra vediet 🙂

silvikaa
autor
27. okt 2008

broculka - nas nelubi moc spat s nami, niekedy by mi to bolo aj lepsie, ako k nemu vstavat 100 krat. asi by som radsej lezala ako to pravitko 😀 ale verim, ze ani to nie je ziadna vyhra

broculka
27. okt 2008

silvikaa - deje sa to u vas len v noci? lebo u nas aj cez den. aj teraz mala spi este ani nie hodinu a uz sa mi 2x zobudila.

mercy
27. okt 2008

Silvi, možno ťa sklamem, ale podľa mňa sú to nastopro tie zuby a budete musieť vydržať 😒

silvikaa
autor
27. okt 2008

broculka - v noci, cez den iba maaaalokedy. sem tam sa to stane raz pocas obedneho spanku.

broculka
27. okt 2008

silvikaa - ani Simonka sa mi cez den nebudi stale, ale niekedy ano. U vas sa to aspon da pripisat zubkam, no neviem co to moze byt v nasom pripade 😒 . Snad to casom prejde

bublinkajasminka
27. okt 2008

silvikaa - boooženko ako dlho som ťa nevidela, stále si na vás spomeniem ako sa mi máte.....

silvikaa
autor
27. okt 2008

jeeeeeeeeeeej, cau moja, aj ja by som ta strasne rada videla, ale vidis ako sme na tom....a to sme este 2 tyzdne marodi, najprv ja, potom mal maly crevnu chripku a potom som ju opat ja dostala od neho, takze tak....katastrofa. ako sa mate s malinkou???

bublinkajasminka
27. okt 2008

silvikaa - tak zúbky nič? my máme už jeden vonku a druhý viac ako polku 🙂

mir13
27. okt 2008

Aj my sme mali problemy so spanim. Potom sme vyskusali nechat malu spinkat s nami v posteli a postupne sa to vsetko zlepsilo. Predtym bola hore niekolkokrat za noc, teraz prespi celu noc. A ak sa aj zobudi pripadne rozplace (co nebyva velmi casto), staci ju pohladkat, povedat jej nieco, ona sa prituli bud ku mne alebo k manzelovi a spinka dalej. Taktiez sa budi neskor ako ked spinkala vo svojej postielke.

silvikaa
autor
27. okt 2008

bubli - gartulujem ku zubceku. nemali ste pred prerezanim hnacky? mali ma a riadne , tak neviem, ci sa to neblizi...ak ano, kolko dni ste ich mali, kym sa zubok prerezal? ako to mala znasala?

bublinkajasminka
27. okt 2008

silvikaa - mooc rada by som aj samka videla - nechodievate poobede sem k maminke? máme sa oki, yasminka to so zubkami celkom zvládala, teraz ked sa prerezávali bola najväčšia bolesť ked všetko hrýzla dávala som homeoptické čípky viburcol a pekne zaberali - bola celkom v pohodke....je zlatá, len v stredu plakala hodinu v kuse to som nechápala a vo štvrtok ráno bol celý zub vonku tak som pochopila a druhý je na pol vonku ale je oki....kukni foto v mikulášskom sme ju fotili....je oki, strašne by som vás chcela vidieť, kukla som vtedy samkove foto a je mooc zlatý - smejko ako yasminka....je podarenýýýýýýýý 🙂 🙂 🙂 🙂
ozaj a ako cez deň spinkáte 2 či 3 razy? a tento posun času ste ako zmákli? my sme jej to večer posúvali od stredy po 20 minutkach a včera sa to posunulo celé pekne o hodinku tak som rada 🙂

silvikaa
autor
27. okt 2008

bubli - k nasim chodim vacsinou iva cez vikend, ale teraz ked sme boli chori, bola mamka castejsie tu ako ja u nej a pomahala mi s malym.
posun sme zvladli v pohode, vecer pred posunom siel spat o pol hodku neskor a na druhy den sme ho opat natiahli, ale na obed a vsetko je ok....ale poviem ti, je to na nervy ten posum, neznasam to.
no idem nieco pospratavat, lebo idem s malym na klokocinu do Dm, takko a toho Kik , ci ako sa to vola, vraj tam amju detske veci, tak idem kuk.

junovka
27. okt 2008

silvikaa, my sme toto zazivali od 7-8 mesiaca.Trvalo to hadam mesiac,Dodnes neviem koli comu to vsetko bolo. 😒

zanetak
27. okt 2008

tak ako tu čítam, tak v našom prípade to budú asi zúbky, aj keď jej na dasnach nevidím, že by niečo išlo von 🙂

zanetak
27. okt 2008

junovka: a tvoja malá už má zúbky?

junovka
27. okt 2008

este nie vsetky , ale ma.Preco? 😕

silvikaa
autor
27. okt 2008

jaj baby, aj teraz maly hajal na obed a zobudil sa so straaasnym placom, dobehnem k nemu, dudka v puse....no a utis ho ☹ dufam, ze este zaspinka, tusim je ticho, idem kuk

zanetak
27. okt 2008

junovka: no moja ešte nemá.

zanetak
27. okt 2008

myslela som tá mladšia, či má zúbky.

silvikaa
autor
27. okt 2008

....samozrejme, ze nehaja, tak klusem za nim 🙂

bystricanka
27. okt 2008

silvikaa...ahoj. No tak ja k malému vstávam v noci tiež dosť často. Niekedy za 1 hodinu aj 6 krát. Spáva vo svojej postielke a toto obdobie mu trvá od jeho 6 mesiacov. Takže už 13 mesiacov som sa riadne nevyspala. A len dúfam, že to sú zúbky a že ked bude mať všetky, tak si kooonečne pospím 🙂