Vzťah matka - dcéra, matka -syn

4ocka
23. jún 2012

Ahojte maminy,ako si mam vybudovat dobry vztah s deckami,chcem aby sme boli nielen rodina ale aj priatelia,teda ze mi povie aj o prvej laske,a take veci tohto typu...Ja s mojou matkou nemam nic,ani doveru,ani priatelstvo,je to osoba co ma porodila,vychovala a nic viac a toto s mojimi detickami nechcem. Byvam prisnejsia,teda aj pokricim ked neposluchaju,ale aj sa kazdy den mojkame,stiskame,steklime,ale ..no ktore mate super maminy,aj tie boli dakedy prisnejsie? Chcem vediet ze to ze im raz za cas jednu smyknem po prdelke neurobi to ze si nebudeme rozumiet... 😖

didiana333
23. jún 2012

@4ocka nebooooj... 😉 to im určite neublíži nejak brutálne.... 😉
Ja mám troch synov a starších som sa vždy snažila brať ako rovnocenných partnerov...skrátka som sa s nimi bavila vždy tak,ako som chcela,aby sa oni bavili so mnou... 🙂 a ku podivu,zaberá to.... 😎 zatial sme nemali nejaké vážnejšie problémy. Mysím,že také uplne normálne "pubertálne" si musí prejsť každý teenager...takže ked som zistila,že mladší fajčil,tak mal zakázaný pc na týžden a to je pre pubišov veru ťažkýýýý trest.... 😀 a aj teraz sem-tam ovoniam ruky,ked mi je podozrivé,že žuje žuvačku... 😀 myslím,že nášmu vzťahu velmi pomohlo,ked sme sa s ex rozviedli a chlapci zistili,že vlastne maju iba mna...lebo o nich nejavil žiadny záujem... ☹ a ja som im vždy pripomínala,že nech sa stane čokolvek,tak su moji a milujem ich viac ako svoj život...a že na mna sa môžu vždy spolahnuť a obrátiť s každým problémom... 😉

4ocka
autor
23. jún 2012

@didiana333 dakujem. U nas to bolo tak ze na mna bol brany tlal lebo prvorodena a este aj baba,takze upratovanie,ucenie...brat salama parky,ja som musela pomahat vo firmach aj za cenu vymeskania skoly,proste citila som vzdy zavist ze brata ma matka radsej,nadavky,bitky.. A u nas su nadavky zakazane, hovorime si pekne synovi Matoooo,lebo to co on vyraba,to sa ani neda a to mal len rok a pol,bojim sa co bude o rok-dva...nezbednik..len neviem ci to staci,tiez beriem malu trosku inac,ke starsia teda musi ucit braceka/podelit sa/, upratovat,...ale zasa aj maleho hresim ked nepomaha ako ma,aby sa necitila ukryvdene..fakt je to tazke,ja ani nemam priklad v rodine ako ma stastna rodina vypadat,vsetci rozvedeny,rozhadany... 😖

anjelicek26
23. jún 2012

@4ocka - nasa mamina nas tlkla - do modrin a podliatin, vylievala si na nas zlost... boli sme tri baby.. nemam s nou takmer ziadne vztahy... ani mi to nechyba. Mala mi hovori vsetko, mame fajn vztah... potrebu ich capat ci bit ci po nich vrieskat nepocituje a ked pocitujem - radsej predycham ;)

zuhana2
23. jún 2012

ja mam krasny vztah s detmi, sme stale spolu, zatial som ich este nedala prec na noc ani mojej mame, ked su zle, kricim na nich alebo aj capnem jedno po zadku, ale venujem sa im cele dni, takze aj ked dostanu pridu za mnou a povedia" Maminka, ja ta velmi lubim" a vsade chodia za mnou.Vysvetlim im aj neprijemne veci, deti netraba klamat, lebo sa naucia klamat, ked ich date prec do skolky, naucia sa zit bez vas.Treba im dat cistu lasku, aby to raz vedeli aj vratit.

bubelko
23. jún 2012

@4ocka ja som obcas dostala aj po zadku, aj nejake za ucho sa mi uslo, obcas mama aj nakricala a napriek tomu som mala dobry vztah s mamou. vedela v podstate o vsetkom - bez detailov, ale vedela. bola prisna, mali sme doma jasne pravidla, ale lubila nas, vedela to povedat a aj sme to citili. takze si nemyslim, ze ak si prisna, ze to je vzdy na skodu 😉

dada1212
23. jún 2012

myslím, že ak bude všetko s mierou,tak sa nič nestane, tvoje dieťa sa ťa nebude báť, ale bude vedie že ho máš rada a bude ťa zdravo rešpektovať.
dôležitý je hlavne vzťah aj neskôr, aby si mu aj ked bude starší venovala dostatok pozornosti, aby si sa mu snažila všetko vysvetliť, aby vedel, že sa ti môže zdôveriť, ak bude mať mladších súrodencov , tak aby si mala čas aj na neho.
lebo hlavne potom vznikajú problémy, síce ťa už tak dieťa nebude potrebovať, ale stále budú chvílky, kedy potrebuje cítiť tvoj záujem a že má v tebe oporu.
ak to tak nie je, tak je jedno či budeš extrémne benevolentná alebo extrémne prísna, dieťa sa ľahko dostane do zlej partie a bude ťa klamať.
tým nechcem povedať, že aj dieťa ktorému sa rodič príkladne venuje sa nemôže dať na zlé chodníčky, ale podľa skúsenosti z okolia sa na tie zlé chodníčky a zlý vzťah s rodičmi majú práve deti, ktorým sa rodičia neskôr nevenujú, či už kvôli pracovnej vyťaženosti, kvôli tomu, že majú dalšie malé deti a sústredia pozornosť hlavne na ne alebo majú iné záujmy a myslia si, že deti sú už samostatné a veľmi ich nepotrebujú.

tea333
23. jún 2012

@4ocka myslim ze zakladom buduceho vztahu, aj v dospelosti medzi rodicmi a detmi je nielen dovera, ale aj respekt a ucta k tomu druhemu. Cize naj situacia je, ked nielen rodicia su ti vazeni, ale aj deti su respektovane ako osobnosti. Mne vsetky tie vychovne zaucha alebo facky nijak vo vztahu k rodicom nijak nepomohli, prave naopak, uplne narusali nas vztah. Citila som sa ponizena a nerespektovana a nemala som potom chut na komunikaciu.
tak isto ako nikto nebije svoje 30 rocne deti, nemal by bit ani tie 3 rocne, pretoze aj to su ludske bytosti ktore maju dostojnost.
cize ja sice netvrdim ze preto svojich rodicov neznasam, ale doteraz im to vycitam a dobre si pamatam na kazdu tu vychovnu facku, ktora mi nijak nepomohla.

briketa
24. jún 2012

Musis mysliet aj na to, ze deti si beru priklad z toho co vidia. Nielen ako sa Ty spravas ku nim, ale ako sa spravate navzajom s manzelom.
Dobra komunikacia v dennom zivote a konzultovanie ked sa vyskytne problem, dotyky, objatia, pekne slova, ucta jeden voci druhemu.
V neposlednom rade musia vidiet aj to, ze robit omyly je ludske a chyby su na to aby sa napravili.
To vsetko buduje vztah dobuducna.