icon

Výška a váha trojročnej slečny

katulka1992
3. apr 2019

Dobrý večer,

dnes sme boli s našou 3-ročnou slečnou na preventívnej prehliadke. Meria 95 cm a váži 13 kg. Okolie ma presviedča, že je to na jej vek málo. Prospieva dobre. Doktorka sa vyjadrila, že je to v norme. Rada by som vedela akú výšku a váhu majú Vaše dcérky? Za každú odpoveď ďakujem

fatimuska
9. jan 2020

@lenka2710 vazne, ale nesmiene nic craviet

ellieellie
9. jan 2020

Doktorka ti predsa povedala, že je to v norme, tak nechápem... kto je to "okolie" a čo navrhuje, že máš s tou váhou robiť? Podľa mňa má úplne v pohode váhu, ja mám síce chlapca, tí vážia viac, ale má 2,5 roka a 12kg a vyzerá super 🙂 Je to zdravý, silný chlapček. Dievčatká v jeho veku, čo poznáme, sú drobnejšie. Ty si dcéru poznáš najlepšie, vieš ako sa stravuje, či je slabá a chorľavá atď. Keď si "tabuľková", pozri si tabuľku na internete, zadaj si váhu a vek dieťaťa a vypočíta ti, že minimálna váha 3 ročného dievčatka je 11,5kg. Priemer je 14kg. Takže naozaj, bez obáv, a 13 kg je to úplne normálne 3 ročné dievčatko.

ktochytavzite
9. jan 2020

Je to uplne ok

lenka2710
9. jan 2020

@fatimuska a Dr na to nič?? Ved akože podľa mňa je to dosť veľa, kamoškina je siedmacka a ma 30kg, na 2apol roka je 28 kg straaasne vela

oliali
9. jan 2020

@fatimuska to je strasne moc ... moj 5,5 rocny ma 120 cm a cca 21 kg...

mimikas
9. jan 2020

@fatimuska nepomylila si sa s tou váhou? Moj starsi ma 8 rokov a 27kg a to je taky akurat. Neviem si realne predstaviť 3 rocne dieta s tou vahou

karmen118
9. jan 2020

My sme boli zrovna včera s malou na 3 ročnej prehliadke - meria 94 cm a váha 15 kg. Nosí veľkosť 104 - ale tak vieme ako šijú pre väčšiny obchodov oblečenie, že číslovanie nesedí, ako pre aziatov 😀

yanni
9. jan 2020

@fatimuska Ak ta vaha nie je preklep, tak by sa to malo riesit. Ked sa obebita v detstve neries, taha sa to s dietatom az do dospelosti a su s tym neskor spojene aj ine problemy. na 2,5 rocnu je 100 cm fakt ze vysoka, to moze byt aj genetika, ale k tej vyske je neprimerane tazka. A reci, ze ved je to este "babo", vybeha atd. to je vsetko omyl. Ja mam 4,5 rocnu, 107 cm (mozno aj viac, od oktobra som ju nemerala) a ma 16 kg. Neviem si predstavit, ze by mala pre tej vyske takmer 30 kg. To by sa gulala. Ak to dieta nema nejake zdravotne problemy, lieky atd., ktore by mohli sposobyt tu vysoku hmostnost, tak to treba cim skor riesit. A ak ma dieta dostatok pohybu a zdravu stravu, tak tiez treba ist na vysetrenia, preco tak neprimerane pribera. Dat vysetrit stitnu zlazu atd. Noi neviem, mam niekolko deti ale mne byb toto bilo do oci a nebolo by mi to jedno.

bublinka1426
9. jan 2020

@fatimuska 28kg? to snad nie nie? lebo to je dost..no ja som mala 32kg v 3 rocniku na zakladnej skole a mala som 9 rokov :D. tak no, netusim asi preklep?

lusyc
9. jan 2020

Obávam sa, ze tych 28 kg preklep nebude. Ked sa prejdete po meste, tak tam také deti bežne fučia. A tie 150 kilove pubertacky tiež niekde na nejakej podobnej váhe začínali. Je to tragédia dnešnej doby.

bublinka1426
9. jan 2020

a autorke, moja ma 2r a 4m a vazi 13kg a ma asi 92cm.

inac podla tabulky ste ok kuk na toto -

https://mamaaja.sk/kalkulacky/vaha-a-vyska-diet...

bublinka1426
9. jan 2020

este jedna vec - ak ani vy ste nie tucni a vysoki, tak nema byt po kom. tazko porovnavat kedze genetiku nic neovplyvni 🙂 a vaha vyska su dedicne faktory.
k tym 28kg fakt dako neverim co pisali bo to je zas moc akoze fakt. si neviem predtsavit akle skor sa jedna o daku porochu kebo ani z jedla by nemohkla za taku kratku dobu tak pribrat. aj keby ze zje len sladke

bublinka1426
9. jan 2020

@lusyc ale to fakt? akoze vidim tucne deti ale je mozne ze dieta za 2,5roka priberie tolko kg? je to vobec mozne? skor som si vsimla ze vela deciek priberie az na ZS ked sa starvuju v bifetoch a chodia vonka s cipsami v ruke cele mimo

lusyc
9. jan 2020

@bublinka1426 fakt. Včera na pošte som rozmýšľala nad mladou rodinkou, co stála predo mnou. Matka bola kus ženy, vysoká asi 175 cm, veľký zadok a vlastne rovný valec od ramien po stehná, no 130 kg. Otec o hlavu menší, mladý chalan 130 kg. Dievčatko, nemalo viac ako tri roky, meter a rátam tých 25 kg. Porovnávala som ju s mojou 3 ročnou, 92 cm, 10,5 kg. Ja mám 165 cm, 58 kg, otec 180 cm, 80 kg. Áno, genetika, ale aj spôsob stravovania a aktivity.

lenteraz111
9. jan 2020

Susedkina dcéra má 3 roky, výšku 102 cm a váhu 17 kíl. Je vysoká po mamine aj tatinovi.

modrinkaa
9. jan 2020

@miris666 😂

mogaa
9. jan 2020

Nerieš okolie....deti sú menšie aj väčšie, ono veľa záleží aj od pôrodnej váhy....naša má 2roky má 80cm a 11kg, pri narodení mala 2340g a 46cm...môže byť menšia, tým pádom aj váha bude nižšia a vyšvihne sa až v puberte....dieťa sa k jedeniu nedá donútiť a napchávať ho somarinami len preto aby pribralo je blbosť....naša keď je na ihrisku tak sa výzorovo podobá ročným deťom a má 2😉pritom vzhľadom na svoj vek zje naozaj veľa, hlavne ovocie a zeleninku, ale je pravda že je hlavne polievková ale má rada aj mäso

yanni
9. jan 2020

@mogaa no to s tou porodnou hmotnost nie je vseobecne pravidlo. Nasa starsia mala 2790 g a je teraz ako 4 rocna s jej takmer 110 cm tak normalne vysoka. A spagetka k tomu. A ona sa fakt ze dobre naje. Ale ja varim kazdy den cerstve zdrave jedla, obcas samozrejme aj klasicku slovensku kuchynu, vela ovocia a zeleniny a takmer ziadne sladkosti. V porodnici som sa zoznamila s mamickou, chlapec sa jej narodil par hodin pred nasou, 4210 g a 58 cm, zhodou okolnosti z nasej dediny, takze sa stretavame a chlapec je stihly a dokonca o nejake 2-3 cm nizsi ako nasa. Rodicia su plus-minus rovnako vysoki ako my.

nataliaseidlova
9. jan 2020

Moja dcerka mala pocas 3.roku vyšku od 101 do 104 teraz ma čerstve 4 roky a výsku stale 104 a co sa tyka vahy je to slabota. Za 3.rok pribrala asi len kilo. Ona ma teraz nieco malo nad 14 kg.

mogaa
9. jan 2020

@yanni no naša ani vysoká nemá byť po kom lebo menší rodičia😉takže aj preto je drobnejšia - genetika nepustí😉hlavne že je zdravá

miris666
9. jan 2020

@katulka1992 moja malá na 3 a má 86 CM a 10.5 kg.doktorka nás už poslala na genetiku a gastro

fatimuska
9. jan 2020

@mimikas nepomylila, 3 bude mat az v auguste

saxana000
9. jan 2020

Nasa mala v septembri 3 roky. 13 kil a 97cm.odjakziva bola mensia na svoj vek ani nie je bohvieaky jedak ovocie zelenina nula bodov maso raz za tyzden ak vobec.sladkosti nelubi skor jogurty a syry.a vsetko suche zemiaky ryzu chlieb.dieta zdrave sikovne odedy je v skolke bola chora iba raz.Podla mna lepsie tensia ako ked vidim 3 rocne dievcatka co im uz brusko z legin pretrca

fatimuska
9. jan 2020

@yanni neberie žiadne lieky, nonstop ju krmia, s kazdym kto je tak je aj ona..

katulka1992
autor
9. jan 2020

ďakujem za Vaše reakcie...dcérka je zdravá, normálne šikovné dievčatko, ktoré občas má chuť jesť a občas nemá na nič chuť...

bublinka1426
9. jan 2020

@katulka1992 to je normalne, u nas sa riadne naje 2 x do tyzdna inac ju musim vyslovene nahanaht s jedlom. :(

bublinka1426
9. jan 2020

@miris666 drzim palce.

jullietlife
9. jan 2020

Toto sa práve rieši u nás doma .. resp. chlap a svokra, že staršia 22 mesiacov a má okolo 90 cm a 12 kg a stále, že je chudá .. vyzerá hrozne, že iba chudne, že mám variť ( VARIM!) .. že ona papavala a veľa papavala a neviem čo ešte .. je mi z toho do plaču, lebo snažiť sa môžem, ale keď nechce nebudem jej to tlačiť jak nejakej husi do gágora .. no oni si idú svoje ..

bublinka1426
10. jan 2020

@jullietlife u nas to iste ze je chuda a vysoka ze ci varim atd a ked jej nechuti a skusam co mam robit? napchavat sladkym aby pribrala? no nie

jullietlife
10. jan 2020

@bublinka1426 preeesne!!! Keď je u svokry a nechce ani od nej jesť, tak len lizatka alebo chipsy do nej tlačí .. a na koho strane je chlap? Na mojej nie... Síce aj keby jej povie niečo, tak ho počúvať nepočúva ...