Váš názor na spanie v postieľke v inej izbe
mame napr postielku vo vedlajsej izbe, ktora je vzdialena asi na dva metre od spalne, je to kriticke? myslite, ze sa nieco vyriesi, ak postielku prenesieme do spalne?co sa zmeni? akurat, ze sa znizim pocet krokov k nej 😒
@keira ak ti neprekaza vstat a ist par krokov k dietatku, tak v tom nevidim problem. Ja som mala deti v inej izbe sice az od 5- 6m, ale tiez som chodila kojit do dcerinej izby, na hojdacie kreslo a potom som ju polozila naspat do postielky.
Ja milujem svoje deti, ale ja sa v ich pritomnosti absolutne nevyspim....som vzdy hore na jedno oko.....
Aj vcera mi vliezla moja do postele a to sa proste nedalo.....musela som ju po 2-ch hodinach spania odniest do jej izby. A to ma uz 4 roky.
podla mna by malo byť novorodeniatko s maminou v jednej izbe,ja osobne by som nemohla ani spať ak by bolo bábo vo vedlajšej izbe,ale to je každého osobná vec.
@keira pri prvom dietati sme mali postielku vo vedlajsej izbe ale mali sme tam urobeny prechod so spalne(dve izby vedla seba), cize som pocula kazdy suchot a mohla som spokojne spat a tym padom aj dcera sa naucila sama spat a zaspavat vo svojej izbe. nam sa vlastne postielka do spalne ani nevosla 🙂 teraz pri druhom mame postielku v spalni lebo sme sa prestahovali a na rozdiel od dcery, syn castejsie grcka a jeho dojcim a dceru som nedojcila takze teraz vstavam castejsie k nemu ako vtedy k dcere 🙂 je to o zvyku, nie je na tom nic zle, akurat by ma v noci asi prepadli zle myslienky, ci sa mu nevratilo mliecko....(neviem ake stare mas dieta). keby sme byvali v starom byte tak by spali obidvaja spolu. drzim palce 😉
a myslite, ze monitor dychu upovedomi, ak by dietatko grckalo a zrazu prestalo dychat .. ci to je nieco upln eine?
@keira moj nazor ..dietatko patri k rodicovi ..tieto clanky ma len utvrdili, ze sa nemylim 🙂
http://ozene.zoznam.sk/cl/10159/258146/Deti-by-...
http://babatocko.blogspot.sk/2011/05/nocny-span...
@keira kym som mala jedno dieta tak ano. spinkala som s nim..pri dvoch sa to neda sapat s dietatkom, preto som vela vyuzivala satku, nosic
a moj starsi uz vie teraz zaspat sam, dospel k tomu sam, bez toho aby som ho ucila, nutila, ci nechala plakat, s malinkou cez den spim podla toho ci spi naraz s malym, vtedy si lahnem k nej, ked nespia naraz, tak niekedy spiu na mne /v satke, nosici/ ale uz vie spinkat aj sama..ale nie v postielke, tu bojkotuju obe deti..pokial do nej nevlezu v ramci hry, pouzivam ju len ako zarazku k posteli aby sa maly neskotulal
@keira novorodenec patri k matke a nie do postielky a uz vobec nie do druhej izby
@blavacka musim oponovat ... syn spava s nami od narodenia ( a este stale a myslim si, ze este dost dlho asi aj bude) a prespi v klude celu noc (zhruba od roka a pol sa nebudi ani na mlieko)
@keira - ak mas kludne babo, co tam kludne spi, nenechaj si fakt nakecat, co musis,nemusis, ako sa to ma a podobne... kazde dieta je ine.... dolezite je, aby si ty bola spokojna... nie kazde dieta si vyzaduje byt nosene a zavesene na mame 24/7.... Max bol tiez samostatna kludna spokojna jednotka od narodenia...dcerka pravy opak, pijavica cely cas, najradsej by bola cely cas skin to skin...
Podľa mňa každý prípad je iný ako aj maminky aj bábätká sú iné. Ak niekomu vyhovuje spať oddelene, nech sa páči 🙂 Ja osobne by som bola veľmi nekľudná, ak by moje bábätká neboli so mnou.
Dlho sme spali tak, že synček spal medzi nami a dcérka v postieľke. Až vo veku 2-4 rokov išli do svojej izbičky spolu. Ale aj tam som ich dlho uspávala.... Bolo to veľmi namáhavé, nepohodlné ale niekde vo vnútri ma to uspokojovalo a som presvedčená, že pre deti to bolo najlepšie "riešenie" 🙂
@zuzanockamt ale preco?
Ahoj, nečítala som všetky príspevky. Moja skúsenosť s dvojičkami je taká, radšej mať postieľku v bezprostrednej blízkosti. Hlavne u našich to bolo dôležité, lebo statočne refluxovali, cez deň, v noci, hneď po dávke, aj cca 1,5 hod po nej. Veľa krát sme im doslova život zachraňovali, lebo sa zgrcali cez nos a nevedeli dýchať a predýchať, väčšie by už predýchalo aj vlastnou silou, malé isto nie a ústami dýcha až od myslím 3 mesiaca. Takže to istila odsávačka do nosa 24 hodín pri ruke. Ak takýto problém nemáte, ďakuj bohu, veľa starostí a stresov máte ušetrených. Dokonca sa mi raz stalo, že sa mi vykopal v noci zo zavinovačky a tá sa dostala na neho, mal zakrytú tváričku. Nechápem dodnes, akým spôsobom sa toto stalo, lebo vôbec ešte neboli taký pohybliví, aby toto dokázali. Nechápem ☹ . Pamätám sa, ako som sa vtedy strhla zo spánku a vyskočila, hoci som nevedela prečo. Pozrela som do postieľky a on pod zavinovačkou 😕 . Keby som sa vtedy nebola zobudila, mohlo sa to skončiť zle. Vôbec, aj s tým refluxom som sa zakaždým zobudila, keď nemohli dýchať a pritom vôbec nie na plač, práve že boli ticho, nevydali ani hláska, len sa zo všetkých síl snažili rozdýchať, čo by sa im ale bez pomoci nemuselo podariť. Preto nikdy nepodceňuj materský inštinkt, ja som ho mala a využila naplno. Budeš sa smiať, ale tento inštinkt mi dokonca fungoval aj pri psovi, malom šteniatku, ešte kedysi, keď som nemala deti. Vždy som sa zobudila - strhla zo spánku pár sekúnd pred tým, ako sa mi vyčúral na koberec. 😀 Takže, fakt odporúčam mať postieľku radšej pri sebe. Stať sa môže všeličo, to ti neprajem, ale mne sa skoro stalo. 😔
my to mame tak, ze mu dam papat, prebalim, dam odrgnut, pomalinky zaspava, sup do postielky, zobudi sa 2-3 hod, pocujem krik .. idem ..
ak je nepokojny, zoberiem ho na ruky, snazim sa ho uspat .. a je mi uplne jedno, v ktorej som miestnosti
@keira lebo novorodenec potrebuje urcity cas, kym sa aklimatizuje na nove prostredie ... 9 mesiacov bolo dieta bezprostredne späte s matkou, zrazu po porode sa musi vyrovnat so samostatnou existenciou, s väcsim priestorom okolo seba ... zrazu su tu pocity hladu, smädu, strachu, neistoty, nepohodlia a lepsie sa mu to zvlada v bezprostrednej blizkosti matky ... kazde dieta je vsak ine, niektore si zvyknu na to, ze matka nie je dostatocne blizko a neprotestuju ... ine jej pritomnost vyzaduju stale ... a pritomnost matky je lepsia ako akykolvek monitor dychu, je dokazane, ze dieta spiace v blizkosti matky automaticky prechadza na jej rytmus dychania (vsak ho doverne pozna), nedostava sa do fazy tzv. hlbokeho spanku, ked prichadza zastava dychu, lebo matka tento stav dokaze dostatocne skoro rozpoznat ... ale je to tvoja vec, urobis si podla svojho svedomia a vedomia ... ked ti vyhovuje samostatna izba pre novorodenca, tak nech sa paci
Ahoj ja som maleho dala do detskej ked sme mali detsku pripravenu,mal vtedy 7 mesiacov.
Ale keby ju mal skor,tak ho ucim na samostatnost...aspon cez den---ked uz nie v noci
@keira Vieš čo, asi ani žiaden, ak je to tak málo. Len matky sa v noci budia veľmi často k takým malým detičkám, aspoň u mňa to tak bolo, možno je to riadené nejakými "popôrodnými hormónmi". Ja som nedokázala hlboko zaspať, veľmi dlho. Spala som len takým plytkým spánkom, každú chvíľu som bola hore a kontrolovala ich. Ak to tak bude aj u teba, postieľku prenesieš k posteli aj sama 😀 Možno aj psychika, že mám deti refluxákov - neviem. Vždy som bola rada, že do postieľky rovno vidím a nemusím vstávať. Ak nemáš problém ju mať pri posteli, tak prečo. Aspoň nemusíš zakaždým zobudením vstávať a ísť. Treba si život zjednodušovať, nie sťažovať. 😀 Teda aspoň pre mňa by to tak bolo - dvojičky = dvojnásobné vstávanie 🙂 .
@keira prave to, co pises ..citujem ta : "pocujem krik , idem" ..krik je velmi neskory prejav jhladu a tuzby po mame, vacsinou uz je to prejav uplneho zufaktva..ked mas dieta pri sebe, preberies sa na jeho pohyb mrvenie, v polospanku nakojis a spite dalej, kym je dietatko male, nakojis, prebalis, das znovu na prsnik a spite...bez toho aby si sa uplne prebrala chodzou a zdvihanim cdietatka a ukladanim ho a uspvanim..ovela viec si oddychnes ked bude dieta spat s tebou
Ak to nevadí tebe a a ni bábatku, tak na tom nevidím nič zlé... moje bábo som dávala na noc do postielky, postielka k uposteli nevošla, bola dosť daleko od postele. .ale zas vadilo mi behať hore dole, no zároven som sa bála nechať spať pri nás tak malinkaté bábo. No myslím si, že ak ti bábo podrastie, tak sa mu to páčiť nebude, predsalen bude viac vnímať, ako teraz, bude vnímať viac, že je samé
napisem este osobnu skusenost - mala som syna takmer od zaciatku na UM a vdaka spolocnemu spaniu sa stalo parkrat, ze zacal plakat kvoli hladu ... vzdy som sa zobudila skor ako on a dostal mlieko este ani oci neotvoril, bol v polospanku ... keby bol v inej izbe alebo len v postielke, tak sa urcite zobudi, zacne plakat a bolo by treba znova uspavat ... obcas som aj ja bola v polospanku a to, ze jedol som vedela podla pouzitej flase :D
@keira nasa dcerka bola od pol rocka vo svojej izbe. Od narodenia sme pouzivali monitor dychu a mali sme aj vysielacku. Mala sa aj prestala v polroku budit na kojenie, ked sa rano zobudila, nakojila som a potom sme spolu este lezali vo velkej posteli. Od prveho dna zaspavala vo vlastnej postielke, aj sme ju naucili zaspavat samu. Neviem si vynachvalit. V noci sa potom zvykla do toho pol roka budit 1 - 2 x na kojenie, pekne po nom zaspinkala a od pol roka sa uz nebudila vobec.
@keira neviem si predstavit, ze by take male dieta nespalo s nami v spalni. Potrebujem pocut kazde zastonanie, inak by som sa budila len na naozaj velky krik a to mu neurobim. Spanie v jednej izbe mi pride ovela bezpecnejsie a aj prijatelnejsie pre dieta (lebo vie, ze sme blizko).

vôbec to nie je kritické a zlé keď tvoje malé spinká vo svojej izbičke, je to práveže dobré pre vás ale aj pre tvoje malé. Ak je malinké, zabezpeč si monitor dychu, nejaké vysielačky a je to 🙂