Záchvaty revu u dvojročnej
Baby ja som z mojej dcéry už zúfalá 😭 ona ma deň čo deň aj milión záchvatov revu a to úplne za všetko. Najhoršie je to vonku, kedy sa až za nás hanbím ako všetci po nás pozerajú keď malá začne vrieskat na celé sídlisko. A to len preto lebo nejdeme tým smerom ako ona chce. Alebo že nemôže ísť domov s cudzím dieťaťom s ktorým sa ona chcela hrať. Vysvetľovanie nepomáha pretože spustí ešte väčší amok a ani ma cez ten rev nepočuje. Minule sme boli von dokopy 10 minút lebo som už na ňu nemala nervy schytila som ju pod pazuchu a šla som s ňou domov. Do obchodu s ňou radšej vôbec ani nechodím. Neviem baby poraďte ako obmedziť ten rev ? Čo mám robiť aby už toľko nerevala? Mna už z nej hlava boli a desím sa každého ďalšieho dňa alebo ďalšej prechádzky vonku. Keď vidím ako iné deti pekne idu s mamami a dokonca za ruku 🙈 neviem či to je len nejaký druh vzdoru len mi nepíšte že to treba len vydržať lebo to sa naozaj nedá. Od rana do večera reve aj 1000 x. Za to že nedostane sladké vtedy keď ona povie. Za to že jej dávam na obed niečo iné ako by ona chcela. Za to že rozprávka už skončila a druha nepojde lebo takto by pri telke presedela pól dňa. Za to že vonku ideme do prava a nie do lava. Za to že nemôže ísť s cudzím dievcatkom domov. Za to že nemôže ísť s cudzím psikom domov. Atd.... mohla by som ešte pokračovať ale to len pre predstavu čo všetko sa tej mojej nepáči. Poviem vam že už som z nej unavená a nevladzem už psychicky.
ja som cestovala s detmi lietadlom 9 hodin a maly mal v lietadle zachvat ze nechcel spat. nevrieskal na cele lietadlo ale zase nebol uplne ticho. prisla cudzia zenska ze mi pomoze. skoro som ju poslala niekde neslusne ale som sa ovladla a povedala jej ze nech si sadne a ked on prestane tak prestane. proste viem ze ked ma zachvat lebo nemoze robit co chce tak ja s nim nic neurobim. ci sa to inym okolo paci alebo nie - jedine co by pomohlo ho vyhodit z lietadla. a to akoze by malo byt riesenie 🙈
@bafka 2 rocne dieta je zmatene, a nepozna odpoved na otazku preco. To snad need ude vediet do 4 och. Je lepsie po tom kriku so povedat, co Sa stalo, to mu pomoze vediet pomenovat svoje emocie a do buducna zvladat
@piridoxin tak on reve za to, že som mu dala inú lyžicu, dala som mu lyžicu do pravej ruky a nie do ľavej, dala som mu najskôr ľavú ponožku a on chcel najskôr pravú, sadla som si vedľa neho a on chcel aby som si oproti, zobrala som autíčko že sa ideme hrať a on chcel aby som si zobrala iné autíčko...za toto sú u nás neskutočné revy a dlhotrvajúce. A klasika, vonku, idem doprava, on chce vľavo....zoberiem ho na ihrisko ale on chcel ísť na iné..... Toto sú veci ktoré sa po hodine vreskotu nakoniec dozviem. Potom sú veci, ktoré proste nemám šajnu ani po hodine. A on mi povie neviem. Alebo mi povie z čistá jasna "už nepačem" a funguje akoby nič
@piridoxin kto tu povedal že svoje dieťa ignoruje tým že radšej ťuká na mobile?
@bafka uviedla som hlavne zložitejšie príklady, kedy dieťa plače, ale nedokáže to vyjadriť prečo. Umožni mu drobnosti rozhodovať za seba... Ja som len chcela naznačiť, že to majú všetci, aj dospelí, že sa cítia zle, hnevajú sa, ale do jednej vety sa to dáva ťažko. Napr.: príde chlap domov a po 15 minútach sa čuduje, že čo sa tá jeho "tak tvári?!" A pri tom je to len o tom, že prišiel, poriadne ju nepozdravil, nepovedal, že mu chýbala a už vôbec pohladenie, alebo bozk... malí aj veľkí sa občas cítia zle z podobných vecí: sú hladní, unavení, ale aj opomínaní, ignorovaní, nepohladení, nepobozkaní, neocenení....

@elienka môj má 2 roky a 3 mesiace a reve za všetko a trucuje a vzdoruje a čistý des. Pýtam sa ho všetko možné aj nemožné prečo asi plače, čo sa stalo a na všetko nieee a nieee. A potom z neho výjde "neviem maminka". Vtedy mňa ide už úplne rozdrapiť. Alebo keď prestane revať (aj pol hodinu strašný vzdorovitý rev) mi povie "plakal som". A prečo moje? A nasleduje rev dva....