icon

Vzdor u skoro ročného dieťaťa

31. máj 2023

Ahojte, dcerka bude mat o mesiac rok a v poslednom case zacala byt hrozne ujacana, normalne rozmyslam ci to nemoze byt obdobie vzdoru...Za vsetko co neni po jej rev, chce byt na hupacke ,vezmeme ju - rev, chce nejaku hracku co nema v dosahu rev, nieco sa jej nedari, taktiez rev....Zda sa mi ze su lepsie dni a horsie, neviem ci to moze byt teda napriklad zo zubov alebo nevyspatia, ale v poslednom case je to fakt vynimka ked je ona v pohode....Je to normalne uz takto skoro zacinat vzdor ? A neviem ani ako na to poriadne reagovat ...

jjanulienka
31. máj 2023

Jasne, že môže, začína sa prejavovať… proste to treba odignorovať, vysvetľovať… a preckat 😅

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
31. máj 2023

@jjanulienka no lebo som nepocula ze takto skoro by to niekomu zacalo 😀 ako na to reagovat ? ona podla mna vela veci nechape ze preco to nemoze...vacsinou jej dame ked nieco chce ak to neni nic nebezpecne alebo zle.....

autor
31. máj 2023

@elizabet173 neviem, no taky huronsky rev by som necakala :D ......tak vie aj bez toho, ukaze na vec a povie toto , alebo daj, tak je mi jasne ze to chce , ale nemozem jej predsa vsetko dat ?

januska12323
31. máj 2023

Deti chápu viac ako si myslíme. V takom veku najviac zaberá odputanie pozornosti. A keď nepomôže tak bude revať no, nijak jej to neublíži.

autor
31. máj 2023

@januska12323 hehe vdaka , no to je asi najlepsie, lebo napr. v mhd alebo restauracii nechcem aby mi revala tak jej vacsinou radsej vyhoviem....

bolarazjedna
31. máj 2023

Môj malý ma 11mesuacov a začína robiť to isté. Sestrin 21mesacny v jeho veku robil to isté, on síce nereval, ale neskutočne vysokým a tenkým, ale zato hlasno pištal úplne za všetko. Už ho to prešlo, aj keď ešte stále nerozpráva.

ls56
31. máj 2023

No… nam to tiez vtedy cca zacalo.. teraz ma 17m a poviem ti niekedy je to zahul… ráno dnes hned scéna ako sa zobudila… pozerala pesnicku na telefóne a bola na gauci.. skoro sa vykotila ale len skoro, skor sa zlakla.. tak zacala plakat… do toho sa jej pesnicka zastavila,tak vresky revy pre to ,tak som to zobrala a podala jej knizku ze si ideme citat… prastila mi knizku o zem a este vacsie vresky… musis hlavne reagovat s kludom.. neukazovat predmety a veci, ktore nemoze ale dat ich z dohladu.. ked jej striham nechty,tak vzdy tie noznice chce.. aby neplakala tak jej ich dam, ale len v mojej pritomnosti.. inak nie… nastastie si teda da vysvetlit napriklad v obchode ale stane sa aj ze vela veci zahovorim a nalakam ju na nieco ine,tak skus 🙂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal