Vzdorovité dvojročné dieťa - vaše pocity ako matky

babatkoling
14. okt 2014

Poznate to asi vsetky maminy, ktore mate / ste mali cca 2 rocne dieta, ktore si zrazu zacalo presadzovat svoje. Obdobie vzdoru...
Ake pocity ste mali a co vsetko Vam prechadzalo hlavou, ked sa Vasa ratolest hadzala o zem, kricala, kopala, hadzala po Vas hracky a najma odmietala absolutne vsetky pokusy o ukludnenie situacie?
Mozno najma ak ste skusali techniku pevneho objatia - ked je Vase dieta 'uplne mimo' tak ho objat a skusit ho ukludnit - ale ono Vas stale odtlaca, mozno aj bije?
Ide mi najma o pocity, aj ked odskusane 'recepty' na zvladnutie takychto situacii tiez nebudu na skodu 🙂
Dakujem.

siska53
14. okt 2014

@babatkoling neprijemny pocit,hnev vnutri,prevracanie ocami,povzdych..le o uz je to 2.x,kedze mam 2deti ..
Objatie u nas nefunguje,ani izolacia do inej izby.
Vonku-nekompromisne odniest domov,bez reci,hnevania sa..
Doma? Idealne nechat tak,dcerka napr.sama odide prec a ked sa utisi,vrati sa. U nas pomohlo,ked som zacala robit daku pre nich zaujimavu cinnost..a hlavne,upokojit sa vo vnutri a nevybuchnut..lebo sa narobi viac skody ako uzitku. Vravim o vzdore,nie o neposluchani..tam.pouzivam(snazim sa) i ine metody...
Alebo este prejavenie pochopenia pre cinnost,ktoru dieta chcelo robit,no nejde to,trvat vsak na svojom.

atika11
14. okt 2014

len vydržať,niekedy fakt nič nepomôže a veľa lásky samozrejme.Nerobia to schválne,nie sú ešte emocionálne vyzrelé.Ak máš chlapca odprorúčam stiahnuť knihu od james dobson výchova chlapcov,preto píšem stiahnuť,nie kúpiť,lebo je vypredaná.pevné nervy ono to prejde.

seahorse27
14. okt 2014

Pocity boli boli zle - hnev, zlost, bezmocnost, zaroven snaha ovladat sa a neudriet ju, neziapat. Potom som sa stala voci tomu odolnejsia a uz som si to prestala vsimat. U nas pevne objatie nefungovalo, nie vsetky deti na to dobre reaguju.