Z čoho môže mať 20 mesačné dieťa často zvýšenú teplotu?

nina88
26. mar 2012

Dobry den,prosim vas chcem sa spytat,ci ste sa niekto stretli s tym,ze dieta ma casto kolisavu teplotu... Moj syn (20 mesiacov) ma take obdobia,ze ma kazdy den,niekedy kazdy druhy teplotu tak do 37,3, potom sa spoti a lebo ani nespoti a klesne mu na 36,5. Sledujem mu ziubky,uz mu chybaju len posledne 4 stolicky a nemam pocit,ze by mu isli. Ale toto riesime od malicka,doktorka mu nic nezistila,nema ine tazkosti. Z coho to moze mat??
Dakujem

viki2912
26. mar 2012

ahoj,ak to nie su zubky,tak potom patri k detickam,ktore proste maju takuto kolisavu teplotu...nie vysoku,len mierne zvysenu.pokial ma krvne testy v poriadku,nema ine tazkosti,tak skus ho vecer neprikryvat,neprehrievat organizmus,nech pije vela tekutin,nevytapaj moc izbu a uvidis.

ilijanka
26. mar 2012

a načo mu to meriaš každý deň? Možno aj môj by mal druhý každý deň toľko, keby som mu merala, ale mu nemeriam, lebo nemá nijaké iné ťažkosti, Tvoj má?

irriss
26. mar 2012

Zvysena teplota, kterou popisujes se pricita i ke hre, ke dni naplnenem aktivitou 😉

kvetinqa
26. mar 2012

Nas maly sa tiez rychlo prehreje- pri hre, papani, plakani, kakani atd... vtedy ma vzdy okolo 37,2 . je to uplne ok.

kataatak
10. apr 2012

Mozno sa na to moc sustredis. Ved teplota pocas dna kolise. Ked sa hovori o normalnej teplote 36.5, tak to je len priemerna teplota. Je normalne, ze ked sa napr organizmus viac prekrvi, zahreje, teplota stupne. Ja by som si teda osobne u dietatka teplotu do 37.5 ani nevsimla. Ak je dietatko zdrave, hrave, chuti mu papat, tak to neries. Namiesto merania teploty sa s nim pohraj 🙂

malawienka
24. apr 2012

tiez by som to neprehanala s tym sledovanim. Moj syn je stale horuci, ked vstane po obednajsom spanku - cely spoteny, ale je normalne zdravy. Ak nema ine priznaky neriesila by som to. Urcite mat doma nurofen na teplotu, alebo iny liek, ale davat az pri cca 38,5.

emalujza
27. apr 2012

to nic nie je. Ak by malo 38,5 dala by som NUrofen, ale inak nic. Zvysena teplota je u niektorych ludi normalne.