Veľmi uplakané 16 mesačné dieťatko

gabiy20
4. dec 2021

Ahojte chcem sa len opýtať na váš názor či je normálne takéto správanie 16 mesačného dievčatka. Po narodení bola dobre dieťa no mala mierny hypertonus. Po čase sa to však zlepšilo a na neurológii povedali ze je všetko v poriadku. Čím bola staršia tým bola viac uplakanejsia a to platí aj teraz je to horšie a horšie. Za všetko plače, hádže sa, vypína niekedy ju je ťažko udržať na rukách. Ráno vstane a hneď plač. Nie vždy, ale často až kým si nenájde nejakú aktivitu. Spinka dva krát do dňa raz poobede to je celkom fajn zobudí sa veselá ale keď ide večer späť pospi 30 minút a zobudí sa s takým revom, že ju treba ukludnovat pol hodinu. Medzi tým kým nespi tak proste reve keď jej niečo nedám, keď jej niečo nejde alebo podobne situácie. Jediná moja útecha je keď jej pustím telku a pesničky to mam čas si nie o urobiť aj okolo bytu. Pri jedle taktiež dlho neobsedi trochu zje a už chce ist preč. Je taktiež aj veľmi neposedna nevie si kľudne sadnúť a sedieť chvilku stále zo sebou narába. Nevieme proste nič kľudne urobiť. Skúšala som už všetko nechať ju vyplakat, snažiť sa dohovoriť, stiskat je to potom ešte horšie. V noci to tiež nieje žiadna sláva stalo sa nám možno 5 krát za celý čas že spala celú noc l. Inak sa budí stále na mlieko. Vo väčšine vypije mlieko a spinka ďalej ale stáva sa aj to, že sa tak strašne rozkrici že je zasa bieda ju ukludnit. Neviete mi poradiť čo s ňou.

ivik4
4. dec 2021

Neviem,mala som tiez doma katastrofu, vyrastol z toho. V takych 4,5 roku to bolo uz lepsie 😐

linki90
4. dec 2021

@gabiy20 ahoj ja to mám ale v chlapčenskom prevedeni 🤦🏻‍♀️ale naštasie prespí celú noc 🙏 ale spí už len raz má 17 mesiacov ,malý mal tiež hypertonus ale neviem či to teda so správaním dajako suvisí,inak je presne taký ako opisuješ dceru,ale on je od malinka taký maznavý plačko len ja ja a nik iný ,na rukách by bol vkuse,za všetko plače 🤦🏻‍♀️ zapína mi šporak elektrický poviem mu nesmieš Samko hneď sa rozplače hodi o zem, vezmem mu niečo zase sceny ,papať spapa všetko ale najradšej mne na kolenách nie v stoličke a hlavne nie jeho jedlo ale moje 🤦🏻‍♀️ možno že obdobie vzdoru ale dokedy to bude trvať neviem pevné nervy moja niesi sama čo má takéto dieťatko no ;)

gabiy20
autor
5. dec 2021

@ivik4 tak to ma do toho veku čaká ešte dlhý boj 😆

gabiy20
autor
5. dec 2021

@linki90 ďakujem, snáď z toho rýchlo vyrastú 🙂

zuzanastano11
6. dec 2021

@gabiy20
Treba jej najst nejaku aktivitu,nieco co ju zaujima,skladacky,viac vonku chodit,nam to pomohlo...moja mala bola velmi nervozna a neposedna to je doteraz...ale to je vysledok mojho tehotenstva ( tak mi povedala psychologicka) lebo ja som bola v tehotenstve casto nervozna a chodila som do prace,takze som nebola v klude do ma na posteli...ze vraj to su ine deti ( take kludne) ked viac oddychujes v tehotenstve...neviem ci je to pravda,mam iba jedno,ale podla toho co mi hovorili kamosky tak tie co oddychovali mali ozaj kludne deti...inac mojej malej po roku zacalo vadit mlieko a z toho sa v noci budila s neskutocnym revom a celkovo bola taka nervozna,podrazdena...po zmene mlieka ( aj stravy celkovo....sme.prisli na intoleranciu laktozy)to uz bolo celkom ine dieta....ale aj tak ma dost svojich ,,much" a je to presne ako u teba,ze nemam sancu nieco urobit doma...zlepsilo sa to po 2 rokoch....takze cas