Vojtova metóda a ľavá strana robí problém..

kristinia43
28. máj 2019

Dieťa dáva viac hlavu doprava. Ľavá strana mu robí problem. Dáva ju aj dolava ale menej a plačká pri určitých pohyboch. Máte skúsenosti s Vojtovou metódou?

cmir
28. máj 2019

@kristinia43 a doktorka vas neposlala na cvicenie alebo ine vysetrenia? Ja s malym chodim na rehabilitacie a cvicime Vojtovu. Je to trosku boj, lebo su to vacsinou polohy, ktore nie su uplne pohodlne pre tie deti...ale neboli to...

nikpa
28. máj 2019

@kristinia43 syn dávala hlavičku tiež viac do jednej strany. Chodili sme na Vojtovku ale priznám sa, že viac som ju necvicila ako cvičila. Skôr som sa zamerala na iné cviky s fit loptou, ktoré mi rehabilitačna sestra tiež ukázala a hlavne som dbala aby pri spaní mal hlavičku väčšinou na strane kde sa menej točil. Aj pri hraní som mu hračky vždy ukladala smerom do tejto strany. A neskor sa mu to upravilo asi okolo 6-7 mesiaca. Teraz je úplne v poriadku.

kristinia43
autor
28. máj 2019

@cmir pediatricka nas poslala. Dnes ideme k rhb doktorke

jeltica
28. máj 2019

@kristinia43 Nemam skusenosti, ale tiez by som chodila na rehabilitacie.

drahusa333
28. máj 2019

Naša sa nepretacala a ked sa aj snazila tak len na jednu stranu...isla by som s babatkom na rehabilitacne a lekar posudi. ja som spokojna ze sme to cvicili, urcite jej to neuskodilo.snazili sme sa poctivo cvicit, treba si na tom dat zalezat. uz ked sa do toho pustit tak poriadne ;)

adamadent
28. máj 2019

Dcerka robila to iste, treba vela polohovat aj ked sa vzdy stoci zas na oblubenu stranu, ja som zacala cvicit s nou aj ked prvy dojem z cvicenia sok aj som si poplakala. Ale treba cvicit, ak je sval stuhnuty, aby sa neskratil na jednej strane. A zacat cim skor tym lepsie, aby sa nepridruzili aj ine komplikacie. Drzim palce.

suzie28
28. máj 2019

@kristinia43 my sme mali tiež taký problém ... chodili sme na vojtovu a doma cvičili . A upravilo sa to cca 2-3m sme chodili .

evkamotka
28. máj 2019

Ano syn mal to iste, cvicili sme s nim vojtovu metodu a pekne sa mu to upravilo. Neodporucam "domacke" recepty, su tu predsa ludia co sa na to specializuju podla rokmi overenej praxe. cvicte podla pokynov rhb a budete prekvapena ako rychlo sa to napravi

sapetka
28. máj 2019

@kristinia43 aj moj maly ked bol babatko bol viac na jednu stranu, boli sme aj kvoli tomj u fyzio aj neurologicky vsetko bolo ok ukazala nejake cviky ktore som nepraktizivala(max asi len dvakrat)skor som ho stimulovala ma druhu stranu.. hracky a vsetko islo z druhek strany..ono sa to samo napravi netreba sa stresovat😊

evkamotka
29. máj 2019

@sapetka to ste mali stastie. My sme krpca dlho stimulovali kym sme isli k neuro a jedine co sme vyckavanim dosiahli bola zlezana hlavicka. Az natolko, ze nosil ortezu (helmicku) takze rada "kaslite na dr".... No co ja viem.... A ked nebudu mat take stastie ako vy?

sapetka
29. máj 2019

@evkamotka kde som napisala kaslat na dr?🤔