Večerné problémové zaspávanie trojročnej dcérky

manuelala
7. okt 2015
Používateľ manuelala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od manuelala.

Ahojte maminy, máme problémy s dcérkou, hrozne zle zaspáva, trvá jej to aj hodinu ak nie dve. Neustále plače, bojí sa tmy, nechce ostávať v izbičke sama. Má tri roky. Riešila z vás niektorá takýto problém?

mia265
7. okt 2015

ja nemam, ale ked vies kde je problem, preco ju nechavas samu v izbe potme?

aluchm
7. okt 2015

Tak moja trojrocna zaspava len pri mne a pri zasvietenej lampicke. Aj my by sme mali problem, keby ju dam potme samu do izby. Preco ju trapis? My si najskor precitame rozpravku, potom sa potulime aj s mladsou (10m) a tak zaspavame vsetky naraz. A tiez nam to trva niekedy aj dve hodiny. Ano, je to na nervy, je to unavne, ale ved to nepotrva vecne.

siska53
7. okt 2015

@manuelala
Aspon malu lampu jej daj...
Ja sice beriem cas pri zaspavani s detmi ako prijemne straveny cas, takze som pri nich.. Takisto ani ja som.nikdy v detstve nezaspavala sama -najskor 1izbovx byt a neskor uz mladsia sestra so mnou v izbe.

Ja by som radsej bola pri nej. Skor zaspi,mas skor volno..
Ale ked trvas na samostatnom.uspavani,tak precitaj rozpravku,nechaj jej svetlo,ubezpec ju,ze ste kusok od nej a chod prec. Ak vybehne,odviest naspat do postele. V takom.pripade uz musis byt zasadova a vydrzat to. Casom to pochopi...len takychto noci bude asi este vela...ak ti to za to stoji... Mne nie,radsej si vypovujem vselico,co mi porozpravaju.

natalushka
7. okt 2015

Asi tak ako Mia..a ako zaspavala doteraz?nedeje sa u vas doma nieco?mozno je to proste reakcia na nieco,z coho ma mala stres..moj syncek ma len rok,takze nie som ziadny odbornik..ale deticky su velmi citlive na akekolvek napatie doma,ci na nejaku novu situaciu,s ktorou sa nevedia vysporiadat..a ak ma navyse strach z tmy,tak by som ju urcite nenechavala samu,v tme..nechce zaspat sama,tak si k nej na chvilocku lahnite,pkstite nejake nocne svetlo..a proste sa mojkajte,hladkajte,nech vie,ze si tam..ale z toho co si napisala,neviem vycitat nic konkretne..skus zmenit ten "zaspavaci" ritual..drz sa,nech to vyriesite k spokojnosti vsetkych🙂

h2
10. okt 2015

@manuelala Ahoj, obávam sa, že Ťa nepoteším, môj syn má aktuálne 4 roky a 2 mesiace a stále má problémy so zaspávaním. Skúsila som všetko možné, nakoniec mi pomohlo jedine to, že som sa s tým zmierila. Proste uložíme sa so synom do postele, prečítame rozprávku (alebo 2,3,4... rozprávky), potom on ide do svojej postieľky (v našej spálni), ja zhasnem lampičku, nechám svietiť len slabé svetielko na noc a ideme spať. Ja s ním zostávam v izbe. Viem, že to nie každému vyhovuje, ani mne to zo začiatku nevyhovovalo, lebo som si ešte na večer plánovala všelijaké domáce práce a potom som bola na nervy, keď syn nie a nie zaspať. Teraz si nič neplánujem, ľahnem a relaxujem. Často sa mi stane, že zaspím skôr, než syn. Neboj, nebude to trvať večne, ani sa nenazdáme a deti nás už nebudú chcieť pri sebe, ani keď o to budeme stáť.

cimage
10. okt 2015

Nas ma 3,5rok a este ani raz neisiel sam spat. Spi s nami v posteli. Ja sa pamatam este na moje zaspavanie. Mama ma ulozila, precitala rozpravku, svietila mala lampa, nasi boli len vedla v obyvacke, ale aj tak som sa bala, to nechcem aby moj maly zazil. Dokonca ani ja sama by som nespala v uplnej tme. My si pustime rozpravku, alebo film a relaxujeme vsetci spolu. Neboj sa, pride cas, ked ta do svojej izby ani nepusti, tak si to treba uzit kym nas potrebuju a chcu pri sebe.

alenka_miluc
11. okt 2015
Používateľ alenka_miluc je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od alenka_miluc.

Skúsila si nejaké svetielko alebo niečo podobné aby nebola dezorientovaná keď sa zobudí?

susanne5
11. okt 2015

aj moja mala zaspava so mnou, tiez je to pre mna niekedy narocne ked sa este potom chcem vratit do obyvacky a vacsinou zaspim s nou a uz som ju skusala naucit aj samu ale vzdy vybiehala z izby a na to som nervy nemala takze sme natom podobne, akurat ona sa neboji tmy. skus pozriet nejake pekne detske lampy, susedka tak naucila zaspavat malu samu. drzim palce.

leanax
11. okt 2015

Moja 5 ročná dcérka v poslednej dobe nechce spať sama v izbe a nechávala som jej aj svietiť malé svetielko. Jednoducho sa vraj bojí, neviem síce čoho, ale raz dostala až silnú triašku tak od vtedy jej dovolím spať s nami v posteli. A keď, že sa rozhodne spinkať sama v izbe tak chce rozprávku, alebo spím ja s ňou na druhej válende. Všimla som si aj to, že keď sa náhodou v noci prebudí skontroluje či je niekto pri nej. Ak áno ľahne si a kľudne spí ďalej. Raz som pri nej nebola tak plakala... Viem, že to možno raz olutujem, že som jej dovolila spať pri nás, ale nechcem ju stresovať, keď sa bojí... Snaď z toho vyrastie.

78lenka
11. okt 2015

moja bude mat 4 r a tiež naspi sama musim s nou a je mi jedno do kedy ved je moja 🙂

bertik25
11. okt 2015

ahoj moja mala 5r. a zaspava so mnou alebo s ocinom 🙂 niekedy ked sa neda tak zaspi pri uspavankach a ma otvorene dvere aby jej svietilo svetlo z obyvacky a pocula nas 🙂 inac stale spi s nami v manzelskej....proste nechce spavat sama a uz vobec nie potme....... spime spolu a je nam dobre 🙂 raz ju to prejde 😀 😀 😀

manuelala
autor
18. okt 2015
Používateľ manuelala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od manuelala.

ako aj malá zaspáva pri mne ale trvá jej to naozaj veľmi dlho a ak už aj zaspí a odídem tak do pol hodiny je znova hore. netuším prečo doma nemáme s manželom absolútne žiadne problémy, pred malou sa nehádame obaja sa jej venujeme maximálne ako môžeme, netuším prečo je taká rozrušená :/ ale začala som uvažovať nad týmto http://pexik.inshop.cz/hry-a-hracky/hracky-pro-klidne-usinani/d-hvezdna-morska-zelvicka?=850 myslíte že by to bol dobrý nápad? nemáte niekto skúsenosť s takýmto plyšovým "svetielkom" ?

petra_maminka
18. okt 2015
Používateľ petra_maminka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od petra_maminka.

Nevidím dôvod prečo by to bol zlý nápad, vyskúšaj možno pomôže, ak nie tak to potom posunieš niekde ďalej. Darmo ti niekto povie že jemu to pomohlo/nepomohlo lebo u vás to môže byť inak. A ak to nepomôžte skús sa poradiť s psychologom

natalushka
18. okt 2015

@manuelala ahoj..my mame tuto zelvu..je to myslim strasia verzia tej,ktoru si vybrala ty🙂 http://pexik.inshop.cz/hry-a-hracky/hracky-pro-...
Jako..moj maly je mnesi ako tvoja princezna..skor.to ma.ako zabavu,ked vidi,ako to premieta hviezdicky,meni farby a tak..nepozorovala som nejaky vplyv na spanie..mozno az bude starsi..ale nas asi teraz zacali trapit nocne desy..svetlo,nesvetlo..proste uz som zufala..tak dufam,ze vam pomoze🙂

manuelala
autor
20. okt 2015
Používateľ manuelala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od manuelala.

rozprávali sme sa s manželom takže to aspoň skúsime a ak tak ju prednáme a potom budeme hľadať ine riešenie.. a @natalushka nemyslím, že to má vplyv priamo na spánok, ale skôr na ten proces zaspávania, pretože to je u nás najväčší problém, ak zaspí tak už je to v poriadku

moncicatko
20. okt 2015

my mame 3r syna,tiez ma obrovsky problem zaspat sam. bojujeme kazdy vecer, este mam dceru 12m, tym,ze syn vyrevuje a vymysla,budi aj ju,takze efekt nulovy. Sedenie pri nich mi nevyhovuje,pretoze som na deti cele dni sama (a tym myslim sama), ako rano vstanu az kym nejdu spat,cely den lietam okolo nich a vecer naozaj potrebujem co to urobit. a tiez uz neviem ako ho to naucit. ani lampa,ani plysova hracka,nic nepomaha,vidi ma v kuchyni z postele a aj tak reve.

kacena4
20. okt 2015

ahojko velmi vela deti v tomto veku ma problem s vecernym zaspavanim je to normalne, detom sa buduje predstavivost, je to obdobie kedy prechadzaju s postielky do "velkej" postele, z rodicovksej izby do vlastnej, od rodicov do skolky..... proste obdobie velkych zmien a deti to intenzivne vnimaju a snazia sa vyrovanvat sa s tymito situaciami, hoci mnohe konkretne vo vasej rodine este neprebehli, alebo uz prebehli davnejsie je to proces, ktorym dieta musi prejst. zacina objavovat a vecerny cas je prave ten kedy - ked si ma lahnut do postielky tak jeho mozog naopak zacina fungovat na plne obratky vsetko zacina spracovavat a on to chce spracovavat nie len v mysli ale aj "fyzicky" a preto vybehuva z postielky, nechce tam byt vymysla, chce jest, nechce spinkat, chce pit, chce cikat.... je to normalne. treba dietatu vecer navodit prijemnu atmosferu, zvyknut ho na urcity ritual (kupel, sprcha, zubky, pyzamko (ziadna telka, pc hry....), knizka, ci ina rozpravka od rodicov v postielke, popr. este nejaka drobna hra pri posteli pred spanim a trpezlivostou ho naucit ze teraz sa uz ide spinkat a nie behat po byte mozno to bude trvat 1/2 roka mozno rok ale dieta sa nauci ze tento cas je urceny na vecerny spanok a ked to budete robit pravidelne v rovnakom case tak dieta sa nauci ze neustupite a vecer bude pohodovy (hlavne predvidat predtym ako date dieta do postele dat mu pit, poslat ho cikat, pre istotu sa spytat ci nechce este nieco jest 😀, zapnut lampicku - ta korytnacka je o nicom len dekoracia)
drzim palceky